Thursday, December 25, 2014

Standby Team - Banjir Pantai Timur.

Wassap dari group - DR'S ROOM.

Dr. M: Ada sesiapa nak join standby team banjir di pantai timur? Bila nak bertolak tak sure lagi.

FMS: Salam... Bantuan kecemasan darurat...kami memerlukan barang-barang keperluan asas untuk dihantar ke Kelantan pada esok hari 25/12/2014 & akan bertolak esok sehingga barang mencukupi... Barang-barang keperluan seperti :
1. Beras.
2. Pampers.
3. Bihun.
4. Pakaian terpakai.
5. dan apa-apa yang berkaitan.

Barang-barang tersebut boleh dihantar ke rumah Hj. Jamaluddin beralamat:-
No. 198, Jln. Palma Jaya 7,
Taman Palma Jaya Perdana,
70400 Seremban, N.Sembilan. 

# Hati terpanggil untuk membantu.
Cuma rasa takut menyelubungi - tak pernah alami situasi banjir. Tengoklah dulu date nya macamana nanti. Kalau weekend ni tak dapat sebab nak pi Johor, rumah adik.

32 comments:

  1. harap setiap bantuan akan dipermudahkan

    ReplyDelete
  2. salam kenal..herm, berdebar n tak senang duduk dari semalam..moga keluarga di Kelantan selamat..

    #prayforpantaitimur

    www.adaa-inspiration.com

    ReplyDelete
  3. bantulah setakat mampu.sedih sangat melihat situasi mereka.

    ReplyDelete
  4. semoga segala urusan berjalan dengan lancer...

    ReplyDelete
  5. bank-bank besar dalam perancangan menjadualkan semula pinjaman mangsa banjir bagi meringankan beban mereka.. harap semua mangsa banjir tabah menghadapi dugaan

    ReplyDelete
  6. bantuan yang kita hulurkan in sha allah meringankan beban mereka :)

    ReplyDelete
  7. banjir terburuk sampai bumbung sekolah pun hampir kena air..tak dpt bayangkan betapa dalamnya bila kena bah..semoga cepatlah berakhir

    ReplyDelete
  8. semoga setiap bantuan tu dpt disampaikan kepada mangsa2 banjir

    ReplyDelete
  9. semoga urusan dipermudahkan... dan keadaan pulih seperti biasa..

    ReplyDelete
  10. Kalau hati sangat terpanggil eloklah pergi. Besar pahalanya tu. Lagi pun ramai yg perlukan bantuan terutama perubatan dalam keadaan musibah banjir yang menyebabkan ramai yg sakit. Tapi kena pastikan diri kita yg nak bantu mangsa banjir itu bersedia dari segi mental dan fizikal termasuk kebolehan berenang. Takut nanti jika dlm keadaan kecemasan orang yang kita nak bantu itu pula yang datang bantu kita yang nak bantu mereka...

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Betul. Memang teruk. Simpati pada mangsa2 banjir.

      Delete
  12. Semoga bekalan mencukupi dan tiba dengan selamat kepada pihak yang benar2 memerlukan.. apapun semoga banjir cepat surut..

    ReplyDelete
  13. Hari ni.., satu hari SS dok baca psl banjir everywhere... Harap dipermudahkan...

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum & Salam sejahtera semua..

    Hanya doa yang mampu saya kirimkan..
    Didoakan semoga banjir di Pantai Timur reda dan mereka dapat menempuhi ujian dengan tabah dan sabar..



    ReplyDelete
  15. Ya Allah.. mudahkan urusan.. kalau akak nak menjoinkan diri take care ye.. selamat berkhidmat ^^

    ReplyDelete
  16. Moga urusan bantuan dipermudahkanNYA..

    ReplyDelete
  17. Semoga Allah memudahkan segala usaha kita membantu mereka yang dilanda musibah...

    ReplyDelete
  18. semoga dengan bantuan yang diberikan mampu meringan kan beban mereka di sana

    ReplyDelete
  19. semoga dipermudahkan bantuan untuk sampai & kpd mangsa banjir...Allah

    ReplyDelete
  20. mungkin x dpt membantu dgn tangan sendiri tapi dengan menadah tangan utk berdoa pasti kita boleh melakukannya

    ReplyDelete
  21. Semoga Allah permudah setiap urusan kalian untuk hantar bantuan :)

    ReplyDelete
  22. Moga bantuan dihulurkandapat meringankan beban mangsa...

    ReplyDelete
  23. moga semua nya selamat kan ..kasihan

    ReplyDelete
  24. Selamatkanlah mereka.. tadi tengok berita.. kesian derang.. tak cukup makanan... :(

    ReplyDelete
  25. sifat prihatin macam yang perlu dipupuk..well done kepada doktor2..tangan yg memberi lebih baik dr yg menerima..InsyaAllah semoga segalanya di bawah lindunganNya..amin..

    ReplyDelete
  26. semoga dipermudahkan segalanya .

    ReplyDelete
  27. Kita doakn moga bnjir ni cpt reda

    ReplyDelete
  28. Wana pun x penah alami situasi banjir teruk..semoga keadaan banjir makin pulih

    ReplyDelete
  29. sis JM akan join misi bantuan mangsa banjir pada 3 hb nanti (sabtu)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~