Friday, September 12, 2014

Muka kusam.

     Ingat tak aku pernah share tentang skin care aku? Refer sini ~Skin Care. Biasalah, awal-awal tu timing pakai cream semua sharp. Alhamdulillah results pun mengancam (kira ok lah..) Walaupun, takdelah muka aku transform macam Neelofa hehe. Ehh..takde ape-ape maksud tau. Saje letak contoh Neelofa sebab dia cantik. And also Wardina (sangat kuminati dari dulu). Tapi, dua2 pun ada darah mix mana tak cantik kan. Aku pun mix - Jolobu,N9 + Bukit Merah, Perak. Ahakss.
     Sekarang, apa sudah jadi? Biasalah.. manusia yang bernama Shikin ni mudah lupa kan. Bila rasa muka cam dah ok, terus jaga muka ala kadar je. Ikut kerajinan je. So, resultnye pun..alpaham-paham le. U olzzz jangan jadi cam aku tau. Kulit ni sama cam perut jugak. Kena betul2 jaga. Kalau tak, dia meragam.
     2 hari lepas, muka aku nampak macam dah timbul banyak whitehead kecik2 & sedikit kusam. Alhamdulillah bila mula rajin jaga balik.. makin back to normal.
* Take home message ~> buat papepun kene rajin, konsisten & apa2 yang seangkatan dengannya.

10 comments:

  1. Sama laa..AB pon tak rajin jaga muka..biasa pakai pencuci muka je..yang lain semua xpakai..huhu

    ReplyDelete
  2. sama la dgn KM pun... ada timbul whitehead... jadi tak berkenan tgk huhu..

    Bila Aku Berkarya - Karya Mahirah
    Karya Mahirah Journey

    ReplyDelete
  3. Setuju! Kena rajin & konsisten. Akak tang jaga muka ni memang lemahhhh. Bila complexion dah teruk baru tergagau-gagau nak cari pakai skin-care product. Padahal muka tahap teruk dah. Gosok pakai kertas pasir pun belum tentu boleh licin hehehe

    ReplyDelete
  4. Yup dr. Kena ada displin kan...

    ReplyDelete
  5. hee betul tu..nak cantik..nak elok..kena rajin huu

    ReplyDelete
  6. Haha sy pon jenis camtu gak. Kadang tu dah ingat tapi kang lupa balik :)

    ReplyDelete
  7. Tgh cari produk yg sesuai, selamat dan halal.... Msih biarkan lagi muka ni cenggini... Lama x sental nih..

    ReplyDelete
  8. Betul tu ..nak buat apa2pon kenarajin ..jgn buat separuh jalan tau

    ReplyDelete
  9. ha'a betul tu ..penjagaan kulit mula perlu maintain dan rajin...kalau dh jumpa produk yg sesuai tu teruskan je ..tapi itulah kan kekadang datang jgk penyakit malas tu..yg pasti kulit Nazeck mmg nampak flawless..jeles akak tau

    ReplyDelete
  10. saya kalau bab muka, memang saya tak pernah miss. kalau tak sempat nak cuci muka *contohnya masa g shopping*, saya kawal diri jangan stress sangat.

    kalau stress, terus jerawat tumbuh -.-

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~