Tuesday, December 9, 2014

Curang Maxis ~ Berganti Red One.

Autopublish entry

     Sekarang ni kan banyak sangat Telco yang wujud. Macam mushrooms naik lepas hujan (pepatah baru xD. So, inilah pilihan aku ~ Red One. For more info klik SINI.
Dari sekarang, aku tak layak lagi dipanggil ini # I'm a loyal Maxis customer. Haa cik Tipah..sape suruh letak plan mahal-mahal kan customer dah lari.
     Jom tengok plan apa yang ada kat Red One. Firstly, yang ini wajib....
... The LOWEST postpaid plan.
     Available packages - korang tekan SINI baru boleh nampak lebih jelas. So, aku pilih yang 2G** - monthly RM45 je. Kalau call sesama Red One FOC je.
    Satu je aku nak remind - kalau nak ambik plan telefon ni, better korang gi centre sebab apa-apa masalah di kemudian hari senang nak setel. Macam aku, aku register plan ni kat agent time Road Show. Aku kekalkan no Maxis yang lama. Mak oiii punyelah lambat depa nak activate line aku - hari Ahad register, tapi Jumaat baru activated. Internet tak jalan pulak tu - hanya akan diactivate pada tarikh 1hb sahaja. Pulak dahh. Alhamdulillah dah setel problem tu (after about 5x calling2 careline) & setakat ni line call & internet got no problem.

Related topic :
~ Internet - wifi YES

46 comments:

  1. Memang ramai kekawan ajak tukar ke Red One, sangat berbaloi, kol sesama line free of charge. Tapi saya masih setia dengan Maxis sejak 14 tahun lepas, seperti Hang Tuah yang setia dengan Raja, walaupun Raja itu kadang-kadang sangatlah zalim, hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waahhh...setia betul Bro JR.
      Betul perumpamaan tu.

      Delete
    2. Akak tumpang senyum sini. Terhibur baca analogi JR =)

      Delete
  2. sy pakai umobile...yg skt ati internet mcm sampah.huhu

    ReplyDelete
  3. waaa.murahnya, kita pon ingat nak tukar ..kalau sebelum ni pakai celcom , kemudian tukar altel..tp mahal yg amat.. 1 gb rm28 internet je tuuuu..

    NadiaMansor menulis tentang.. : Tips Cepat Timbang Cahaya Mata

    ReplyDelete
  4. ermm red one? saya setia dengan Digi...digi terbaik kot setakat ni...heee

    ReplyDelete
  5. Datang jenguk2 sini yee . Bagus la entry ni . Nanti jenguk kita plak ehh KAK :) Mekasih . muhammadshahril97.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. wah...! best je bunyi nya, telco memang dah terlalu banyak... masing2 bersaing keluar produk untuk tarik pengguna..

    ReplyDelete
  7. Kakcik dan anak2 masih lagi guna line meksis dan en suami line selkom...ada berniat nak tukar, tapi belumlah bertukar2 lagi...

    ReplyDelete
  8. Ohh tak pernah tau pun pasal pelan dia.. Tapi pernah juga dengar redONE nih..semoga langganan nih memang berbaloi laa..

    ReplyDelete
  9. saya guna umobile pon camtu..refresh setiap 1hb..emm..sabar ajelah

    ReplyDelete
  10. saya 2G tak cukup.. hehehehe.. tengah menunggu Malaysia punya Telco yang boleh offer unlimited yang paling murah.

    ReplyDelete
  11. betul kata dr shikin mcm2 telco skrg tapi sy tetap dgn celcom :p hikhikhik

    ReplyDelete
  12. menunggu contract mifi maxis ni habis huhuhu mungkin akan beralih arah juga

    ReplyDelete
  13. Coverage line OK ke? kalau gi area suburb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Internet macam slow je jugak kat area suburb. Kalau kat bandar ok lajuuu...

      Delete
  14. Waahh bertukarrr haha

    Ingat nak try altel lah, support produk islamik giteww.
    Sekarang pakai celcom. hoho
    Tapi dah fedap dengan celcom. cehh

    ReplyDelete
  15. Pernah tengok org buat promosi Red One ni....ok bab bab telefon ni mmg okje serahkan bulat bulat kat cik Abe, maleh nak pikir

    ReplyDelete
  16. Masih setia lagi dgn line celcom...

    ReplyDelete
  17. ade gak dgr psl red one. tp kat tmpt ana ni celcom / altel je yg bedesup. pastu P1.

    ReplyDelete
  18. kalau dah service camtu tukar je..itu lah..istilah loyal tu 'sementara' je kan..kalau dah charge tinggu then ada pakej lain yg lebih murah...x kan nk pandang je heeee

    ReplyDelete
  19. Akak pun bakal jadi pengguna maxis yg curang ni,..tgh survey2 yg lain.

    ReplyDelete
  20. Kalau OK apa salahnya bertukar tak gitu Shikin ??

    ReplyDelete
  21. waa macam best ja... pernah dgr

    ReplyDelete
  22. agak2 line dia kalau balik kg duk cerok2 dkt sempadan ok dak hhahhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah bawak balik kg lagi. Hehe..tak sure hat tu:)

      Delete
  23. macam best je kak. cukup ke nak blogging utk 2gb? hehe. maxis dulu brp gb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah x cukup. Hehe..
      Akak ada lagi satu ~ wifi Yess (unlimited).

      Delete
  24. Replies
    1. Setakat ni okey2 je lah.
      Nak kate mavles tu macam tak..

      Delete
  25. say cuba nak bertukar ke celcom semula....

    ReplyDelete
  26. Lya msh setia dgn digi tpi mayb nak try juga guna line lain

    ReplyDelete
  27. saya dulu pun pakai maxis tapi dah tukar pakai pakai Tune Talk. senang...hihihi

    ReplyDelete
  28. ta penah pakai maxis sebab line dkt tmpt tinggal shad xlaju maxis, hehe.
    dulu pakai celcom 3gb rm58, then pakai simkad yang unlimited tu, rm30 sebulan, unlimited mmg best gileeerr.. pakai dkt 5 bulan mcm tu kot, pastu kena block ke apa tah, dah tak unlimited and selow siput padahal baru top-up. kemudia tukar yes4g pulak.. mbek plan 8gb punye. laju gak la line, walaupun quota dah hbes still leh guna lagi.. tapi mahal ya amat la jugak, rm98 sebulan.. hehe,
    shad duk bercadang nak tukar la mna2 yg lagi murah n line yg ok.

    ReplyDelete
  29. mmg mcm2 telco sekrg ni ... still setia dgn yg lama .

    ReplyDelete
  30. hari tu, ada wakil Red one datang jabatan tempat Ros kerja buat promosi.. tapi dia buat promosi lebih kepada suruh jadi agen telco tu.. tu yang kurang pendedahan tentang pakej pakej red one ni..

    ReplyDelete
  31. macam best dan murah la plan redone ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. *PLAN TERBARU REDONE YANG TIADA TANDINGAN*‼

      Hanya dgn RM10 shj utk kekal nombor lama😍

      *JOM TENGOK PLAN AMAZING NI.*πŸ‘‡πŸ‘‡

      ❤RM 8 = 1 GB data + Unlimited Call redONE.

      ❤RM 28 = 10 GB data + Unlimited Call redONE.

      ❤RM 48 = 20 GB data + Unlimited Call redONE dan 200 Minit free call rangkaian lain.

      Bagi yg ramai tertanya-tanya dengan bayaran *komitmen bulanan* apa yang akan dapat daripada *redONE*. Anda akan dapat :

      1) JIMAT ♻
      2) Internet setiap bulan. ✅
      3) Unlimited Call redone-redone.πŸ’―
      4) Unlimited Video Call redone-redone.πŸ’―
      5) Tiada tarikh luput.πŸ“…
      6) Tiada cas voice mail.❎
      7) Data 4G LTE.πŸ“Ά
      8) Boleh kekal nombor lama anda.πŸ“²
      9) Terima blacklist ✅

      *CEPAT2 WHATSAPP SAYA SEKARANG* πŸ€“

      πŸ“²019-5542329 (PSA REDONE)
      πŸ“²019-5542329 (PSA REDONE)
      πŸ“²019-5542329 ( PSA REDONE)

      Delete
  32. macam2 ada.. ingat nak berhijrah jugak nie..hihi

    ReplyDelete
  33. Masih setia dengan maxis. Kadang-kadang nak bertukar jugak tapi was-was.

    ReplyDelete
  34. Shikin, so far ok ke pakai red one. Ada sedu-sedu meragam tak?

    ReplyDelete
  35. saya pulak dah stick dgn celcom. hehe

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~