Sunday, May 15, 2016

Hadiah Hari Guru.

9.00pg.
Kat kampung :

Puas fikir hadiah apa nak bagi kat cikgu sekolah & tadika anak. At last dapat idea dari PT kat klinik. Dorang beli tapwe & cawan kat kedai RM2. Pastu beli wrapper plastik bercorak & print ucapan kat kertas warna. Simple kan?

Aku malas nak redah pekan pi kedai RM2 - susah dpt parking. So, aku pi supermarket dekat umah je & beli fancy cup & plate macam kat bawah ni.
 Bajet:
- Plate (biru) RM2.90 x6
- Cawan fancy (3pc/set) RM2.20 x17set
- Wrapper RM0.90 x4
- Ribbon polka dot RM3.90
- Lain-lain: Selotape, double-sided tape.
Cetak kad ucapan kecil.
So, ini hasilnya.
Nampak mudah kan? Tapi aku ambik masa yang agak lama juga untuk siapkan sebab cam remeh jugak nak buat.
Di kesempatan ni aku nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru di Malaysia yang berdedikasi dalam mendidik anak bangsa menjadi insan yang berilmu & beramal soleh. Semoga kalian kekal tabah dalam tugas di zaman yang semakin mencabar ini. Segala jerit-perih yang guru sekalian harungi biarlah Allah yang membalasnya kelak.

~ Printer HP Deskjet F4280
~ For the becoming Teacher's Day

Friday, May 13, 2016

Restoran D' Pantai.

6.00 petang:
Balik dari kerja.
Selesai mandikan & siapkan anak-anak.
* Hasil pertolongan abam sado - dia balik Semenanjung 3 hari je tu pun kerana urusan kerja. So,we decided manfaatkan this precious time with our beloved boys.

Destinasi:
Restoran D' Pantai
- Lebihkurang 2KM ke kiri dari Exit LEKAS (EXIT 2106 - Ampangan/Seremban/Jelebu)
- Kalau ke kanan -> ke arah Ampangan & Seremban.
- Kalau ke kiri -> ke arah Jelebu (u olzzz ikut arah ni !)

Bertahun berulang-alik ikut jalan ni but this is our first opportunity to drop by here. Very nice place - tenang & sejuk mata memandang eventhough situated by the main roadside. Tapi, banyak nyamuk tau sebab kan kawasannya ada banyak pokok-pokok. So, better korang guna Insect Repellent like patch, etc untuk elakkan anak korang dari insect bite especially the mosquitoes.

Nak share gambar lokasi:

Pintu Masuk.
Tulisan D' Pantai tak clear kerana faktor pencahayaan.
* Maaf ada gangguan kereta biru.

Sape nak makan bersila ke bersimpuh ke boleh pilih gazebo.
- Gazebo ni besar & selesa.
- Meja makan yang disediakan pun besar.
- Ada kipas, so tak panas.

Anak2 aku le tu. Sila abaikan gelagat budak2 lasak ni. Hehe..

Abang-abang boleh memanjat.
Takkan adik tak boleh, kan? Hehe.
Sabau jelah. Kalau jatuh bangun sendiri ye (Dah siap pesan awal2
- anak doktor & army kan..so pepandai jaga diri & treat diri sendiri ;D
Kitorang pesan food yang biasa-biasa je : Nasi putih, sup daging, ayam paprik, kailan ikan masin, telur dadar, nasi goreng ayam. Air - milo aisx2, nescafe ais x1, laici x1, limau ais x1, plain water x1.
Best ke tak, tu subjektif sebab tekak lain-lain. Tapi, kalau ikut aku S.E.D.A.P. nom..nom..nom..And harga pun memang berpatutan. Asben just bayar RM38. Memang aku suggest korang datang sini tau.

Me, hubby & the boys.
K bye.