Wednesday, December 31, 2014

Wordless Wednesday #31/12.

" Fikirkan yang baik-baik, 
Lakukan yang baik-baik. 
Insyaallah... 
Yang datang pun yang baik-baik. "

Related topics :
~ Be positive .
~ Positive attitudes & Positive expectations .
~ Kerja sebagai ibadah .
~ Looking for new books .
~ Umur doktor berapa?
~ We are nice people .
~ Tak kering idea .

47 comments:

  1. ya hanya fikir yang baik baik dan buat yang baik baik agar jadi yang terbaik..

    ReplyDelete
  2. Jom join segmen ABM jom!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-cerita-adinda-baizura.html

    ReplyDelete
  3. niat di awal pagi baik2 ja..insyallah sepanjang hari akan mnjadi baik..
    selamat pagi akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Alhamdulillah kalau praktikkan ni memang sepanjang hari takde masalah besar yang timbul.

      Delete
  4. betul ! InsyaALLAH. kalau jdi baik.. semua pun akan baik baik je. ;)

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah.. moga kita semua di bawah lindunganNYA..

    ReplyDelete
  6. insyaallah...Selamat Tahun Baru, 2015..

    ReplyDelete
  7. betul saya setuju.. harapkan yang terbaik dalam kehidupan

    ReplyDelete
  8. ya fikir positif baru aura positif meresap masuk ke dalam diri kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada orang cuba bagi aura negative, jangan dilayankan..senyap n senyum je. Tak pun, blah je dari situ.

      Delete
  9. In shaa Allah, semoga yang terbaik buat kita semua.

    ReplyDelete
  10. Tapi Cikna selalu jgk sebaliknye.....;-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena elakkan mix dengan orang yang negative. Saya dulu pun negative tapi alhamdulillah sekarang dah jarang sangat-sangat berfikiran negative tu.
      Kalau selalu negative, badan akan cepat rasa penat..

      Delete
  11. In Shaa Allah..semuanya baik-baik..

    ReplyDelete
  12. Kadang-kadang kita lakukan yang baik-baik, kita lakukan yang terbaik, tapi kita hidup dalam masyarakat yg bukan semuanya baik... Lalu yang terbaik kita lakukan menghasilkan sesuatu yang tidak baik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah kita boleh.
      Just ignore them.
      Kalau x boleh, biar apa yang depa cakap tu masuk telinga kanan, keluar telinga kiri.
      * Segan pulak cakap macam ni kat Bro JR.

      Delete
  13. Bunda singgah jap...nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2015...

    Terima kasih sering ke Teratak Bunda...jumpa lagi..

    ReplyDelete
  14. Peingatan berguna untuk kita semua..........

    ReplyDelete
  15. Hidup ni kena selalu fikir positif. Kalau asyik fikir negatif je jiwa boleh rosak. Betul tak doktor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu,Ajik.
      Lama-lama nanti akan dapat depression pulak.

      Delete
  16. betul, sentiasa fikir yang baik- baik :)

    ReplyDelete
  17. Betul, Shikin. Jika baik kita beri, baiklah yang kita dapat in return.

    ReplyDelete
  18. Semoga semuanya akan baik2 saja..amin..

    ReplyDelete
  19. setuju sangat ... buatlah yg baik demi kebaikan ...

    ReplyDelete
  20. setuju! ingatan untuk semua :)

    ReplyDelete
  21. agreed sgt..jika kita berfikiran positif kita akan menarik yg positif je..sentiasa ingat pesanan Prof Muhaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama x tengok Rancangan Prof Muhaya. Die pernah ajar saya kat HUKM dulu.

      Delete
  22. moga2 positif aje pasni kan kak shikin :)

    ReplyDelete
  23. fikir positif insyallah semua yang dilakukan pun positif..

    ReplyDelete
  24. betul kak shikin...kite setuju sangat... wat u give, u get back... give good to others, u'll get something good in return jugak... bermula dengan cara kita pikir tentang org, kena selalu bersangka baik...nnt semua yang baik2 berlaku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Bersangka baik tu wajib!
      Jangan fikir yang sebaliknya..kerana apa yang kita fikir, itu yang kita dapat.

      Delete
    2. Kerja sebagai ibadah.
      http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/09/kerja-sebagai-ibadah.html

      Delete
  25. Yeahh semoga semuanya baik baik sahaja. Good reminder :)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~