Wednesday, September 24, 2014

Nak berjaya... ingat Allah.

"When there is a will, 
There is a way."

"Di mana ada kemahuan, 
Di situ ada jalan."

Dalam Islam :-
Usaha ->Doa -> Tawakkal. 

"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum, sehingga mereka mengubah nasib mereka sendiri. "

P/S: Percayalah yang setiap kejayaan itu memerlukan usaha yang gigih & pengorbanan dalam apa jua aspek. Memang bukan senang nak jadi senang. Betul tak? Apa yang kamu baru nak lalui tu sebenarnye telah dilalui oleh mereka yang berjaya sebelum kamu. So, don't get stressed up. Just continue usaha & memohon keredhaanNya because at the end Allah jua yang akan menentukan kamu berjaya atau tidak regardless of anything. 

15 comments:

  1. benar. Apapun dengan izin dariNYa

    ReplyDelete
  2. setiap usaha bersama doa , pasti ada hasilnya ... insha Allah .

    ReplyDelete
  3. setuju 200% dengan akak... memang betul, the same path we're taking now, dah ade orang yang pernah take the same path... kalau nak berjaya, kena rase susah dulu... dalam surah al insyirah, ayat 5, "dan setelah kesusahan akan ade kesenangan"

    ReplyDelete
  4. wahhh...3 hero ni...mesti laju je tangan mama dia bila bawak keluar...nak kena pegang 3 orang sekali ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Nadirah.
      Akak bukan ape, risau takut budak-budak ni sesat je dalam shopping mall. Sebab depa suka lari sana-sini tinggalkan mama.

      Delete
    2. Ritu nyaris terkurung dalam lif.
      Nasib baik ada orang dalam tu cepat2 tekan bagi pintu lif terbuka balik.

      Delete
  5. Agreed Doc..."When there is a will, There is a way."

    ReplyDelete
  6. Sokong sesangat..tanpa usaha takkan munculnya kejayaan..dan prrlulah diiringi dengan doa dan tawakal..

    ReplyDelete
  7. eda tag sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-kenapa-kesihatan-itu-penting.html

    ReplyDelete
  8. sgt2 setuju... kpd-Nyalah tempat kita berserah...

    ReplyDelete
  9. jika usaha gigih setinggi gunung pun tanpa bantuan Allah agak sukar utk berjaya

    ReplyDelete
  10. betul. sesungguhnya Allah maha mengetahui apa yg terbaik untuk kita.

    ReplyDelete
  11. in shaa ALLAH. :) '

    terima kasih kak kerana mengingatkan.

    ReplyDelete
  12. setiap usaha pasti berjaya dgn bantuan Allah :)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~