Sunday, November 23, 2014

Word verification membebankan.

    Sepanjang hari ni dari siang ke malam aku dok blogwalking je. Penat pun penatlah. Yang penting puas. Tapi, dalam dok seronok-seronok drop komen tu aku jumpalah dalam lebihkurang 6 blog yang guna word verification ni. Tang WV ni memang den lomah. Aku selalu je fail identify huruf ape. Ngeee...takkan korang nak kate aku robot pulak, kan?
     Ermmm..disebabkan kehadiran WV ni membuatkan mood BW aku untuk blog tersebut otomatik terhenti di kotak di atas sahaja. Aku rasa mood readers lain pun macam tu. Setakat guna nombor aku ok lagi. So? Pilihan terletak di tangan korang:)
     Tak tau cara nak delete word verification? Ada ramai yang buat tutorial tentang ni. Korang browse je. Basically buat camni. Pergi kat sini..
Settings>Posts & Comments>Show word verification? - So, pilih 'NO'. Setel.

56 comments:

  1. betul tu kak . 2 3 kali failed word verication memang kena tinggal la huhuu

    ReplyDelete
  2. setuju dengan kak shikin....kite pon xberapa gemar WV ni...kalau number ok lagi...kalau word tuh, alahai....hahahhha

    ReplyDelete
  3. http://belongtomee.blogspot.com/2014/11/first-giveaway-by-kamamimi.html

    ReplyDelete
  4. Sama la Dr. Habis hilang mood nak berbw.

    ReplyDelete
  5. hahaha.. dia tak suka orang komen blog dia kot

    ReplyDelete
  6. ww mmg potong mood nak komen... Biasa Muz pangkah ja, x jadi komen... Hehe

    ReplyDelete
  7. Salam hujung minggu Doc...kita pun tak prefer ada verification ni...sometimes dia orang tak perasan set up macam tu..Masa first day kita ada Blog, ramai yang kita pasal ni..kita pun tak perasan sebenarnya..tapi memang agak menyusahkan..

    ReplyDelete
  8. Betul tuh.. ada banyak kali teka tak betul2.. lastly, keluar macam tu ja tanpa meninggalkan sebarang komen..Eyda dulu pun ada juga, lepas ada blogger tegur, baru Eyda tukar.. Eyda pun tak prasan ada WV tuh..

    ReplyDelete
  9. Betul..mmg sgt2 menyusahkan...ni boleh buat kurang traffic ke blog mereka...

    ReplyDelete
  10. thu xpe..kalo sy pn terputus mood klo ad mcm ni

    ReplyDelete
  11. Tak perlu W.V nie,....klau takut spam, guna je comment moderation.Klau ada orang komen, masuk kat inbox, tunggu admin punya approv. baru leh publish. Jadi klau admin rasa komen tu adalah spam, x yah nak publish, delete jer...

    ReplyDelete
  12. Smlm qis pun tkne mse bw. Lps tu pgkh trus. Xlrt nk lyn..hoho
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  13. tahu xpe akak..bile dah tulis komen nk publish kan kuar pulak benda nih..kadang2 tuh luqman cancel jer..tak jadi komen..lau rajin..peratilah satu2 nak bg betul..haha

    ReplyDelete
  14. betul tue... tapi kdgw disebabkan nk balas gak kunjungan..try jugak la beberapa kali masukkn kod tue..

    ReplyDelete
  15. betul tu..time tersalah nak kena ulang balik.adoihaaii..

    ReplyDelete
  16. Memang! word verification memang menyusahkan! buat sakit hati je benda tu. hahaha.

    Doktor, terima kasih sebab follow blog saya. saya dah follow balik ye. Lagi satu, kalau ada fakta fakta kesihatan yang saya salah tulis, doktor tegur tegur la ye. saya bukan pandai sangat. saya google je semua tu.

    ReplyDelete
  17. betul2.. benda alah membantutkan semangat nak drop komen.. last2 berlalu begitu sahaja.. hehe

    ReplyDelete
  18. saya juga setuju. ada banyak lagi cara nak elakkan spam.
    Blog saya lagi la saya biarkan spam masuk hehehe
    spam masuk saya delete.

    yang penting orang rajin tinggalkan komen.

    ReplyDelete
  19. Dr Shikin pun antara top komen di blog saya.
    rugilah kalau letak WV

    ReplyDelete
  20. Kalau letak VW ok jugak
    VW = volkswagen hahaha

    ReplyDelete
  21. sangat anti dgn bende ni hahaha

    ReplyDelete
  22. Salam Shikin ..Kak Lya singgah utk satu entri ni dulu ya .Tak sempat nak BW semua ni singgah sikit2 jer dulu..Line akak DOWN huhuhu..........

    ReplyDelete
  23. kena beritahu pemilik blog yg ada WV ni . kdg mrk x perasan sbb x cek setting ...

    ReplyDelete
  24. saya setuju... sebab tu my blog hanya guna blog owner approval jer... benda tu memang menyusahkan...

    ReplyDelete
  25. kan?? selalu bw.. ade lah 5-6 blog yg buat word verification nih... tension je walopun tak pernah salah.. tapi loading kot.. hmmm

    ReplyDelete
  26. nasib baik kami dah off huhu..aah rasanya default setting tu..

    ReplyDelete
  27. sis pun x gemar nk singgah blog yang ada VV ni..

    ReplyDelete
  28. Assalam nazeck,
    iols masa memola doul pakai menda ni jugak
    ater manala gheti setting sangat
    maen klik sajork kat bahagian setting komen tu
    pehtu ada visitor minta tulun buang barula iola iols buang
    he3

    ReplyDelete
  29. mmg mnyusahkan,rs xnk komen jew..hee

    ReplyDelete
  30. haha. kalo nombor ok lagi. kalo huruf mintak kaki.

    ReplyDelete
  31. dr dulu lg sy mmg bengang ngan WV ni

    ReplyDelete
  32. memang membebankan pun. sekali dua kali try kalau tak kena lagi, memang close tab terus... .___.

    ReplyDelete
  33. Mmg mematikan mood pun... Tapi kdg buat juga la...

    ReplyDelete
  34. Setuju. Buat mati mood kalau nakmengomen.Kecuali entrinya memang
    betul best. Komen juga lah kita dengan jari kelat pasal ada word verification nih.

    ReplyDelete
  35. Kadang tu sentap juga jari ni nak teruskan...tapi mengenangkan setengahnya tu rajin komen kat blog kita...redha jerlah..

    ReplyDelete
  36. betol3! ana pun x suke jugak WV nih. bila try 2-3 kali asyik salah je mmg klik [X] terus jwbnye hehe

    ReplyDelete
  37. Betul. Pening kepala kalau kena yg 2 perkataan sekali,..tulisan besar kecik, herot-berot, rapat2! Terus hilang mood!

    ReplyDelete
  38. selalunya blogger baru yg buatt wv ni haa. semak. haha

    ReplyDelete
  39. saya pun kurang gemar. terbantut nak komen. tapi kalau nombor boleh terima lagi. kalau words ni. adoii. hehe

    ReplyDelete
  40. Agak la...kalau senang tak pa..ni jenuh sakit mata

    ReplyDelete
  41. Agak la...kalau senang tak pa..ni jenuh sakit mata

    ReplyDelete
  42. Huhuhuhu sama la kita ..............Bila kotak ni mucul mmg tak tunggulama ...Komen satu terus blah ........

    ReplyDelete
  43. Tapi kan kan kan kalau blog dia best mmg terus jugak baca yang lain dan masih komen lagi walaupon benda alah tu keluar huhuhuhu.........

    ReplyDelete
  44. dulu wana pun letak wv ni juga..tapi atas teguran baik teman blogger wana dah x guna dah..kesian orang yang nak komen rasa terbeban pula kan..

    ReplyDelete
  45. selalu fail jugek. last2 pangkah terus.. memang da sabar sgt lewtew.. kekeke

    ReplyDelete
  46. WV nie kalau time tenet macam siput confirm tak leh loading #AkuBukanRobot
    Hehe ^-^

    ReplyDelete
  47. Ye, agak mengganggu sikit benda ni.. Macam lambat nak tinggal komen sebab selalu slah letak huruf.. Huhu..
    P/s: ros dah terima hadiah petang tadi. Terima kasih bnyak banyak .. Maaf ros jarang ke sini dalam seminggu dua ni. Akan kembali menyerang nanti.. Hihi

    ReplyDelete
  48. setuju sangat, baru follow sini - follower ke 542

    ReplyDelete
  49. Betul Nazeck....mmg leceh tp la ni rasanya banyak yg n tak de dah huruf

    ReplyDelete
  50. setuju hahaha.. i am not a robot obviously hehe.. geram tol. tapi pejamkan mata sbab kawan tu rajin mai jenguk kita gak.. Tpi dok hint hint gak soh tukar hehe

    ReplyDelete
  51. Btl tu kak.. ayu pon kdng2 mood jd mls nk komen da.. tqkat komen 1 entry jela..kalu no boleh la lg...

    ReplyDelete
  52. saya pon ada gak terkena.. tapi ikutkan je lah..dah ownernya nak gitu..heheee

    ReplyDelete
  53. saya pun lemah betul kalau komen ada menatang tu... elok tengah senyum terus buat muka 10 sen -.- kadang2 dah tegur pun x buat juga

    ReplyDelete
  54. ye susahla nak komen kalau ada benda alah ni..

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~