Monday, January 5, 2015

AEON , Seremban 2 - Part 2.

Ahad, 4/1/2015.
AEON (formerly known as Jaya Jusco), Seremban 2.

     Tadi pi kenduri Cik Salmah, ex-neighbour mak & merangkap patient aku.
Siapa Batman yang akan terpilih ke peringkat akhir?
    Lepas tu bawak anak jalan-jalan kat Jusco. Hajat utama nak cari magnetic sheet tapi fail lagi - puas cari kat Popular Bookshop, MPH & bahagian stationary AEON. Pekerja dalam kedai pun semua tak tau benda hape tu. Susah betul nak carik benda alah ni kat Seremban. Semalam pun ada cari kat SINI tetap takde rezeki.
     Jalan-jalan lagi dalam tu... jumpa macam-macam peralatan dapur (bermacam jenis mixer & blender). Rasa nak je sambar 1. Anak pun mintak beli. Nak snap gambar, tapi malu pulak sebab depa letak tepi cashier. 3 items ni je yang berjaya di'snap'.
Ice Shaver - RM89.90
Fruits Ice Maker - RM159.90
     Then, jumpa Booth Fancy Pantsy ni pulak. Depa jual skirts - semuanya cantik-cantik. Harga around RM50-78. Aku beli satu dengan corak bermotifkan flora. Kain very soft. Penjual kat booth tiga-tiga peramah.
Bermacam-macam corak skirt ada dijual kat sini.
Sape agaknya yang sudi nak belanja aku ek?
Sila angkat tangan laju-laju. He2.

      Jalan depan sikit jumpa booth yang jual durian crepe pulak. Ada Happy Hour Durian Crepe.
Durian Crepe - 4pcs RM10.
Memang sedap sangat sebab aku memang suka makan durian..
Chocolate Indulgence Cake - ni request dari Abe.
Dia buat muka mintak simpati, so mama terpaksalah beli walaupun semalam pun baru beli 2 bekas.
1 = RM10
2= RM15
     Siap dapat belon sorang satu. Dah macam kembar 3 dah anak-anak aku ni. Pi mana-mana mesti orang pandang lama-lama. Yang bertanya tu usah cakaplah - Malay, Chinese, Indian :) #Feeling blessed.

Related topics:
- Mr. DIY, Tesco Seremban 2.
- AEON, Seremban 2 - Part 2.
- DIY fridge magnet.
- Silap tengok harga.
- Dinner with my boys.
- Jamuan Hari Raya di lorong gelap.
- Apa makna CINTA? Apa makna SAYANG?
- Konflik interpersonal.

46 comments:

  1. Replies
    1. seua cute x tahu nk pilih mana satu..kasi semua lah boleh?

      Delete
  2. heheheh letak aekali ja tiga3 dlm troli tu

    ReplyDelete
  3. mmg nmpk kembar lah.. baju plak sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'akan..lebih kurang je size dorang tu

      Delete
  4. Bila anak2 itu sudah dewasa nanti sesekali kita akan terasa 'kehilangan dan kerinduan' kepada masa kecil mereka...

    ReplyDelete
  5. hehehe diaorang pun lebih kurang sama besar.. senang laa bawak diaorang dok dalam troli jer.. senang nak handle..

    ReplyDelete
  6. syoknya jenjalan shopping2... terapi stress nih...

    ReplyDelete
  7. cantik2 sket tu tapi cam mahal sikit kot..
    durian crepe tu pulak biasa saya beli 5 ketul rm10..bekas cam sama je tu..
    memang sedap..suami saya suka..

    ReplyDelete
  8. Semua hero...mesti letih mama dia nak jaga...he he he

    ReplyDelete
  9. hehehe sedondon plak tu semua nye baju betmen.. syukur mana n papa x baju betmen gak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaah...nanti dha jadi keluarga batman pulak

      Delete
  10. susah betul cari magnetic sheet tu ye..

    ReplyDelete
  11. sekali pandang memang nampak macam triplet dah ni hehe

    ReplyDelete
  12. cantik2 la skirt tu..ei, geram wana tengok..hehe

    ReplyDelete
  13. memang nampak macam kembar :)
    bila tengok durian crepe tu macam teringin pulak. tapi dulu dah pernah rasa, tak kena dengan tekak Ros sebabnya masa tu cream je banyak, durian sikit je.. hihi

    ReplyDelete
  14. heheh..penuh dalam troli tu..hebat..
    sakan la bershopping..:)

    ReplyDelete
  15. budak2 suka lah klu bwk brjalan.. hehehe
    selamat tahun baru sis... :)

    ReplyDelete
  16. waaa geramnya saya tengok skirt tu...

    ReplyDelete
  17. haha. ana pun cerita pasal durian crepe jgak.

    ReplyDelete
  18. bila besar nanti mesti tinggi dari mama

    ReplyDelete
  19. MEmang nampak mcm kembar pun..hehe..lagi2 pakai baju sedondon :)

    ReplyDelete
  20. The Adams memang nampak cam kembar 3 lah :)
    pakai baju sama lak tu. 3 heroes!

    ReplyDelete
  21. awat ayah nye x pakai skali tshirt batman tu kak? hehe. ana suka gak durian crepe! aummm hehe

    ReplyDelete
  22. haah mcm triplets la kak shikin hehe

    ReplyDelete
  23. memang nampak cam kembarlah diorang
    sebab badan dan muka nak seakan =)

    ReplyDelete
  24. bonding time ngan family kan...suka la 3 hero tu erk...

    ReplyDelete
  25. Durian Crepe akak pon suka tuuu sedapp nyer lama tak makan huhuhhu..

    ReplyDelete
  26. Wahh anak2 Shikin spoting moting habiss kat dalam stroller pasaraya tu hahaha .........

    ReplyDelete
  27. cantiknya skirt dia.. durian crepe memang favourite orang ramai.. sedap

    ReplyDelete
  28. perh durian crepe.....memang sedapla

    ReplyDelete
  29. tak brapa makan sangat durian, tapi durian crepe....minat la pulak

    ReplyDelete
  30. Best la kak shikin ada batman ramai. Hehe.

    ReplyDelete
  31. Hubby dah baik yer Nazeck......alhamdulilah....
    Wah....sempat lagi gambo sekeluarga bawah pokok kat rumah org kenduri hihi...

    Lama tak gi Seremban Aeon ni.....sekarang mmg banyak jual skirt labuh tu, geram yek!! Okje tak reti nak matchkan skirt ngan bajulah Nazeck.... Slim mcm Nazeck mmg cantik jer pakai apa pun kan...

    ReplyDelete
  32. wah, kalau sungguh kembar 3.. hahahaha... akak suka eh durian crepe. crepe macam x berapa kena sangat dengan tekak saya. >.<

    adik2 saya kalau dah berjalan macam ni, kompem balik ada belon kat tangan -.-

    ReplyDelete
  33. 3 batman...???

    boleh konfiuskan masyarakat ni... hehe

    ReplyDelete
  34. oh.. by the way, comel je bebatman tu dalam troli.... ^_^

    ReplyDelete
  35. okee dah tau tempat durian crepe sedap..hihi

    ReplyDelete
  36. sama besar 3 hero tu..
    memang nampak macam kembar.
    senang nak jalan bila ketiga-tiga masuk stroller

    ReplyDelete
  37. Assalam nazeck,
    betui3
    anak uols macam kembor tiga tau3 he3

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~