Saturday, January 24, 2015

Dinner with my boys #2.

Friday, 9/1/2015....After Maghrib.
Mama & 3 Adams.
At AEON, S2.

Sian kat budak-budak ni - dok termenung dalam rumah sepanjang minggu, tak keluar. Ermmm...memang tak boleh lepas pun sebab suka lari sana-sini kat jalan. Walaupun jalan depan rumah mak sempit, tapi kereta yang lalu-lalang memang laju-laju tau.

So, malam ni kita outing k :)
Adam Ziqri a.k.a Iri @ 1year 8months.
Found way nak bagi dia senyap....
Letak 1 cawan air / 1 piring makanan depan dia
and let him minum/ makan sendiri.
Dah 3x trial memang menjadi.
Walaupun comot, aku dapat menjamu selera dengan tenang.
'Si Kembar' - ni semua orang yang terserempak dengan kitorang kata (tak kira umur & bangsa).
Kiri - Adam Haziq a.k.a Ajik @ 4years.
Kanan - Adam Hadif a.k.a Abe @ 6years.

 
Menu :
Mama - Caribbean style fish fillet.
Abe & Ajik - Share prawn macaroni with cheese.
* Save bajet :D. Tu pun half tak habis.
Iri - semua dia makan. Suap je.
Yogurt drinks - strawberry & orange.


Ambik gambar je ye..takmo bawak balik.
Bear ni kedai punya.
Related Topics:
Dinner with my boys #2.
Belanja mak makan.
Wadihana Foody's Food Galore ~ Bangi Gateway.

32 comments:

  1. Bawa jak bear tu balik rumah hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kena kejar dengan tuan kedai pulak.
      Ngeee..

      Delete
  2. The boys nampak happy... besar lah bear tu!!!

    ReplyDelete
  3. amboii. gelas air besar nya untuk si kecik tuu. heheh :D

    ReplyDelete
  4. mesti 3 orang hero dr shikin seronok dapat jalan2..memang ajik dan abe tu nampak macam kembar..hihi..comel 3 orang hero tu..

    ReplyDelete
  5. comel semua anak anak doktor dan kelakar pula tu. budak lelaki memang nakal. suka lari lari tapi untung dia dapat mak yang baik macam doktor. besar nanti mesti ada yang jadi doktor ni. orang kata hanya lelaki kacak je jadi doktor. anak doktor salah satu la kot. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cehhhh...kacak apa.
      Ramai je doktor x kacak :D
      Alamakkk...jangan ada yang terasa ea.
      Gurau2 je..

      Delete
  6. Bestnyer dorang dinner kat luar yer ^-^

    ReplyDelete
  7. Wahh tga hero ni ....bestnyerr dpt mkn samaw ngan mama..wahh du hero berbju hijauu hehe..suka suka suka hijauuu

    ReplyDelete
  8. da besar- besar dah heronya ,nmpak mcm kembar :)

    ReplyDelete
  9. Bila bebudak kecik makan. Memang elok berkongsi aje. =)

    ReplyDelete
  10. macam kembar ja.
    saya pun guna sistem yang sama. letak pinggan, sudu dan gelas untuk baby saya. sambil dia main, boleh suapkan dia. kita pun boleh makan dengan aman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glad to hear sistem tu memang helpful rupanya.
      Anak dah 3...tapi baru develop sistem.
      Ngeee..

      Delete
  11. Abislah kalu dorang nak bawak balik bear tu... He He He...

    ReplyDelete
  12. la..beza umur si kembar tu 2 tahun ke tp memg nmpak mcm kembar..hehe

    ReplyDelete
  13. memang nampak macam kembar pun.. muka, saiz badan, baju pun sama jer.. lagi laa orang cakap twin..

    ReplyDelete
  14. camnalah x diakatan kembar..size lebih kurang..warna baju pun sama :-)

    ReplyDelete
  15. Ajik sebut macaroni bunyi apa kak shikin? Hehe.

    ReplyDelete
  16. mmg da yg anak2nya muka hampir sama kesemuanya . x mcm adik beradik saya yg sikit je irasnya ...

    ReplyDelete
  17. bear tu comel.. yg pegang lagi comell.. :D

    ReplyDelete
  18. hehehe. nasib baik x nakal p angkut bear tu bawa balik. kalau tak jenuh...

    saya klik2 nuff2 akak sekali ^^,

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~