Saturday, January 24, 2015

Lori bakso Indonesia.

      Dalam sebulan ada lah beberapa kali van lori bakso ni lalu depan umah mak. Dia lalu waktu malam. Kalau boleh nak elakkan makan tengah malam. Bukan takut badan naik. Takut kolesterol yang naik. And takut juga lama-lama boleh kena kencing manis. Ni betul ye korang, bukan omongan kosong. Better dinner awal - before 8pm. And avoid supper tak penting pun.
Apa adik aku order tu?
Adik order ...but actually atas arahan kakak. Hehe.
4 mangkuk polisterene bakso & 2 cawan jagung manis.
Total = Rm21
Ada 4 biji bebola daging dalam mangkuk.

41 comments:

  1. Bakso. Sedapnya.
    Tak pernah lagi ada van bakso di tempat saya ni. Kalau ada, nak juga mencuba.

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa bakso. lama dah tak makan :D

    ReplyDelete
  3. kat tempat saya plak, ada bakso tenis... bebolanya sebesar buah tenis, dipotong 2 bagi boleh muat2 masuk kt mulut... sedap .. bakso ni sedap klau meatball nya sedap + kuah supnya cukup ramuan... terangkat habis.. :)

    ReplyDelete
  4. betul kan mkn lewat mlm ni blh mngundang kolestrol.. dlu masa study mkn nasi pn kul 10.. busy la kunun..haha..bila dh dpt kesedaran, trus ubah tabiat..semua mmbr kena talbiah sekali..besar meatball tu, tak penah mkn bakso, rasa mcm na..bhun sup ng bakso mna lg sedap

    ReplyDelete
  5. Kalau nak kena keluar beli tu boleh lah bg alasan malas...kalau jenis yang jual dari rumah ke rumah ni mmg susah nak tolak kan Dr. hehehhe

    ReplyDelete
  6. gulp. saya selalu makan nasi kandar jam 12 malam

    ReplyDelete
  7. lamanya tak makan bakso.
    tak jumpa kat kelantan ni

    ReplyDelete
  8. Dulu masa muda2 dulu saya selalu supper, macam tak syok kalau tak supper, tapi skrang dah tak dah, nak amalkan xara hidup sihat. Hehe. Dinner pun sebelum ham 8 mlm.

    ReplyDelete
  9. fuh bakso??? favourite wana tu dr shikin..wana suka sangat makan bakso..besar giler bakso dia..makan 2 bijik pun kenyang nih..heheh..

    ReplyDelete
  10. baru je 3 hari lepas ai makan bakso.. meatball dia sedap..;)

    ReplyDelete
  11. Tu bukan Van... Tu Lori Pickup... He He He...

    ReplyDelete
  12. sedapnya tengok..besarnya bebola daging dia huhu... oh, kalau mkn lewat dr pukul 8 mlm punca kolesterol meningkat n kencing manis ke.. bahayanya. sy selalu mkn lewat smp pukul 11 kadang tu seb balik opis dh lewat. kt opis mls nk makan, nak save bajet sama..hehe..so smp umah dh aroud kul 9 or 9.30, pastu baru nk masak then kul 10.30 baru start mkn...huhu

    ReplyDelete
  13. besornya meatball...mesti buat sendiri..

    ReplyDelete
  14. Bakso..sedapnye...terasa lama tak makan..hehehe :)

    ReplyDelete
  15. sedapnya bakso.. lama tak makan.. kat sini tak pernah jumpa orang jual bakso macam nih..

    ReplyDelete
  16. pukul berapa van tu lalu mesti selepas jam 8 mlm kan. Habislah kolestrol naik kalau rutin mkn selepas jam 8 kan. Sis JM ni nk diet konon tapi selalu mkn mlm tak tentu masa hhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan angin boleh dapat kolestrol tak JM?

      Delete
  17. Oh menggoda jiwa dan selera betul bakso tu :)

    ReplyDelete
  18. nampak sodap! besar giler meatball dlm bakso tuh...suke kalau org indo jual bakso, meatball tuh depa buat sendiri kan...sbb tuh boleh besar, kecil, apa2 saiz ponlah :D

    ReplyDelete
  19. tu la ana pon tgh dok elakkan mkn after 8pm. tapi tu la kdg2 tewas jugak heshh. homai bakso! dapnye!!

    ReplyDelete
  20. SEdapp takk kak? Kenapa kat sini takde? Haha

    ReplyDelete
  21. Singgah sini ye .. nak tahu blog anda di ciplak atau tidak ? baca entry ni .. harap membantu !


    http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/01/apakah-itu-got-blogger.html

    ReplyDelete
  22. Bestnya bakkksoooo !! Lagi pedas lagi best !! Sesi memanja dengan hasben untuk bakso... hahaha

    ReplyDelete
  23. Okje memang takut sungguh makan memalam Nazeck....mmg takut tambah gemuk....hoho sebab badan dah sedia gemuk hihi....

    Sedap ke tidak baksonya? Hari tu makan bakso rupanya dlm tu suun ek....ingatkan mee hoon...tp belasah ajelah ....sebab mmg suka jenis sup ni

    ReplyDelete
  24. yaAllah...sedapnyeer...menelan air liur tgk bakso tuhhhh.....hheehehe

    ReplyDelete
  25. Dulu dulu tak pandai makan bakso..sekali cuba...memang sedap..

    ReplyDelete
  26. Sedap giler bakso ni tp meat ball tu mmg Cikna xsentuh so bihun sup la jawabnye,huhuu.....'

    ReplyDelete
  27. Pergh memang susah nak tolak kalo bakso lalu depan rumah malam2. Hehe

    ReplyDelete
  28. terliur juga bila setiap mlm lu depan umah . itu lumrah . saya belum ppernah rasa bakso sebenarnya ...

    ReplyDelete
  29. xleh jadi..kena cari bakso minggu ni.. sbb teringin

    ReplyDelete
  30. Huhu kak lya satu family jam 6.30 dah mkn mlm dah..kecuali hari cuti dan juga ahad..hari2 lain insyirah tuisyen jam 8 jd kena laa mkn aaal..nk solat maghrib plak nk mengaji quran lg ..klau tak tak sempat lerr ..

    ReplyDelete
  31. bestnya bakso! nak jugaaaaaaa :D

    kalau kat mrsm dulu, supper wajib. heeee... pastu melepak jap tengok tv.

    ReplyDelete
  32. Besarnya meat ball.. hehe. Nyum2. Kdang2 mkn mlm kul 10 akak. Siapkan apa yg patut dlu.

    Uqasha senrose yg akak sukakan tu. Now dh hijab

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~