Monday, June 23, 2014

Ujian Personaliti: Uji Kepekaan.

Mase layan AH dengan buku 'Taman Ria Disney' dia petang semalam, macam-macam aktiviti aku tengok ade dalam tu.
So, aku nak share ni ngan u olzzz. 
Kacang je kott :D..

Soalan1:
Camne nak masukkan sekor zirafah ke dalam peti sejuk?
Soalan2:
Camne u olzzz masukkan sekor gajah ke dalam peti sejuk?
Soalan3: 
Raja singa sedang mengadakan jamuan Di Raja. Semua haiwan hadir, kecuali sekor. Haiwan ape?
Soalan4: 
U olzzz terpaksa seberangi sungai yang xde jambatan. Tapi, dlm sungai tu ada sekawan buaya. Apa cara u olzzz utk ke tebing seberang?


************************************
Jawapan :
1. Buka peti sejuk, masukkan zirafah & tutup pintu. 
2. Buka peti sejuk, keluarkan zirafah,  masukkan gajah & tutup pintu. 
3. Gajah, sebab still dalam peti sejuk.
4. U olzzz swim je..sebab semua buaya kan hadir jamuan Di Raja. 

22 comments:

  1. soalan legend ini.. dah tahap klasik soalan nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jadi modal bercerita dengan anak-anak

      Delete
  2. hahhaa kelakar jawapan dia kikiii

    ReplyDelete
  3. haha...menarik. tak tercapai akalku :p

    ReplyDelete
  4. adoi.. punyalah fikir terlebih. rupanya jawapan dia simple je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...langsung x terlintas difikiran..

      Delete
    2. soalan klasik nih.. soalan teka-teki masa kat tadika dulu

      Delete
  5. haha... pernah kena tnya cikgu time skolah dulu.... trus blurrr

    ReplyDelete
  6. menarik..dulu biasa dengar soalan-soalan ni...

    ReplyDelete
  7. Hahahah,..saya gelak besar baca entri ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . tulah , saya pun gelak jer baca .hihi

      Delete
    2. sesuai untuk minda kana-kanak.. mencuit hati mereka.. merangsang sel-sel otak berhubung.. macam iklan susu le pulak

      Delete
  8. Hahaha..soalan mcm budak2 tapi kadang2 susah gak nak mikir jawapanya kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan macam nih yang budak-budak suka.. menarik minat mereka

      Delete
  9. hahaha . bukan main lagi m'mikir jawapan . alahaiii , jwpan bukan main simple lagi . haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak susah sangat.. dr shikin dah siap bagi jawapan sekali.. hahahaha

      Delete
  10. harap dr shikin akan buat quiz away guna soalan ujian kepekaan macam nih..
    hehehe..

    ReplyDelete
  11. hehee....soalan ni pemes masa jd budak2 dulu

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~