Friday, July 25, 2014

Endorse MC.

~ Autopublish entry ~
U olzzz or colleagues u olzzz pernah tak datang KK untuk endorse MC dari private hospital?
Actually benda ni is not written dalam SOP untuk Medical Officer pun. So, kalau doktor taknak sain pun boleh kan? Hehe..saje nak buat jahat sikit.

Mase blaja dulu pun tak pernah pulak pensyarah ajar cara nak endorse MC. Yang dipelajari adalah cara nak diagnose penyakit & rawat pesakit. 

Tapi takpelah...kitorang ni baik hati tau. Sain aje, but with conditions :
1. Please lekat MC to comel2 atas kertas A4 putih.
2. Complete with diagnosis on every MC sheet.
# KPJ bagus sangat because on the MC itself ada part Diagnosis.

Menyusahkan ke? Actually kitorang dah hadapi banyak masalah related with MC ni - mane yang time tengah rawat patient bos u olzzz call mintak explaination pasal MC...mane yang nak kene buat explaination letter kat employer. Banyak keje tu...

8 comments:

  1. lama dulu student sini pernah tipu MC, bila call HRPB kata doctor itu tidak wujud..

    ReplyDelete
  2. sekarang nk ignose kena buat surat dulu..
    baru hosp kerajaan terima..
    ketupat rendang kueh bahulu,
    enak dimakan bersama keluarga,
    wahai teman wahai saudaraku,
    mari bermaafan dihari raya.

    #kosongkosong kalau ada yang terasa hati dengan komen ana ya..

    ReplyDelete
  3. Ohh, agak menyusahkan tu...dah endorse, kena attend soalan2 suspicious bos diorang pulak ye...

    ReplyDelete
  4. X pnh menipu tkut nnt skit btul2

    ReplyDelete
  5. nasib sy, semua tempat keje x nk MC jenis mcm ni...

    ReplyDelete
  6. tak pernah amik mc , sepanjang bekerja... tapi, sekarang dah jd surirumah... amik EL je lah...hahaaa, tak payah masak..hahaaa, dok makan luar ye...kikikii

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~