Me....MyseLF



Nama : Nurashikin Zainal Abidin

Dilahirkan pada 14/01/1983 di Hospital Besar Taiping, Perak.
Anak ke-2 dari 7 orang adik beradik.....
(Tapi, yang first meninggal masa lahir).
Lebih suka dipanggil 'ANGAH' rather than 'SHIKIN'.

Persekolahan:
Sekolah Kebangsaan Seri Kelana, Seremban
(1991-1995).
SMAP Kajang (1996-2000).
Kolej Matrikulasi Melaka (2001-2002).
UKM (2003-2007):
Preclinical year@KTSN.
Clinical year @KTDI /HUKM

Zaman kerja:
Housemanship@HTJS (Aug 2007-2009).
Klinik Kesihatan Palong 4,5&6 (2009-2010).
Klinik Kesihatan Port Dickson (2010-2013).
KK Desa Rhu (2014).

Minat?
Actually aku minat bidang business tapi aku xde knowledge mahupun experience dalam bidang ni.
Tapi, sampai sekarang aku masih tak putus asa dalam mencapai cita-cita aku ni. And aku memang yakin yang suatu hari nanti aku akan Berjaya. Insyaallah.

Cita-cita?
Tak pernah ada cita-cita pun. And..tak pernah terpikir nak jadi doctor pun. Mak bapak pun tak pernah paksa untuk jadi ape..semua sendiri punya decision. Tapi, semua dah tertulis kan? Best jadi doctor ni. Yang azabnye...mase study, exam & HO dulu je.

Perkahwinan & Family:
Nikah 29 Dec 2007.
3 cahaya mata yang mana semuanya putera.
1 - Lahir pada 14.11.2009
2 - Lahir pada 5.8.2011
3 - Lahir pada 15.5.2013

Sifat aku?
Aku ni dari Type A Personality Person...so pepaham.
And aku ada Obsessive Compulsive (in form of arranging things), aku ada Specific Phobia, & ade Panic Disorder.
Aku kalau buat keje semua kene cepat siap...kalau lambat je...aku dah mula anxiety.
And, kalau kerja tu patut orang lain nye keje tp dorang tak buat2 jugak..baik aku sendiri buat daripada lambat (Tapi, ikut jugak....jangan sampai kene buli).
Aku suke je buat lawak ....buat orang lain ketawa...
Tapi, aku tak suka orang ambil mudah semua perkara. Dengan erti kata lain...sambil lewa.
Memang aku jenis yang take almost everything seriously.
Aku sangat berbeza dari suamiku yang sangat SIMPLE.
 ..Looks like I'm a COMPLICATED PERSON, I guess..

Tapi, aku mudah didekati....mesra...peramah...tak sombong....

*Till then...thanx for reading*


13 comments:

  1. Hemm,salam kenal Dr Shikin. Suka baca 'about me' di sini.
    Jemput singgah keblog saya bila ada kelapangan.

    ReplyDelete
  2. Saya ade singgah Blog Lynn & dah Follow blog + Google.
    Tapi, saya tak jumpa comment box.

    ReplyDelete
  3. rakan sebaya ar doc... tapi achievement tak berapa nak sebaya... hehehe...
    tak dak title doc kat depan nama iols lagi... hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. napa xdak title doktor..low profie ek..

      Delete
  4. tahun kelahiran anak semua ganjil yer..sama mcm tahun kelahiran ibunya..

    ReplyDelete
  5. Salam Perkenalan Angah.Nampaknya banyak habiskan masa di N9 .Ni first time saya singgah di sini.Jemputlah datang di blog saya.

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan. (padahal da lama dtg sini ) hehe. saya lahir kat taiping jugak!! saya rasa saya jenis A jugak lah doktor.. hheheh

    ReplyDelete
  7. Assalam nazeck
    salam perkenalan
    akak pun orang TEPEN :)
    kalo sudi jemputla singgah & join blog akak jugak yer :)

    ReplyDelete
  8. hi salam kenal dr shikin.. baru sempat bace biodata.. huhu.. mesti best jadi doktor.. walaupun parents tak atur, alhamdulillah.. cantik aturan Allah swt.. semoga doktor terus success ya! =)

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan dari ekin gak... best baca blog akak banyak info tentang sakit... hihihihi

    ReplyDelete
  10. "Looks like I'm a COMPLICATED PERSON, I guess"..
    yg ni nmpak macam kita sama..haha..
    Selalu kita akan dapat lain sikit dari impian, sebab perancangan Allah lebih baik.. :)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Dr.Shikin. Nak tanya, ada tak care sy nak contact Dr, melalui email ke sebab saya nak minta penjelasan Dr mengenai satu penyakit nie. Thanks.:)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~