Monday, November 24, 2014

Taman tema & abang sado.

      Hehehe..kamilah superrrr...hero. Inilah superheroes mama. Dah besar nanti akan jadi abang sado a.k.a bodyguards mama. Tak payah nak hire orang. Buang duit je.
     Ramai kot yang tau aku biasanya spend time kat umah makayah aku. Sometimes je balik rumah. So, inilah aktiviti si superheroes ni kalau dok umah kami - berjimba jo kojo ea. Ni keadaan menyayat hati last 2 weeks. Ngeee...Dah ghupe taman tema dah. Yang dorang menginap duduk tu actually kolam mandi. Pernah 2x je guna. Pasang air paip kat porch. Seronoklah sangat. Sampai air melimpah kat jalan. Silap haribulan masuk banjir rumah jiran. 'Pengangkutan awam' pun dah tunggang terbalik - yang nampak tu just part of it. Ada lagi kat belakang camera.
     This week tak jadi balik rumah sebab ada program penting. Program ape? Hah tu cite next entry lah ye.

Related topic :
~ I got presents for you!!

62 comments:

  1. mmg excited laa bebudak ticit ni ye berendam

    ReplyDelete
  2. alahaiiii comelnya! abang sado, abaaamm kacak geteuwww.. hikhik

    ReplyDelete
  3. hehe masa kecik pening la mama nk uruskan.nt dh besar, jadi penjaga mama pula

    ReplyDelete
  4. Mse kecik2 mmg best mandi dlm tu. Mcm pool btl..hihi
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam juga kalau letak air tu sampai full. Boleh lemas kalau x tengok.

      Delete
  5. Wooh, seronoklah superhero n semua berjimba ya. Rilex doc,itu tanda
    sel-sel otak sedang berhubung dan menjadi semakin bijak hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess, kak Lyn lebih banyak experience. Tunjuk ajarku, sifu.

      Delete
  6. Bebudak kecik ni memang rajin mandi, sampai kadang2 takut paru-paru berair pula sampai tengah malam pun masih bernafsu pada air... Malangnya (ini pengalaman anak-anak saya), bila dah masuk sekolah mereka jadi pemalas mandi pula, puas kana suruh mandi baru mandi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betullah JR.
      Yang first tu (Abe) memang dah malas kalau suruh masuk bilik air mandi.

      Delete
  7. bila umur x jauh beza , bersedialah mamanya utk keluarkan peluh ...

    ReplyDelete
  8. Abam memang comel memang ada tokoh..

    ReplyDelete
  9. seronok nya..riuh rendah umah..tak la sunyi sepi..heheh

    ReplyDelete
  10. wahh besnye diorang bertiga heroes! mmg sronok la berenang2 ape segala hehehe.. mcm Ana ni baru ada sorang je anak sedara.. lelaki.. sorang2 je die xde adik beradik lagi hehe


    TQ Dr Shikin sudi follow blog Ana :)

    ReplyDelete
  11. Bestnya Taman Tema The Adams! Aunty Farrah nak join buleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa...dah dapat nama dari k.Farrah.
      Lepas ni kene panggil YB launching Taman Tema The Adams.

      Delete
    2. Oh, launching nanti jgn lupa jemput akak datang makan hahah

      Delete
  12. haha. teringin nak jumpa anak2 akakk. lama tak dtg sini. rinduuu

    ReplyDelete
  13. santai betul abang2 sado :)
    hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak shikin, hadiah dah sampai. terima kasih :)

      http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/11/terima-kasih-hadiah-8-kak-shikin.html

      Delete
  14. amboi seronok la yerr abam2 sado main taman tema. hehe.
    teringat plak masa kecik2 dulu selalu dok mandi pool plastik. setengah hari dok berendam depan porch.

    ReplyDelete
  15. bagus theme park ni..masuk percuma hihi..budak laki memang gitulah kaedahnya..rumah kami ada satu bilik khas untuk toys sahaja dan memang bersepah yang amat. nak pijak pun takde tempat. so bila budak2 ni minta belikan toys kami akan suruh dia kemas dulu bilik tu, selagi tak kemas. No more toys for u guysss eh.

    ReplyDelete
  16. dekat rumah pun bolehh jadi taman tema. hihi :)

    ReplyDelete
  17. Taman tema yang terbaik...lagi puas bermain..hee

    ReplyDelete
  18. meriahnya theme park dlam umah.. haha.. jenuhh

    ReplyDelete
  19. Takda air dalam tu pun takpalah, janji boleh berguling2 dalam tu...hahaha

    ReplyDelete
  20. Wah wah wah abang sado la pulak ..Hehehe hero kan kena la protect Mama dia ..

    ReplyDelete
  21. Seronok betul la tengok diaorang main..Tenang hati sebenarnya bila tgk anak2 gembira..

    ReplyDelete
  22. Hehehe nama anak lelaki macam tu laa.. Akak dah ada Izzat dan Kimie jadi bodyguard bila kuar p mana2..

    p/s Shikin, barang dah sampai.. thanks ya.. cantik sangat, akak suka.. nanti akak buatkan entry nya ya.. hehehe..

    ReplyDelete
  23. seronok la ada 3 orang bodyguard..hihi..

    ReplyDelete
  24. ohh..kat sini lah taman tema nye hhihhi

    ReplyDelete
  25. teringat pulek zaman kecik2 suka main benda alah ni. huu

    ReplyDelete
  26. Wah semangat la dorang main yer ^-^

    ReplyDelete
  27. rumah memang tak kemas kalau ada budak-budak.
    tapi bila dioarang takdak, kita plak tak senang duduk

    ReplyDelete
  28. hehehe.. Doc blh bukak taman tema baru kat umah macam ni...

    ReplyDelete
  29. aktif anak anak dr..:D sonok tengok

    ReplyDelete
  30. Senanglah mama dah ada 3 orang abg Sado in the future....depan belakang kiri kanan....hihi

    ReplyDelete
  31. duduk dalam pool sambil pegang tab?? hehe

    ReplyDelete
  32. tiga org hero.. memang kecoh la jd nye..

    ReplyDelete
  33. izinkan aunty sha join jugekkkk.... nak jugekkkk.... tak kira hokeyyy!

    ReplyDelete
  34. Bebudak ni imaginasi kuat.. Diorang tu kusyen pun pun bleh jadi mcm mcm hahaha

    ReplyDelete
  35. ramai geng seronoklah mandi dalam kolam tu hehe

    ReplyDelete
  36. Hahah dulu kecik2 pon suke maen.. ehh bkn kecik dah besar skit.. smpai pecah kolam air tu ktorg kerjakan... amboi seronoknye hero2 akk maen kt dlm umah..

    ReplyDelete
  37. hehehe.. seronoknya diorang... amboi, jeles lak tengok dorang. hahaha

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~