Wednesday, November 19, 2014

Dinner with my boys #1.

18/11/14
6.00pm

     Pagi-pagi tadi aku pesan kat mak mintak tolong siapkan budak-budak ni petang so that once aku balik boleh terus bawak depa keluar. Selalu kalau nak makan-makan kat Seremban memang Jusco (AEON) jelah pilihan paling mudah & selamat untuk aku bawak anak-anak outing. Aku suka parking kat bawah je bukan parking bertingkat kalau asben aku xde sama. Sebab area ni open.

    Dah lebih sebulan tak bawak budak ni keluar. Hari Ahad baru ni aku janji nak bawak tapi cancel disebabkan asben aku takde rumah. Anak-anak aku ni request nak makan kek lagi. Padahal, baru je makan kek Jumaat lepas (sempena birthday Abe). So, pilihan yang ada cuma Secret Recipe. So, here we are for dinner treats.
Menu kami:-
1. Prawn macaroni with cheese - RM17.50
2. Caribbean style fish fillet - RM19.50
3. Walnut brownies.
4. Strawberry yogurt - RM8.80

P/S:
* Kalau setakat anak-anak kecik 2-3 orang, tak perlu order bebanyak. Just 1 main course & 1 desert cukup. Aku order air yogurt strawberry untuk depa. Asik minum je sampai aku yang nak kena sental makanan. Depa bukan makan pun. Konon menangis & merajuk nak cake, tapi aiskrim tu je yang dia makan. Cake yang lebih aku tapau. Dah bayar maaa...

Related topics:
~ Shopping di Sogo, KL.
~ Belanja mak makan.

68 comments:

  1. selalu Mak lah yang kena perabis ek..saya selalu gi SR order spaghetti dia je.nanti nak trylah menu Dr.shikin makan tu..cam sedap je

    ReplyDelete
  2. Alahai..comelnya gambar selfie..seronok la dorang dpt jln2..:)

    ReplyDelete
  3. lama tak sggh sni..

    mesti diorg seronok dpt mkn2 ngn mak diorg..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tang dapat keluar dari rumah memang seronok sangatlah, Syu.
      Asalkan dapat bebas.

      Delete
  4. budak2 kan biasalah..makannya sikit jer pon..huuhu..happylah dorang kan dapat jenjalan.

    ReplyDelete
  5. Biasanya macam tu lah budak2..mula2 jer nak tu nak ni...last2 tak abis...

    Selalunya tak mak ayah lah kena perabiskan...takut membazir...

    ReplyDelete
  6. budak budak bukan banyak makan kan doktor. manja je lebih sebab nak keluar. hahaha

    ReplyDelete
  7. oh anak kecik lagi, memang tak habis satu mcourse. tunggu nanti anak besar sikit. ekekek --kerusiburok--

    ReplyDelete
  8. tapau jangan tak tapau.. rege dahla mencekik kan hihi.. membazir aje kalau tak tapau.

    ReplyDelete
  9. wah terliur tengok makanan malam2. mak kena spare ruang dalam perut awal2, sebab nanti kena habiskan makanan anak2. kalau tak membazir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu pun banyak lagi tak habis.
      Perut mama ni pun bukan besar sangat.

      Delete
  10. next time nak gi makan tetiba ni ajak kawan yg kaki makan jugak... boleh tolong perabihkan atau tolong sama2 bayarkan hahaha

    ReplyDelete
  11. budak kecik memang macam tu shikin.. akak anak dah besar lain skit.. yg si abagng dia memang akan cari nasi.. sehari tak makan nasi dia tak boleh duduk..mesti mintak nak makan nasi jugak..apapun puas hati makan dengan diaorang sekarang..

    ReplyDelete
  12. gigih doc bwk ank 3 org sorg2 ye...sy ank sorg pon x larat nak bwk hahaha

    ReplyDelete
  13. terasa lapar le pulak tengok entry nih

    ReplyDelete
  14. Kek kat SR mmg terbaik... Paling susah jumpa kek durian... Tapi kalu dah jumpa harus laa pulun laju2 ... He He He....

    ReplyDelete
  15. Serupa dengan isteri saya masa 6 anak-anak kecil kami dulu makan di luar. Biasanya bebudak tu makan sikit-sikit saja, akhirnya mak budak yang terpaksa habiskan makanan (alasannya tak nak membazir). Bila bertahun-tahun begitu akhirnya badan mak budak semakin bersemangat, hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu tandanya JR pandai jaga isteri. xD
      Saya ni kerempeng je.

      Delete
  16. Terliur tengok menu dinner Doc ^-^

    ReplyDelete
  17. Sedap menu tu..:)
    sonok la anak2 semua dpt makan2 sesama

    ReplyDelete
  18. Hehehe..lama2 mama dia yang berisi abiskan semua makanan anak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak menunggu berisi tu entah bila..
      Bagai menunggu bulan jatuh ke riba.

      Delete
  19. ui kalau takder husband memang pikir 1000 kali nak bawa budak2 makan..actually memang tak pernah bawa pun sejak anak 3 ni.. tak berani haha..bukan apa takut diorang lari kat kereta lalu lalang ker, hilang kerr..macam mana nazeck handle? tapi mungkin anak2 nazeck lebih tenang hehehe..

    ReplyDelete
  20. kita tukang perabih tu yang serik tu...pastu air habis cepat pulak..tercekik kita nak tunggu order air lain pulak

    ReplyDelete
  21. syoknya makan kat secret recipe. ni anak yg pilih ke maknya yg pilih :p

    jemput join > http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

    ReplyDelete
  22. ceria je muka bla dpt mkn kt luar ;-)

    ReplyDelete
  23. macam tu la SA tiap2 minggu...memang melayan kehendak anak2...padahal anak sorang...campur anak2 buah lagi yang ber 3 tu ha....kecik2 pun demand jugak....fuhhh.....

    ReplyDelete
  24. samalah ceritanya nak sngat mkn kfc . bila dah hadap , mkn seketul jer ... selebihnya angkut balik umah ...

    ReplyDelete
  25. sedapnya prawn macaroni.. one of my fav food.. hihi... si bulat tu comelnya pandai selfie :)

    ReplyDelete
  26. biasalah bdk2...bukan nk makan byk sgt pon..at least dpt keluar pon dh ok..

    ReplyDelete
  27. Seronoknya budak2 tu dinner kat luar :)
    Akak suka fish fillet tu. Sos sedap.

    ReplyDelete
  28. Sedapppp nyaaa....heeee..biasa la..budak salu makan berulam air..last-last kenyang air je

    ReplyDelete
  29. amboi meleleh kita tengok kuah melimpah dlm pinggan tuh....sodap nya! :D

    ReplyDelete
  30. Tetiba teringin nak makan kek SR Nazeck...hihi...katanya Anniversarykan haha....
    Alolo.....comey comey anak Nazeck.....lupa dah jaga anak kecik gitu Nazeck....

    ReplyDelete
  31. Nazeck ni iras satu pelakon tulah....sapa ke nama dia tu....yg jadi adik Tiz Zakiah dlm Nur Kasih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umi Nazirah ke, kak?
      Ada2 je akak ni.
      Hehe..
      Manis kan dia lepas bertudung.

      Delete
  32. Nme pun budak..hehe. aeon tu tmpt yg slalu qis pergi every weekend jgk..hehe
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  33. sesekali bwk hero2 kn luar kan...budak2 tecik tu bukan nk mkn beriya pun

    ReplyDelete
  34. Comey nye la 3 beradik tu. mama dia pun comey. Hehe.

    ReplyDelete
  35. alahai,comelnya abam2 tuu. hehe.
    budak2 memang pun, bukan nak makan sangat.

    ReplyDelete
  36. Wahh seronok la anak2 bila Mama bawak g dinner ..Hehehe semua happy ..Makanan pon nampak sedapp tu Shikin,..

    ReplyDelete
  37. Alaaa da la trliur sr dr sblm bersalin.ritu.. hehhhe lame xg jusco s2... dulu leh katekan tiap mgu.. kadg smgu 2 3x pergi..

    ReplyDelete
  38. macam tulah gayanya bila bawak anak2 keluar makan, anak saya yg setahun ni pon.. kdg2 time makan tu jugaklah.. jadik huru hara... air tumpah, makanan bersebah.. bg sudu pakainya tangan.. hahaa

    ReplyDelete
  39. comellah anak akak. dah besar mesti hensem! ^^,

    sedapnya makanan tu unff~

    ReplyDelete
  40. betul. Ros pun kalau bawa anak anak sedara keluar, tak order sorang satu pun. mesti tak habis nanti. hihi..

    ReplyDelete
  41. Dalam keadaan lapar, bukak entri kak shikin most-of pasal makan... alahai teruja jap....

    ReplyDelete
  42. Salam Ukhwah, Jemput join Segmen GA Mycherita yang sedang berlansung sekarang ye.. Ini Link nya..>>> Segmen Giveaway MyCherita

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~