Sunday, September 21, 2014

Power bank Pineng.

Dok mencari power bank ni lama dah. Tapi, aku ni jenis malas survey. Bagai pucuk dicita, ulam mendatang - terbaca entri ni ~ Jualan murah sampai bersih powerbank (bukannye search). Terus tanya, memang available. Alhamdulillah dah selamat buat payment. Insyaallah Shark pos Isnin - on request (aku mintak dia pos alamat klinik sebab alamat rumah mak abang posmen slalu tak jumpa).
Aku pilih yang ni 2.
10,000 mAh - RM65.
Kenapa tak pilih yang 20,000 mAh je terus - RM120 je.
Well,  I got my own reason.
(Kadang2 reason aku tu tak masuk akal pun.
So, better korang takyah tau. Hehe..)
Initially nak beli yang transformers ni.
Nampak lambang transformers tu cam cantik kan?
Tapi, x jadi sebab macam a bit thicker than yg atas tun
    Colleague kata brand Pineng ni bagus. Aku taktau memula tu. Ingat brand cikai je. Dah tau apa lagi... 

15 comments:

  1. Yup ramai member guna powerbank jenis nih.. Huhuhu belum lagi membeli untuk tab sendiri.. Mencari juga nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun belum ada power bank, eyda. Sebab most of the time akak ni dok umah. Sumber kuasa cukup lagi utk caj-mengecaj :)

      Delete
  2. Kita pun tengah mencari sebenarnya...transformer tu macam cantik...

    ReplyDelete
  3. dah ada yg first tu..baru guna..best..

    ReplyDelete
  4. saya pun pakai brand pineng ni. alhamdulillah, dah nak dekat setahun pakai. setakat ni, tak ada apa-apa masalah. boleh charge banyak kali lak tu handset. hehehe

    ReplyDelete
  5. murah tu shikin... haha...yg warna kuning tu cantik!

    ReplyDelete
  6. Sy punya pn910. Pineng memang terbaik sebab dia power :)

    ReplyDelete
  7. akak pun baru beli power bank pineng ni ambik yg 20k tu harga mmg RM120 jgk beli melalui kawan

    ReplyDelete
  8. hee rasa cam nak beli je power bank..asyik kong battery..first time pakai smartfon..baterry cepat je habis

    ReplyDelete
  9. syeeda bru ja pakai transformer biru tu..hii

    ReplyDelete
  10. pertama kali dengar brand pineng..heheee

    ReplyDelete
  11. SS suggest akak cucuk powerbank kat badan bila penat hihihi ๐Ÿ˜

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~