Monday, January 19, 2015

Goreng Pisang Cheese.

At last ....
Jumpa jugak pisang goreng cheese ni kat tempat aku. Orang lain dah pulun banyak-banyak. Tapi, aku baru merasa. Apalagi, aku tapau banyak-banyak lah.

Lokasi gerai :
Taman Megaway,
Jalan Sikamat,
Seremban.
(berhadapan Kedai Gambar Megawaai)

Spesifikasi Jenis pisang goreng (untuk 5pcs) :
- Biasa RM2.00
- Cheese RM3.50
- Chocolate RM4.00

Erkkkkk...kenyang...alhamdulillah.
*Buruk perangai :D

40 comments:

  1. kat dataran senawang pun ada jual juga tp malam lah sis..

    ReplyDelete
  2. goreng pisang cheese mmg tgh trending skrang ni..bebaru ni, sy nampak cekodok cheese pulak. makan time panas2, mmg heaven! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cekodok pisang ke apa?
      Saya pulak tgk bloggers upload murtabak cheese.

      Delete
    2. Saya save ni..TQ.
      http://warkahdarimama.blogspot.com/2015/01/membesar-bagai-johan.html

      Delete
    3. muratabak cheese pun sedap jugak shikin.. pestime makan goreng pisang cheese nih setahun yang lepas kat sarawak..

      Delete
  3. memang nikmat makan goreng pisang cheese ni. haha :D

    ReplyDelete
  4. hehe..dapat la merasa makan goreng pisang cheese ni kan..kat tempat wana rm3, 5 pcs..kalau mau makan banyak2, terpaksa la wana merajinkan diri buat sendiri..hehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah hohoho..
    kat penang ni pun susah bebenar nak cari Kak Shikin.. orang dok upload share sana sni CT tngk ajelah. balik bangi ritu baru dapat rasa. sedapkan tapi cepat muak..

    lagi prefer pisang goreng cicah cili kicap.. daaaaapnye.. baru kick..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kalau cheese bagilah banyak mana pun,CT.
      Semua yang based on cheese akak boleh mentekedarah.
      Except cheese kek je akak makan sikit sambil pejam mata :D

      Delete
    2. kita geng..!! cheesedale wajib ada dalam fridge hakhak.. sebab tu dok debab tak kurus2 hahaha

      Delete
  6. Replies
    1. Soh wife buat,DZ:)
      Wife ambik tempahan ape ritu ada baca tak ingat...kek ea?

      Delete
  7. emmm, sedapnya...baca pun dah melecur air liur..

    ReplyDelete
  8. Cik Mimie tak pernah rasa lagi sebab tak mkn cheese..hehe

    ReplyDelete
  9. sis sampai saat ini masih blm rasa lagi ... heheheee

    ReplyDelete
  10. memang sedap tapi tak leh makan banyak2

    ReplyDelete
  11. sedap ke? tak pernah try lagi.. Lambat kan, org lain dah sebati dgn darah daging, sya tak try2 lagi.. Sya ni lambat sikit nak teruja, biar org lain dh muak masa tu baru terhegeh2 nak try.. haha

    ReplyDelete
  12. tak pernah rasa lagi.. uhuhuh tunggu diet tamat.

    ReplyDelete
  13. kat tempat saya mcm2 perisa ada..strawberry pon ada...

    ReplyDelete
  14. Dah lama saya cari pisang goreng cheese ni tapi tak jumpa2 lagi =((

    ReplyDelete
  15. X pernah rasa lagi... Tak rasa pula nk rasa.. Hehe

    ReplyDelete
  16. dah mencubanyaer... oklah jugakkan..

    ReplyDelete
  17. kalau rajin buat sndri pon boleh kn.. saya tgk dia sagat cheese tu ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang x berapa nak rajin tu,ZF.
      Ehh..cheese apa yang awak rasa ok?
      Ke apa2 jenis pun takpe?

      Delete
  18. skrg dah banyak org buat.. x cukup dengan cheese, ada yg siap tambah macam2 lagi.. ada yg coklat, etc...

    ReplyDelete
  19. Sedappp kan! Kat tempat akak siap ada pilihan nak letak oreo sekali. Makan sekali sekala je,..

    ReplyDelete
  20. tempat N ada tapi tak pernah merasa lagi.. macam sedap

    ReplyDelete
  21. pernah mkn beberapa kali SEDDAPPppp sgt..rasa cam nk buat sendiri tapi x berapa rajin. Minta tolong ZF lah tolong goreng kan

    ReplyDelete
  22. dah pernah rasa dah last year.. tapi, tak kena dengan selera Ros. hihi.. rasa cepak muak..

    ReplyDelete
  23. Dah berzaman tak makan pisang cheese ni...

    ReplyDelete
  24. ala....belum rasa lg..huhu.. dok plan nak p bli tapi tak terbeli beli lg pn

    ReplyDelete
  25. Tempat saya satu tapaubox rm5. Pisang dia banyak. Hehe.

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~