Tuesday, November 18, 2014

Alamak...censored!

     Seorang patient lelaki umur 25 tahun alami accident motor vs car last 1 week. Yang sakit Right wrist joint & Right knee. Dia dah pergi hospital,  Xray done both sites yang sakit tu tapi takde fracture. Treated as STI ~ soft tissue injury. Dapat MC 3 hari.
     Hari ni patient tu datang jumpa aku kat klinik sebab sakit sangat bahagian lutut. Wrist ok lah, tak masalah sangat. Masalahnye dia datang pakai seluar jeans which aku tak berkenan sangat kalau nak examine memang susah.

Aku: Saya nak check lutut awak.
H: Jap, Doktor.
Aku ingat dia nak tarik seluar jeans dia senseng ke atas. Tapi, mestilah susah kan. Rupenye dia terus londehkan seluar tu depan aku sambil duduk atas kerusi sampailah ke paras lutut. OMG, terkejut maaakkk....Nasib baik pakai shorts.
     Aku pun tekan-tekan tang lutut tu nak identify bahagian mana yang sakit. Lepas tu aku kene buat certain test untuk identify whether ada ligament injury. Tapi, disebabkan dia sakit tak boleh proceed. Kene bagi painkiller dulu then sambung MC. Lepas tu bagi appointment semula dengan harapan tak sakit dah sebab nak buat full examination. 

78 comments:

  1. miahaha....lawakss...slumber jer ye...huhuh

    ReplyDelete
  2. Ini cabaran seorang Dr kan.. Hehehehe

    ReplyDelete
  3. erk? cmne dia tergamak buka seluar tu? tindakan lua kwal mungkin??

    ReplyDelete
  4. huhuhu macam tuh pun ada.. lain kali dah tau sakit kat lutut, dan doktor akan check kat situ, pakai la seluar yang mudah untuk senseng ker..

    ReplyDelete
  5. haha, bak kata adik saya, nak jadi doktor iman kena kuat.sebab macam-macam tengok

    ReplyDelete
  6. Hahaha..tak tutup mata ke dr shikin? hihi

    ReplyDelete
  7. ihhiih kelakar.. agaknya gitu la kan, bila kita jumpa doctor... tak tahu plak, dr pun terkejut... ihihih gelak lagi...

    ReplyDelete
  8. Hehehe mujur tak cepat panik hahaha ...kalau tak ada yang kena hempuk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib doktor dapat control.
      Buat2 tak terkejut... Muahaha..
      First time in 7 years plus service.

      Delete
    2. Yang lain2 memang diminta buka pants, tapi cover dengan blanket.
      Yang ni tak mintak bukak pants pun.

      Delete
  9. nasib bukan yg giler seks Dr ...hihi,kat klinik ni ada jer...

    ReplyDelete
  10. Heheh.... Utk berubatkn... Tgk tang sakit je la kn... Tapi kdg terpksa malu kna letak tepi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang untuk berubat.
      Tapi, perkara boleh elak...nape nak tunjuk yang x perlu check?
      Nak check lutut kanan je pun yang pi londeh tggl sluar kontot buatpe.

      Delete
  11. Kalau kite walaupun terpakse mesti segan giler nak lucut kan. Dgn selamber dilucutkan. haha

    tp takpe, tak dose pun kan.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dosa..sebab nampak aurat tang lain.
      -> Lutut kiri & peha both side.
      Saya cuma nak tengok lutut kanan je.
      Takyahlah uncover semua.

      Delete
  12. dia memang dah tahu.. sebab tu dia pakai short kat dalam

    ReplyDelete
  13. Sampai tahap membuka seluar? Nasib baik dok tak buat aduan polis ada sexual harassment dari pesakit...hehehehehehe...

    ReplyDelete
  14. haha..lucu pula dengan cerita ni..selamba betul la mamat tu..

    ReplyDelete
  15. alahai..sakit sangat kot sampai hilang malu..hehe

    ReplyDelete
  16. hahaha.. jenis xmalu tu or sbb sakit sgt. cantik blog !

    ReplyDelete
  17. Sediakan kain pelikat ler... Macam orang nak bersunat... He He He...

    ReplyDelete
  18. lain kali dr kna bg cdangan kt dia pakai kain pelikat..senang nk selak..hihi

    ReplyDelete
  19. Dengan rela hati.....hahahaa....Cantik blog baru ni...

    ReplyDelete
  20. uishhh...mcm tu pun ade ker...hehe...ingt sakit lutut, pkai la suo yg senang nk pkai ker..tak pun pkai jer kain pelikat :P

    jemput join my 1st GA
    http://mamamuizlife.blogspot.com/2014/11/1st-giveaway-sayang-anak.html

    ReplyDelete
  21. Hahah doc. Kakak saya pun doktor jugak. Macam macam jugak cerita censored dia. hihihi... Sakit lutut kenapa tu doc? Customer saya ramai jgk yang sakit lutut. Sakit lutut ni susah betul nak buat kerja kan? Kena ikhtiar jugak bagi lega.

    ReplyDelete
  22. Salam kenal, :) hihi nasib baik pakai shorts...

    ReplyDelete
  23. kelakarlah Doc..tapi censored tak censored totap kena proceedkan..he..he...

    ReplyDelete
  24. haha..seluar jeans kan..mesti susah die nak senseng..:P..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai track suit kan senang..
      Kalau takmo pakai kain pelikat.

      Delete
  25. salam perkenalan semua, especially dr. first time dtg singgah, sya mmg teringin nak follow blog seorang dr. kbnyakkan susah nak spend time berblog sebab bz.. Alamak lawak plak story ni, sakit pnya pasal dia dh tak heran kan..haha

    AKU DAN KAMU: TIPS NAK PANJANGKAN USIA

    ReplyDelete
  26. ahhhh.. mungkin macam sis dah biasa dengan benda ni semua.. kalau saya.. menggeletar lutut la kot. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..dulu masa HO dulu macam-macam lagi saya kene /terpaksa tengok.
      Sampai patient Polis Sabahan tu tangkap cintan pulak dengan saya siap mintak phone no.

      Delete
  27. hahahahah serius..kalau saya terkejut dah huu..teringat pengalaman buruk dulu. saya lari lintang pukang tinggal kawan. dia tak perasan .. saya nampak.. huu takut saya lari..sampai lupa dia

    ReplyDelete
  28. hahaha. kalau fina mau cabut lari sebab terkeju sangat. adoyai.

    ReplyDelete
  29. hehe...hak ni punya cite kelakar
    adeh, manusia! macam-macam hal

    ReplyDelete
  30. hahaha akak ni kelakarlah.. mamat tu pun awatlah sengal ubi sangat. kot ya pun direct bebenar bukak seluarnya. dia pun da prepare kot nanti akak nak tekan tekan lutut tu dia pakai shorts hahaha

    ReplyDelete
  31. maybe sbb dia pakai short so tka kisah sgt lah..buat dia pakai spender superman pastu ada 'benjolan' ...mahu larik!!!!!!

    ReplyDelete
  32. mungkin dia dah tak tahan sakit sangat dah.
    itu yg tak boleh fikir terus londeh je..
    huhu.. kesian..

    ReplyDelete
  33. budak lelaki ni kadang2 mana tahu malu. dia belasah je apa yang dia fikir. hahaha

    ReplyDelete
  34. hahaha.. memang kene kuat iman kn..

    ReplyDelete
  35. dia tgh mamai kot ms tu hahahaaha

    ReplyDelete
  36. hahahaha boleh plak dia londeh cm tue...

    ReplyDelete
  37. dah tahu sakit bhgian lutut tue... paki la seluar yang senang ckit... jeans tue dh tebal..ketat ckit kalau nk selak dri bwh..

    ReplyDelete
  38. Assalam nazeck,
    ooohooiiiiiiii...kalo akak laaaaa
    merah mata itamku jadiknya he3

    ReplyDelete
  39. suspen sungguh.. dah tahu nak pi jumpa doctor.. xyah la kai suar jeans. huu

    ReplyDelete
  40. Haha.....Habis tu mak tak tutup mata ke masa tu mak?....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mak tutup, camne nak pegang lutut? Kang salah tempat naya pulak.
      Haha..saje melawak.

      Delete
  41. Haha..die da pikir dr rumah tu. Sbb tu pkai shortpant kt dlm..hihi
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  42. Cuci mata ke kak? Hehe. Camne la dorang leh tepikir nak pakai jeans gitu dalam keadaan kaki seperti itu. Huhu

    ReplyDelete
  43. macam dah biasa melucutkan seluar depan perempuan je..xde malu pun..eh...ke sakit buat dia jadi x malu?

    ReplyDelete
  44. Amboiii selambernye lucut seluar tuuu... dah tau nak cek lutut pakai la suar yg sesuai.. aishh sakit2 pon nk bergaya lg

    ReplyDelete
  45. dia takut nak selak seluar kaki tak, takut terkena kaki dia tu.. hehe. tapi x beragak betul adoi

    ReplyDelete
  46. nak angkat kaki seluar tu susah, tu yang dia buka je seluar tu. hihi. nasib baik ada short kan :)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~