Thursday, November 13, 2014

Female smoker.

     On the way datang kerja pagi tadi nampak 1 female driver ni dok fuhh..fuhh..asap rokok berkepul-kepul dari tingkap kereta dia. Nasib baik aku bukan jumpa dia kat kedai makan ke ape. Kalau tak, mau teruklah exacerbation asthma aku ~ AEBA. Aku taktaulah macamana mentality masyarakat sekarang? Tengok...educated jerr. Huhu..
Related topics :
~ Merokok dari pelbagai sudut.
~ Smoking is a disease.

43 comments:

  1. sy pn xleh blah tgk pmpuan smoke

    ReplyDelete
  2. sha pun female smoker, yang ke arah berhenti... smoking bila serabut sangat.... masa tu dah tak pikir sakit dah.... tapi kalau ramai orang sha tak smoke, risau orang asma ke baby ke....

    ReplyDelete
  3. Btl. Ramai pmpuan da smoking skrg. Mcm da exert pn ade..siap pndai buat kepul2 lg..huhu

    ReplyDelete
  4. Zumal pernah gak jumpa female smoker. Nak release tension tak kena cara...

    ReplyDelete
  5. Jika smoker tu non-Muslim tak kisahlah.. Tapi kalau smoker tu di kalangan orang Islam, tak kira lelaki atau perempuan mereka patut sedar Majlis Fatwa Kebangsaan sudah lama keluarkan fatwa sejak 19 tahun lepas bahwa merokok HARAM di sisi Islam...

    ReplyDelete
  6. hehehe.. arwah nenek saya dulu hisap rokok jugak.. tapi dia hisap rokok sebab nak halau nyamuk masa motong getah.. hik hik hik

    ReplyDelete
  7. Actually kita tak suka smokers..can't tolerate with the smell...busuk..he..he

    ReplyDelete
  8. ramai sekarang, seolah-olah macam bangga bila orang tengok dia merokok, pakai tudung pun merokok... tak beragak..

    Mama Niza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun pernah tgk perempuan pakai baju kurung & tudung tapi kluar kete smoking dgn guys.

      Delete
  9. Now sgt open.. sng sgt nk jmpa female smoker...

    ReplyDelete
  10. Kalau tengok orang lelaki merokok tu dah biasa...tapi kalu nampak orang perempuan yang merokok rasa macam luar biasa jer....cuak...

    ReplyDelete
  11. First time jump pompuan merokok pun masa belajar kat ipoh.. tapi memang tak suka laa tengok pompuan merokok..

    ReplyDelete
  12. Ehh lupa nak tegur, cantik background baru shikin.. akak nih ntah bila laa nak tukar..

    ReplyDelete
  13. semoga smokers semua tak kira le laki ke pompuan ke cepat sedar dan diberi kekuatan untuk stop smoking

    ReplyDelete
  14. macam macam hihi.. ritu kat Penang Paragon. amboi bertudung sakan skali lepak kuar rokok. haaaa kalau macam ni yang kita tanak. jatuhkan fitnah pada agama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Jatuhkan martabat agama & buat orang yang baru nak kenal Islam terkeliru.

      Delete
  15. Memang pelik tengok female smoker Dr Shikin. Sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betuuuull. Sayangkan...
      Kadang2 tengok rupa dah comey..tapi buang tebiat pulak:(

      Delete
  16. fuhh.. nadyya xleh ngok perempuan merokok.. kng xpasal2 die dapat pahala. huuu

    ReplyDelete
  17. saya pun tak suka tengok perempuan smoking. tambah2 lelaki.

    ReplyDelete
  18. tak boleh tengok la kalau pompuan jadi smoker... hmmm. rasa hilang respect. ntah la

    ReplyDelete
  19. masa lepak kat ICT, jumpa dgn geng minah ni.. satu geng tu asyik rokok.. dasyat perempuan zaman sekarang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa bangga lah tu.
      Kalau orang kutuk pun rasenye depa x kesah,kan?

      Delete
  20. mmg x hairan lah ksrg..dh ramai female smoker nih...selama je merokok depan kita ni..hari tu di Korea..same gusthouse..tgk si mak nya bertudung pastu si anak tu selamba je ckp..nk pegi merokok ja...bila sis lihat jari tangan fenuh cutex..ya Allah

    ReplyDelete
  21. saya terkejut sangat kalau yang bertudung yang merokok.. lahai, xtahulah. dia stress sangat2 kot. hmmm.. benda lain pun boleh buat, tapi kenapa mesti merokok... -.-

    ReplyDelete
  22. Tak tau nak kata apa dahhh ..Buruk bebenor kalau perempuan merokok..

    ReplyDelete
  23. zman belajar kat uitm dulu
    ramai classmate merokok, alasan nak kurus
    bangang saya kata mereka ni, tapi dalam hati juga...hehe

    ReplyDelete
  24. saya pergi berkawan dlm kalangan mmbr perempuan yg merokok.. Alhamdulillah saya setakat berkawan ja, tapi tidak utk mngikut cara mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Biar kita tunjukkan contoh yang baik kat depa..dan bukannya follow depa.

      Delete
    2. Alhamdulillah skrg nie, ada antr kalangan mmbr pompuan yg merokok mereka dh insaf.. tapi susah jgk nk tggal tabiat tue.. saya mampu mnyokong dan beri nasihat ja

      Delete
  25. typo lak... pernah tue.. bukan pergi

    ReplyDelete
  26. Dah jadi trend kot orang pompuan merokok skrang...Bila dengar dari member, rokok dapat release tension, diorang pun pergilah cuba. Last last ketagih....Tapi klau nak merokok juga terpulang lah,jangan pula kita pergi tiup asap rokok kat muka orang sudah. :))

    ReplyDelete
  27. sekarang ni rokok mcm dah x kenal jantina. yg pakai tudung pn merokok. saya dulu pelik jugak kalau tgk tapi skrg saya rasa malu. kenapa kena merokok? kalau nak release tension, zikir. Allah dah mudahkan hidup kita tapi?

    ReplyDelete
  28. Kak kadang tu xphm jugak.. bkn perempuan je.. laki pon same.. knp.perlu rokok.. asben da sllu kene bebel ng ayu da.. hahh kadang tu perempuan bertudung dgn bangganye merokok kt mamak.. nk isap p sorok2 la jgn tpt open gitu.m.

    ReplyDelete
  29. pernah jugak ternampak.. reaksi Ros mula-mula memang terkejut.. tapi, masa tu husband Ros cakap dia dah biasa tengok dah pun.. (husband Ros tak merokok)

    ReplyDelete
  30. dulu msa sekolah, ada kwan perempuan saya merokok... dia kta da jd ketagih, sekrg ni tk tahulah dah berenti ke belum... moga dia tak teruskan aktivitinya itu... srhingga sekarang masih lagi tak dengar berita...

    ReplyDelete
  31. merokok hak individu...takde larangan wanita merokok walau bertudung...bahaye tetap ade pada laki dan wanita perokok...tp bende dah addict...saye start merokok umo 12...biar la org ckp bangang ke ape ke...faham2 lah kite zaman budak2 sume bende nak try...sume org pernah lakukan kesilapan...rokok dah sebati ngan saye sampai jadi perokok tegar macam laki malah ade juga laki yg kalah ngan saye...skarang umo 27 saye still kuat merokok...40-45 batang sehari...org tak caye saye wanita bertudung mampu merokok sebanyak tu...bile dah addict saye takleh kawal...husband pun tak dapat kawal saye...

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~