Friday, April 14, 2017

FB: Nia Azalea Online Shop.

Hai ollsss....
(Especially online shoppers yg tegar tu)..
Nak introduce 1 online shop yang memang best gile ni. Kalau online shoppers masuk sini, memang heaven sangat. Confirm takmo keluar dah taw...

Apa yang ada kat sini??
Macam2 pakaian ada - especially untuk para wanita.
Untuk lelaki pun ada -> persiapan raya seperti jubah, kurta & baju melayu.
Pakaian raya kanak2 pun ada taw.

Jangan risau ukuran. Semuanya well provided.

Harga pun da letak siap2 kat sana.

Nak order pun senang...samada Messenger /What's app.

Sila rujuk Pinned Post untuk mengelakkan rasa kecundang bila stok baju SOLD out.

Sapa pemilik Nia Azalea Online Shop ni agaknye ye?
Tekelah sendiri k..

Psstt...Feel free to drop comment kat bawah kalau dah pi skodeng. Hehe..Just comment as ~>DONE.

LINUS (3).


Sambung lagi..

Parents, kalau u ajar anak yg kecil..jgn lupa libatkan anak yang besar. Anak2 ni dia suka nak tunjuk yg dia pandai..so biarlah dia ajar adik dia ikut 'guideline'/panduan yang u dah berikan. Yg penting, u wajib ada sana bersama k. Ini juga penting spy anak lain tak rasa dipinggirkan & rasa lebih dihargai.

Target.
Mesti ada target dalam sela masa tertentu u dah boleh habis ajar anak ikut topik & subjek2 (bergantung pada uolls). Jgn sampai below target ye. Pastikan before exam, dah ajar anak apa yang sepatutnya. Jgn last minute baru nak ajar semua, mmg haru-biru jadinya.

Iollss nak cakap semua tentang kreatif..
Anak2 ni kdg dah boring dgn buku..so why not buat cara lain. Bahan bantu mengajar xsemestinya beli yg mahal, malahan boleh buat sdri kat rumah.
- Kalau yg ada printer tu boleh type n print sdri suku kata..kv, kvk bagi anak baca, eja dsb. Anak second sy yg 6T perlu extra activities mcm ni sbb die look confused bila belajar semata2 dari buku  & setakat ini dia masih x berminat buat latihan dalam buku. Alhamdulillah si abg yg 8T tolong mama ajar si adik, so taklah penat sangat. Sambil mama type n print xtvt lain, si abg da start mengajar adik.
- Bhn mengajar boleh guna A4 paper, kad manila, marker. Byk aktiviti boleh buat tapi ssh nk explain kat sini.
- Buat something yg menarik - slalunya dorg suka something yg colourful & boleh jd mcm permainan for them.
- Kalau ada beli carta, ABC, 123, alif ba ta, animals & lain2 tu boleh sangkut berderet pada ampaian baju yg 1 bar tu. Gunakan hanger berpenyepit.

Tiada alasan tak boleh laksanakan apa2 yg iolls sarankan. Kalau memang betul2 tak boleh, cari someone nearby u who can help ok. Kalau PJJ dgn suami tu bukan alasan ye sebab iolls pun PJJ dekat 3 bulan baru jumpa sekali, tu pun jumpa seminggu je (kene naik plane baru blh jumpa asben). Nak jaga 3 boys yg umo rapat2 ni mmg kene 'mengaum' jugaklah kan.

Iollss pun xkretip. Tapi ingat ye.. Dimana ada kemahuan, di situ ada jalan.