Friday, July 18, 2014

PU & BO.

~ Autopublish entry ~
Once again...
Medical term.
PU = Passing urine/ pee/ shen-shen (bahasa aku)
BO = Bowel open/ poo/ u'-uk' (bahasa aku jugak..)
NPU/ NBO?
N = no
One of my nurses memang use this term kat boys die.
Die cite kat aku mase balik kampong time kenduri ...die pun tanyelah anak2 die whether nak PU or not.
Apalagi ...the surrounding people sume pun tercengang2 apelah bahasa si akak nurse ni gune.
From -Mr. Google.
 Best kan gune term yang orang lain xtau?
But now..u olzzz dah tau the 'secret'.

8 comments:

  1. kencing dan iak eh? hehe..

    ReplyDelete
  2. hahhaha..bestnyer bahasa doktor..semua org tak taw..buat muka sat...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kad wad obstetrics(wad bersalin) tu..cuba pasang telinga.. nurse slalu sebut 'baby dah PU /BO'. Selagi tak PU/BO, tak boleh balik:)

      Delete
  3. Owh.. ada juga term macam ni ye :0 Nice sharing ^^

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~