Monday, September 8, 2014

Human values.


Sebenarnya, selain dari pangkat, harta, kepandaian..ada banyak lagi values yang lebih penting & dititikberatkan.

Ape values tu?
Respect.. 
Patience..
Tolerance.. 
Giving.. 
Forgiving..
Human dignity.. 
Uplifting others..
Caring.. 

Kat mana2 pun kita berada -
 home, workplace, etc..
OR 
Dalam apa situasi pun..kalau kita ada values ni..akan buat hidup kita dan orang2 di sekeliling lebih bermakna.
* Aku sedang mencuba yang terbaik. Dan aku harap readers semua pun sama, okey :)

17 comments:

  1. Agreed ! Me too trying to give my best ^_^

    ReplyDelete
  2. yup!setuju sangat-sangat..beri yang terbaik untuk diri sendiri dan mereka yang rapat dengan kita.

    ReplyDelete
  3. Cuba yg terbaik utk jadi lebih baik buat diri sendiri & org lain di sekeliling kita :)

    ReplyDelete
  4. Untuk peringatan diri kita...Noted "banyak" yang semakin hilang ...

    ReplyDelete
  5. yup, benar dokter :) sama-sama kita ke arah itu :)

    ReplyDelete
  6. ok nice sharing.. sentiasa cuba menjadi seorang yang terbaik buat semua orang..

    ReplyDelete
  7. betol2. orang lebih hargai bila kita lebih take care.

    ReplyDelete
  8. so deep kak.. akan cuba diamalkan.. ^___^

    ReplyDelete
  9. setuju sgt human 'values' ...dek kerana values yg ada pada diri seseorang menyebabkan kita akan tertarik padannya..like value yg ada pada blog Nurul ni..buat akak tertarik tau heee

    ReplyDelete
  10. betul. biarlah nilai baik ni orang x nampak juga, asalkan ALLAH nampak, itu dah cukup. ^^,

    kalau hubungan dengan manusia je baik pun x guna kalau ALLAH x nak tengok kita sebab kecewa.hmm

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~