Tuesday, November 11, 2014

Double/triple parking.

Yang dalam circle tu kete aku.
     Inilah keadaan parking kat klinik aku yang aku rasa takde terjadi kat tempat korang. Ke.. ada jugak yang alami nasib sama cam kitorang? Kat klinik aku ni memang sempit. Sampai ada patient yang parking tepi-tepi jalan area luar klinik. And, ada juga patient yang ambik kesempatan parking tempat kami walaupun dah letak tanda dilarang masuk, kecuali staf. Pak guard taktau ada check ke takde. Ermmmm. Disebabkan keadaan ni, maka terjadilah few insidens yang tak diingini. Antaranya :
~ NCW 2**5 tercalar.
~ Purposedly done.
     Aku taktau samada boss ada plan nak wujudkan sticker untuk kakitangan klinik atau tak. Better ada lah,kan? To ease pak guard untuk identify mana satu kete kakitangan klinik. Ini idea aku & colleagues aku tapi takde sape kot yang sampaikan kat boss. Benda simple macam ni kadang malas nak besar-besarkan takut ada hal berbangkit di kemudian hari. Hari yang bos takde memang dia bagi MO park tempat dia. Aku mana pernah perasan bos ada ke takde. Tiap-tiap hari aku tau datang kerja.. buat kerja.. Tolong orang. Jangan ada orang susahkan aku. Tu je. Live a simple way:)

56 comments:

  1. kat uniten ni, masa solat Jumaat je lah nampak double triple parking. and oh, dekat parking lot depan college. haiyoo..

    ReplyDelete
  2. Mmg ptut guna sticker. Xde la mslh double triple linelg nnt
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  3. Hai Dr. Shikin. Salam perkenalan. First time nuha jumpa blogger doktor :)

    Btw jemput singgh ke blog nuha.. Ada entry baru: Testimoni Omega Guard Untuk Anak Asthma.

    Thank you :)

    ReplyDelete
  4. inilah masalahnya bila parking tak cukup.. semua orang nak parking senang..

    ReplyDelete
  5. Okje nama jer dah lama ada lesen keta tp kalau tengok parking bertriple cenggini mmg seram nak lalu apa tah lagi nak parking hihi...
    pak guard pun konfius agaknya mana satu keta staff..... yerlah tk de stickerkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak guard suka biarkan palang terbuka tanpa pengawasan.

      Delete
  6. opis sy pn sm..rsanya mn2 tmpt pn ad mslh parking la terutama Putrajaya ni..cbe perhati.huhu

    ReplyDelete
  7. aiyooo... klinik jarang tgk double triple parking.. selalu kat umah aprtment flat je.. kene tempek sticker la doktor..

    ReplyDelete
  8. memang kena buat sticker tu kak.. kalau tak masalah ni akan berterusan jugak..

    ReplyDelete
  9. eheh memang tensen kan takde parking..kalu boleh memang elak p tempat sempit2 cani..hospital BM pun susah parking

    ReplyDelete
  10. Bila tempat yang susah nak parking memang akan jadi macam tuh..memang patut ada stiker laa macam nih..

    ReplyDelete
  11. selalu terjadi kat tempat yang ada bank cam Taipan, USJ Subang...memang stress...huhu

    ReplyDelete
  12. Di Perlis, masalah parking kat hospital... Staff pun kena parking luar :)

    ReplyDelete
  13. Dr..
    Cantik design blog baru.. baby blue.. saya suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby blue ke nama dia?
      Saya bukan tau pun.
      Asal cantik je...
      Aina Akmal yang design.

      Delete
  14. kat klinik mmg masalah dgn parking.. ye la imagine klu daily visit OP tu boleh cecah 1k.. mcm mane x de prob ngn parking kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami tak sampai 1k.
      Kat spital kot.
      Tapi, 3++ pun memang teruk kan?

      Delete
  15. waaa sis suka sangat layout baru ni cantik and soo cute :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx iola.
      Sweet...saya pun suka.
      Thanx to Aina Akmal.

      Delete
  16. Shikin, sesaknya! Ni kalau akak datang sini walau bukan akak yang bawak kete, akak yang rasa ngeri...terus kena minta treatment semput.

    Cantiklah rumah bercat baru. Hero2 jadi penyambut tetamu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak k.Farrah..
      Jangan semput tau kalau jumpa saya.

      Delete
  17. tempat kaja kita pun sama...parking bertindih...

    Salam Perkenalan Dr

    http://kisahpondokkecil.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. saya pelik tgk org yg design KK / hospital kat Malaysia ni..
    dah tau spesis Malaysian mmg jenis takda nak naik public transport ( sebab public transport hampeh), kereta banyak, so sediakan la banyak2 parking space masa design & buat bangunan..

    perangai malaysian pun satu hal..
    dah la double / triple parking, langsung takde courtesy nak tinggal note ke apa bagitau sila call / alihkan kereta ( tak tarik handbrake--stail ni biasa kat HKL / Hosp Selayang)

    ReplyDelete
  19. Saya belum pernah jumpa ada klinik dan hospital kerajaan yang parkingnya mudah, semuanya sama - susah nak parking, apa lagi di waktu puncak. Memang untuk staf perlu ada stiker bagi memudahkan kerja pak guard. Kilinik tempat dok kerja tak ada meeting staff ke..? Kalau ada elok bangkitkan kpd boss supaya tak terlepas pandang masalah staff...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorrr..semalam meeting dengan bos tapi lupa cakap benda ni.

      Delete
  20. hospital ipoh pun sama , sussah nak dpt parking.

    ReplyDelete
  21. kalau mcm ni punya keadaan boleh mendatang stress nih

    ReplyDelete
  22. setuju sangat dr.shikin bab sticker tu.tapi memang macam tu, hal kecik kalau kita cerita kat bos jadi besar plak.silap-silap pak guard plak kena kata nak buat keje.dah tak best

    ReplyDelete
  23. saya kalau pergi klinik kesihatan, selalu sangat jumpa benda ni
    kadang hospital besar pun tak cukup parking
    bezanya hospital besar ada sticker untuk staff

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak Kena bagi design skali ni kat boss.
      Baru gempak, hehe..

      Delete
  24. kena bisik kat bos pasal sticker . dia setuju ke idak tu belakang cerita . yg ptg ada usul . klu setiap hari mcm tu , mau pengsan keta ...

    ReplyDelete
  25. Ataupun buat car park baru. haritu scha dtg pun agak jenuh lah jgak cari parking. pak guard pulak tidur. haha. tu yg terpaksa masuk dlm tuu. lari jumpa akak jap, and cepat2 beredar. hehe

    ReplyDelete
  26. wow.. dasat sungguh berlapis lapis paking nye. kalau tengah emergency macam mana la ni. nak tnggu alih kete dah satu hal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni semua tak mungkin kereta staff sahaja.
      Kalau staff xde hal...

      Delete
  27. MOhonlah parking bertingkat. mampu selesaikan masalah ini

    ReplyDelete
  28. Sticker tu harus ada...memudahkan pak guard sebenarnya..

    ReplyDelete
  29. guna sticker sbaiknya.. payah la law da triple paking gini..

    ReplyDelete
  30. baru blaja cara2 nak parking kereta.. tak tau la kalau jumpa situasi mcm ni, lepas or tak. hahah sempit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun lady driver tapi kena berani! :)
      Semua pun boleh..Insyaallah.

      Delete
  31. Sabor jer laaaaa..Macam2 la kan bila dah tak cukup tempat nak parking ..Ini salah satu cth ..

    ReplyDelete
  32. susah kalau ada manusia yg jenis main parking je. keje nye susah kan orang saja. hehe

    ReplyDelete
  33. Klu jnis yg double park tp igt yg dua diuble park xp la.. xsshkn org.. ni kes yg xigt ni.. ase skit ati jela.. smpi ade kes pecah crmin kete

    ReplyDelete
  34. memang perlu sticker kenderaan untuk sesebuah jabatan bagi Ros..

    ReplyDelete
  35. waaa tekanan ah gini, kna buat perancangan yg barulah... kesian, dtg jauh2 patking tak dok... jenuh eh ...

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~