Monday, January 12, 2015

Monday blues.

1.30pm
Just finished my last patient.
150 patients for 3 MOs :)
 2 MOs on planned leave.
Another 2 took MC.

Just sit down & chill.
After all mmg x boleh lari mana...ko hadap je lah, Shikin :D

Sense of humour tetap ada rini.
Patient 1: Dr, makcik tggu lama, dah sakit pinggang ni.
Patient 2: Dr, kaki makcik dah cramping. Tak boleh nak bangun sebab lama sangat duduk.

Case 3:
Ni aku sendiri yang buat lawak bengong..
Aku: Okey...harini 9/1, so nanti.....
Patient 3: Dr, harini 12/1.
Aku terus gelak besar lah.
Aku: Alamak...tadi ramai patient datang mengadu demam since Jumaat. So, dalam kepala saya dok set date 9/1 tu lah...:D

Bila doctor dah hypos.. 

34 comments:

  1. yela doktor pon manusia biasa..mesti kena rehat, ada masa untuk diri sendiri

    ReplyDelete
  2. hahahah. dahsyat sangat case 3 tuu. katakan tidak kepada monday blues :D

    ReplyDelete
  3. Hahaha kalau 9hb esoknya cutiiiiii!

    ReplyDelete
  4. heh bawak bertenang yer doc shikin hehehe..kesian makcik2 semua bertambah sakit yerr

    ReplyDelete
  5. Haha... mesti doktor dgn yakinnya ckp date hri ni 9-1 kan.. lawak plak..

    ReplyDelete
  6. kesian Dr Shikin... banyak pengorbanan jadi doktor kat kota besar ni kan... 50 orang patient dan satu doktor.... pehhhh.... pengorbanan mu di kenang... respek masih boleh berblogging tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la betoi3. 1 doctor : 50 patients fuhh. respek jugak kak shikin sbb sempat blogging lagi hehe

      Delete
  7. salam singgah doc!! isnin yang biru!!senoga sihat2 saja lah ya

    ReplyDelete
  8. Banyak sangat patient kan kak. mesti ada pening3 sikit.

    ReplyDelete
  9. Hohohoh...dah tepu sgt tu nama nya kak

    ReplyDelete
  10. adoi aiii sampai doktor pun tersalah tarikh dah.. sabar jelah shikin, semoga dapat melakukan tugas hari ini dengan baik hendakNya..

    ReplyDelete
  11. mybe doc pun kena ambil MC ni hihihi,, cuti rehatkan minda,,

    ReplyDelete
  12. Di Kedah tak ada Monday Blues, di sini cuma ada Sunday Blues... tapi yg penting jangan suka tengok cerita-cerita blues, hehehehe...

    ReplyDelete
  13. kadang kala Pesakit itu melampau...macam-macam ragam.

    ReplyDelete
  14. nampak nya doktor kena jumpa doktor la kalau gini..heheh..tarikh pun dah lupa/.heheh

    ReplyDelete
  15. kadang2 doc pun leh lupa tarikh kan...itu menunjukkan tugas mereka mencabar...ye x?

    ReplyDelete
  16. Monday blues hari ni bukan takat anak2 yang nak balik sekolah je..hehe

    ReplyDelete
  17. Kadang2 Doktor pon Alzheimer... He He He...

    ReplyDelete
  18. haha..kekadang wana pun pandai lupa hb..huhu..

    ReplyDelete
  19. hahaaa, punyalah yakin ya 9/ 1 ...

    ReplyDelete
  20. haha.. baru je alami perkara yang sama semalam tapi advance 3 hari awal..

    ReplyDelete
  21. Hehehehe...biasalah tu bila dah sibuk sangat..kekadang confident je kita ckp..padahal salah..hikhikhik

    ReplyDelete
  22. Hehehe kena rehatkan minda kejap tu tgk pokok2 hijau bagi ilang blues hahaha

    ReplyDelete
  23. musim demam kot ya..anak teruna ana pun demam juga

    ReplyDelete
  24. Banyak sangat tarikh nak kena ingat tu. abe tahun ni 6 tahun ke darjah 1 kak?

    ReplyDelete
  25. bila hadap ramai patient dgn mcm2 penyakit dan ragam , gi tu lah jadinya ...

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~