Friday, January 2, 2015

Tak dapat Facebook messages.

     Salam Jumaat semua,
Kalau korang perasan, lately aku banyak mintak PM details kat FB aku kan (Nazeck Zenal) ? Tapi, kenapalah aku tak reply2 messages korang? Ada juga yang PM sebab nak tanya something tapi aku tak reply jugak. Kat sini aku nak mintak maaf sangat sebab semua tu berlaku tanpa disengajakan. There must be something wrong kalau other person btau dah PM tapi bila aku check kat phone takde. So, aku nekad on PC aku untuk double-check. Then, now aku dah tau puncanya. Please see below...
Tengok yang aku bulatkan -> 'Other'.
     The thing is every messages that u guys sent went into 'Other' not into 'Inbox'. This troubling me so much because I can't detect what is wrong through my smartphone. So sorry sebab aku memang jarang sangat on PC - kalau bukak pun 1-2x sebulan lebihkurang tu lah. Selalu memang blogging with phone je.
     So, the solution is korang jangan PM FB aku lah lepas ni. Sebab aku tak reti nak Setting FB account tu. Korang just letak DETAILS KAT COMMENT BOX - lepas baca aku delete. Okey ea. Sorry :(

Related topics:
- ASUS Transformer vs Sony Experia Z1 .
- ASUS Transformer Book
- Access denied !
- Taksub gadget bawa padah .
- Vertigo .
- Lenovo Tab A7-30 .
- Ini baru dikatakan perempuan .
- Malware menyerang ASUS Transformer .
- Diserang Malware lagi .

43 comments:

  1. Lya pun jrg on9 guna PC..lbh byk guna fon

    ReplyDelete
  2. sama kes dengan iqha,,mesej member mintak no fon,,tengok dia beriya online,,tapii mesej tak reply2,,sekali komen kat status dia,,baru dia ckp,,mesej tu masuk kat others..huhu

    ReplyDelete
  3. ha kan..ada juga terjadi macam ni

    ReplyDelete
  4. Wana memang x reti..sebab memang xde akaun fb..adapun dah lama deactive..selesa x guna fb.. :)

    ReplyDelete
  5. mesti ada something wrong tu :D

    ReplyDelete
  6. Ini semua salah Mark Zuckerberg... Sebab dia memang mengada2... He He He...
    * Dah dapat Address SS kan?

    ReplyDelete
  7. Actually... Dari handphone pon boleh tengok Other Messages tu... Other Messages tu ada kat bahagian bawah sekali... Just guna browser kat handphone aje... Tak paham boleh tanya SS...

    ReplyDelete
  8. dia macam ni dr.shikin..kalau yang mesej tu bukan 'friends', dia akan masuk kategori 'other'. Kalau kat smartphone, mesej ke FB ada apps 'Messenger'. That one kena download lain.apps messenger tu tak detect mesej dalam inbox 'others'.harap penjelasan membantu. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu kena pakai browser kat HP...

      Delete
    2. Sal, ermmm...saya mmg guna Messenger tu. Tapi, memang x dapat buka Others kan?

      Delete
    3. ooo.. patut la kt mesennger xmasuk..

      Delete
  9. Thanks untuk info yang berguna ni doktor :)

    ReplyDelete
  10. tak pa:) bukan disengajakan pon

    ReplyDelete
  11. Akak, untuk giveaway kamamimi macam mana ye mereka nak bg detail?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi kat comment box lah..
      Nanti akak delete lepas baca:)

      Delete
  12. mmg kt hp xde butang other tu..solution dia cuma 1 je, mmg kne buka pc atau laptop.

    ReplyDelete
  13. kan?
    kekadang tak perasan langsung mesej kat other box tu...
    sha kekadang tengok msg2 tahun lepas banyak terlepas pandang...

    ReplyDelete
  14. so comment kat sini ja la details... ok2 xpa akak

    ReplyDelete
  15. tu la kan ssh gak bila kat phone jadi gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kat public phone lagi susah... Nampk ganggang aje..

      Delete
    2. Tu kalau yang masih ada gagang,SS.
      Ada yang gagang pun dah lesap :D

      Delete
  16. yang msg other tu boleh tengok kat pc je kan.. kalau kat hp, tak de kan.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah...setau n se rasa akak pun camtu. Erkkk..

      Delete
  17. Macam2 laa plak.. tak pernah jadi macam nih lagi..

    ReplyDelete
  18. Macam2 laa plak.. tak pernah jadi macam nih lagi..

    ReplyDelete
  19. Suka guna kat smartphone je...senang...lgpun PC kat opis FB blocked...

    ReplyDelete
  20. mmg kalau bukan friends akn msuk kt others... mmg kt phone takleh check.. tu yg terlepas pndang..

    ReplyDelete
  21. hehehe woh kes ni ke akak explain ritu :D biasalah kita da biasa on guna henpon kan.. dah setel semuanya kan heheh

    ReplyDelete
  22. saya pula terbalik...hehe
    tak ada tipon canggih

    ReplyDelete
  23. Kalau guna phone mmg tak nampak mesej yang masuk kat OTHER tuu Shikin huhuhu..Kena guna pc baru dapat tgk mesej tu ..

    ReplyDelete
  24. okay kak. lepas ni saya message kat sini je ^^

    ReplyDelete
  25. patut la cari dekat mesenger xde others tu..hahah... kena bukak pc jugak la gamaknye..haiyaa

    ReplyDelete
  26. perkara yang sama jugak jadi kat saya.
    tak boleh nak pm kat facebook
    tak tahu apa puncanya

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~