Wednesday, May 3, 2017

Aneeta Mini Kurung.

#kurung #minikurung #kuringmoden
Ready Stock !!

Aneeta Mini Kurung
RM75 sm / RM80 ss





SOLD OUT!
-Free size : Can fit from S- L
- Material :
Baju : crepe
Skirt :Cotton Spandex

- Ukuran :
Baju 👇
Bahu 15"
Dada up to 38"
Pinggul up to 40"
Labuh lengan 23"
Labuh baju 27"

Kain 👇
Pinggang : up to 34"
Pinggul : up to 40"
Labuh Kain :40"
* pinggang fully getah
* baju sarung terus

FB - NIA AZALEA ONLINE SHOP (FASHION).
INSTAGRAM @shikin1401 (NIA AZALEA MD).
WHAT'S APP 017-6223530 (EKIN).

Tuesday, May 2, 2017

Kurung Zandhia

KURUNG ZANDHIA
RM85 free pos

FB - NIA AZALEA ONLINE SHOP (FASHION).
INSTAGRAM @shikin1401 (NIA AZALEA MD).
WHAT'S APP 017-6223530 (EKIN).

FREE SIZE S-L








👉Material cotton linen

👉Skirt pinggang bergetah, cutting mermaid

UKURAN:

BLOUSE
Bahu 15.5"
Dada 40"
Ketiak 19"
Pinggang 46"
Pinggul 52"
Panjang Lengan 22.5"
Labuh 29"

SKIRT
Pinggang 26"-40"
Pinggul 40"
Labuh 39"

Monday, May 1, 2017

Kurung Aira Beads.

#kurung #kurungmoden #beads
New arrival!!

Kurung Aira Beads
Rm85 sm / Rm89 ss
FREE POS









FREE SIZE (fit S to Small L)
Ukuran - Rujuk gambar.
Material: Moss crepe
tidak panas dan selesa dipakai
tidak jarang dan tidak melekap dibadan.
leher bulat, ada butang belakang baju utk mudah pakai
tampak exclusive dengan hiasan beads yg dijahit pada bahagian hujung lengan baju dan pinggang baju. Design yg sgt2 cantik dan bergaya
potongan kurung moden dengan lipatan silang bahagian depan baju yg tampak trendy dan bergaya
skirt design baru dgn 2 lipatan boleh dipakai bahagian depan atau belakang, pinggang full getah
**warna asal baju mgkin tidak 100% sama seperti gamba atas faktor pencahayaan dan lensa kamera.


FB - NIA AZALEA ONLINE SHOP (FASHION).
INSTAGRAM @shikin1401 (NIA AZALEA MD).
WHAT'S APP 017-6223530 (EKIN).

Ratu Kebaya.

"Kebaya Yang Bakal Menjadi Fenomena Raya 2017" 🎉🎉

🌺EXCLUSIVE RATU KEBAYA🌺

RM130 sm / RM135 ss
Termasuk pos.

Kebaya yang tengah TREND,
😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
RATU KEBAYA diberi potongan
Sedikit pendek, tapi masih labuh
Di paras peha, bagi mengekalkn
Gaya sopan si pemakai.............










Apa yang BESTNYA RATU KEBAYA ni?!......
🌸Design Kebaya yang EXCLUSIVE Dan KLASIK
🌸Material Heavy Dull Pearl Skin
🌸10 Warna Yang Menarik
🌸Labuh di Paras Peha
🌸Cutting Loose Berdutt Belakang
🌸Jenis Kain lipat batik
🌸Pinggang Bergetah Kiri & Kanan
🌸Zip Kain Sebelah Kiri
🌸Saiz XS S M L XL

Sebelum Color Uols nak SOLD OUT! Whatsapp Kami SEKARANG ‼ 017-6223530 (ekin)

Jom WhatsApp SEKARANG !!

PM pun boleh..
FB - NIA AZALEA ONLINE SHOP (FASHION)

INSTAGRAM @shikin1401 (NIA AZALEA MD)

• Pada Berminat Cepat Cop saiz Awal2, Stok Sangat Terhad & Limited taw .

• Cepat2 Sebelum Kehabisan
Very2 Fast Selling👏🏽👏🏽👏🏽

🕹 1st Come 1st Serve.
🕹 No Booking ! With Full Payment
🕹 Proceed order 1-3 days
.
📍Ukur dahulu sebelum membuat
Pembelian . Please Take Note .
📍Ada Sedikit perbezaan Warna
5-10 % faktor Cahaya Kamera .
📍Ambil Kira -/+ Ukuran 1 inc

Melawa Kurung.

NEW ARRIVAL!!

NAK TAMPIL CANTIK DI PAGI RAYA? CARI BAJU KURUNG YANG MELETOP DAN SESUAI UNTUK DIGAYAKAN DI SEMUA MAJLIS?

Kami bawakan koleksi terbaru kami, MELAWA KURUNG.

Rm120 sm / Rm125 ss
Termasuk pos.








DETAILS MELAWA KURUNG

• Kurung moden EKSKLUSIF
• Material High Quality Moss Crepe
• Tersedia dalam 7 WARNA yang pastinya menarik hati

• Berzip Gold Didepan For BF
• Cutting loose BERDUTT dibelakang
• Jenis Kain Cutting DUYUNG
• Tersedia dalam saiz XS - XL
• Tak Jarang
• Tak kecut
• Mudah digosok
• Sejuk & Selesa dipakai
• Tahan Lasak & Tak Mudah Luntur

JOM PM KAMI SEKARANG KERANA STOK ADALAH TERHAD !!!

FB - NIA AZALEA ONLINE SHOP (FASHION)
INSTAGRAM @shikin1401 (NIA AZALEA MD)

Promosi VCS bulan May 2017.

Okey...bulan ni ada promosi menarik k. Make sure uollss tak terlepas harga menarik #vcs #minivcs ni .

Buat apa nak beli set sebab baru nak try je pun?? Okey2..no problem..small matter je. Why not share dengan siblings or housemate or ofismate. Barulah sama2 cantik n gojes gituu...

Iollss ada 3 promosi macam kat bawah ni..

No need cakap banyak kan..biar gambar je yang berbicara. Cewahhh...




Testimoni semua iollss ada tepek kat FB & Instagram iolls taw. Sudi2lah singgah baca ye. TQ.

Rujukan:-
FB - Nia Azalea Online Shop (VCS)
Instagram - @shikin1401 (Nia Azalea MD)

FB: Nia Azalea Online Shop (VCS).

Hi uollss...
Nak tampil cantik & menawan masa Hari Raya Aidilfitri nanti?

Apa kata uollss melabur lebih sikit untuk skincare @ penjagaan kulit wajah uollss...

Meh skrol ke bawah..

Iollss nak introduce product superb ni kat uollss...

Taraaaa....there's no secret k. Yang penting , u oll konsisten dengan satu2 produk..

Vitamin C Serum (VCS)
15ml
RM90

Vitamin C Moisturizer Cream (VCMC)
RM30

Dermaroller
RM55

More updates boleh tengok kat FB iolls taw
~~> Nia Azalea Online Shop (VCS)

Boleh PM/Drop comment kat sana k.

Friday, April 14, 2017

FB: Nia Azalea Online Shop (Fashion).

Hai ollsss....
(Especially online shoppers yg tegar tu)..
Nak introduce 1 online shop yang memang best gile ni. Kalau online shoppers masuk sini, memang heaven sangat. Confirm takmo keluar dah taw...

Apa yang ada kat sini??
Macam2 pakaian ada - especially untuk para wanita.
Untuk lelaki pun ada -> persiapan raya seperti jubah, kurta & baju melayu.
Pakaian raya kanak2 pun ada taw.

Jangan risau ukuran. Semuanya well provided.

Harga pun da letak siap2 kat sana.

Nak order pun senang...samada Messenger /What's app.

Sila rujuk Pinned Post untuk mengelakkan rasa kecundang bila stok baju SOLD out.

Sapa pemilik Nia Azalea Online Shop ni agaknye ye?
Tekelah sendiri k..

Psstt...Feel free to drop comment kat bawah kalau dah pi skodeng. Hehe..Just comment as ~>DONE.

LINUS (3).


Sambung lagi..

Parents, kalau u ajar anak yg kecil..jgn lupa libatkan anak yang besar. Anak2 ni dia suka nak tunjuk yg dia pandai..so biarlah dia ajar adik dia ikut 'guideline'/panduan yang u dah berikan. Yg penting, u wajib ada sana bersama k. Ini juga penting spy anak lain tak rasa dipinggirkan & rasa lebih dihargai.

Target.
Mesti ada target dalam sela masa tertentu u dah boleh habis ajar anak ikut topik & subjek2 (bergantung pada uolls). Jgn sampai below target ye. Pastikan before exam, dah ajar anak apa yang sepatutnya. Jgn last minute baru nak ajar semua, mmg haru-biru jadinya.

Iollss nak cakap semua tentang kreatif..
Anak2 ni kdg dah boring dgn buku..so why not buat cara lain. Bahan bantu mengajar xsemestinya beli yg mahal, malahan boleh buat sdri kat rumah.
- Kalau yg ada printer tu boleh type n print sdri suku kata..kv, kvk bagi anak baca, eja dsb. Anak second sy yg 6T perlu extra activities mcm ni sbb die look confused bila belajar semata2 dari buku  & setakat ini dia masih x berminat buat latihan dalam buku. Alhamdulillah si abg yg 8T tolong mama ajar si adik, so taklah penat sangat. Sambil mama type n print xtvt lain, si abg da start mengajar adik.
- Bhn mengajar boleh guna A4 paper, kad manila, marker. Byk aktiviti boleh buat tapi ssh nk explain kat sini.
- Buat something yg menarik - slalunya dorg suka something yg colourful & boleh jd mcm permainan for them.
- Kalau ada beli carta, ABC, 123, alif ba ta, animals & lain2 tu boleh sangkut berderet pada ampaian baju yg 1 bar tu. Gunakan hanger berpenyepit.

Tiada alasan tak boleh laksanakan apa2 yg iolls sarankan. Kalau memang betul2 tak boleh, cari someone nearby u who can help ok. Kalau PJJ dgn suami tu bukan alasan ye sebab iolls pun PJJ dekat 3 bulan baru jumpa sekali, tu pun jumpa seminggu je (kene naik plane baru blh jumpa asben). Nak jaga 3 boys yg umo rapat2 ni mmg kene 'mengaum' jugaklah kan.

Iollss pun xkretip. Tapi ingat ye.. Dimana ada kemahuan, di situ ada jalan.

Wednesday, March 15, 2017

LINUS (2).

Okey iolls nak sambung lagi ye...

8. Mmg bukan semua anak yang dilahirkan bijak/genius. Dan setiap anak tidak sama dari segala segi samada sifat, kepandaian,minat,cita2 dll. But 1 thing u must bear in mind, semua itu boleh dipupuk tapi bukan dipaksa secara keras. Biarkan anak bermain, doing whatever they like... Tapi...perlu ada limit/ batasan. Biarkan alam kanak2nya seperti alam kebanyakkan kanak2 lain iaitu bermain, bukan dgn himpunan buku2 ilmiah selama berjam2.
9. Tuition, penting ke? Terpulang..
Anak2 iolls mmg klu blh iolls nak ajar sdri, except klu nk seat for upsr, pmr maybe baru send for tuition. Reason iolls x anta tuition ialah:
- Seharian ank2 dh penat kat skul, pastu balik gi mengaji plk..uolls tak rasa dorg penat & tak blh absorb anything lagi ke?
- For bonding.. Maksudnya anak akan jadi lebih rapat dgn parents. Anak akan rasa parents sgt sygkan dorg kerana u sanggup spend time for them.
- Benefit for parents juga kerana sambil2 tu boleh 'punggah' beg anak & semak all books termasuk buku latihan sekolah. From there pun parents akan tau anak dah belajar takat mana & boleh trace/kesan kesalahan yang kerap dilakukan di sekolah spt penggunaan huruf kecil & besar, tanda bacaan, kata2 nama. Kalau BI tu suruh dia baca semula depan uolls & ask every meaning adakah dia faham apa yg dia baca. Ye, not all parents faham BI. Jadi, apa salahnya sediakan satu Oxford Dictionary yang sederhana besar tu setiap kali buka buku BI & cari maksud setiap perkataan bersama anak2. (Iolls buat ni sejak iolls di sekolah rendah-inisiatif sendiri. And buku iolls penuh dengan translation kat atas setiap BI words yg iolls tak faham).

10. Then, walau busy macamanapun parents (betul2 busy ye..bukan buat2 busy..sbgai alasan kat children- iolls pun ada gak 'terbabas' kengkadang tu) kene igt anak tu amanah Allah - so jgn rasa dorg ni beban. When there is a will, there is a way @ di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Meaning, kalau u dah niat nak buat apa2 utk anak u kerana Allah, insyaallah jalan tu akan smooth /lancar je.

11. Ikhlas - ada sorang guru bg nasihat ni indirectly pada iolls. Weolls sebagai ibu yang bekerja mmg slalu busy at workplace & also at home, sampai slalu kurang masa utk ajar anak2.(siap bawa kerja klinik balik umah). Tapi cg yg baikhati ni bgtau iolls, kita ikhlas jaga anak orang..insyallah Allah akan jaga anak kita. It's really a touching moment taw uolls....The words really goes deep to my heart.

12. My beloved friends out there, i admit that being a good parent is not that easy but it's never too late to be 1 of them..
In fact, it's never too late for every thing.
Make your move today...
Iolls sdri takde masa nak teach my boys everyday. Alhamdulillah my first boy senang faham bila diajar. But my second boy a bit late...- I won't say too late..never! Because there is hope for everyone. Itu ujian Allah, kene terima tanpa keluhan. Slalunya iollss akan buat 'intensive class' masa weekend (taklah intensif sgt pun). Hari biasa iolls sempat ajar homework je. Unless ada masa lebih baru buat extra latihan or iolss uji semula kefahaman die berpandukan buku pelajaran sekolah. Remember, the quality of time is far more important than the quantity. Ajar lama mana pun kalau xbersungguh2 xjd ye.

Ok..till fingers meet the screen again. Bye2.

LINUS (1).

Bukan nak kate iollss dah manage lots of LINUS case. Ttpi memadailah beberapa precious case yg iolls found out so many pitfalls come from parents.

Take Notes:
1. Parents kene ambil langkah aktif dalam pelajaran anak2. Tak boleh biar guru sahaja yg suap everything kat skolah tapi kat rumah dibiarkan anak tu. What i told parents, " Kat skolah cg bukan ajar anak u sorang..tapi 40 org. So, cg tak dapat nak bg perhatian lebih pd anak u. Kat rumah ibu & ayah perlu juga ajar bcos masa tu 1:1 session so perhatian pada dia sorg."
2. Parents tak boleh just suruh mereka ni buat kerja rumah tanpa pantauan sebab mereka tak faham nak buat.
- Ye sy faham kat rumah ramai adik2 lain nak jaga (dalam hati: that's why kene perancang keluarga juga ya) tapi mmg kene ajar dari tadika atau darjah 1 ni. Sbb dorg tgh belajar perkara asas. Kalau yg ni pun dia dah x faham, dia akan lost (sesat) Dan lama-kelamaan die akan hilang minat untuk belajar.
3. Taktau nak ajar?
Lorr...kan ada buku text dan aktiviti anak? Parents tolong revise atau ulangkaji buku anak (sbb iolls pun buat camtu) baru tau cara nak ajar. Kene rajinlah...jangan asyik ngan FB, What's app tu je. Simpan hp tu! Hp lg penting ke anak lg penting??
4. Sekali-sekala ambil kertas atau buku kosong buat sendiri soklan kat anak. Bg dia jawab sbb kita nak trace/kesan dari akar umbi apa sebenarnya yg dia x faham.
5. Sekali-sekala pergi lah jugak kedai buku belikan buku latihan kat anak2. Cari buku yg nipis2 dulu..bukan terus yg yebal sbb dia akan rasa terbeban. Masa anak buat soalan, dok skali kat tepi & tengok langkah demi langkah yg die ambil. Sambil2 tu mencelah jugak tanya apa pendapat die ke utk soalan tu...or tanya soalan lain yg ada kaitan ngan soklan tu.. Pepandailah eh.
6. Parents kene kreatif cara ajar anak. Kat internet pun ada tunjuk banyak pembelajaran kreatif kan?
7. Parents kene sharing dgn other parents lain yg anaknya nampak berjaya tntg teknik belajar juga.
.....
.....
Byk lagi nk share tapi xsempat...

Please lah ye parents ajar anak belajar dari awal sbb taknaklah jadi macam adik2 yg jumpa saya walaupun dah F1 masih takfaham simple maths dll.