Wednesday, June 18, 2014

Simposium Perubatan (FIQH)

Harap gambar ni dapat memberi gambaran ringkas yang mana
elemen agama memang tak diambil ringan...tak diambil mudah dalam bidang perubatan.
Simposium sebegini sememangnya telah dilaksanakan lama dulu.
Sejak zaman saya student pun dah ada ni.

Bagi pihak yang selalu menimbulkan kontroversi kerana certain agenda,
please stop from doing so kerana anda akan menimbulkan was-was kepada sebahagian besar umat Islam.

Dan sedarlah bahawa tindakan anda ini hanya menambahkan dosa, KERANA :-
1. Menyebarkan fitnah.
2. Menangguhkan perawatan sepatutnya kepada pesakit yang mana akhirnya menambahkan lagi komplikasi kepada para pesakit, atau lebih teruk lagi sehingga membawa maut.

Pesanan saya - Rujuklah pada yang Ahli sebelum berhujah.
Kita tidak sehebat Ibnu Sina, Ibnu Haitham, Al- Biruni, Al- Farabi dan tokoh-tokoh Ilmuwan Islam yang lain dalam membahaskan ilmu pelbagai bidang.

13 comments:

  1. Simposium yang baik shikin..amalan perubatan dan islam tidak boleh dipisahkan...

    ReplyDelete
  2. jauh la kak..kalu dkt bleh gak terjah

    ReplyDelete
  3. Betul tu.. Orang kita cepat sangat melatah tanpa usul periksa terlebih dahulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moms Avenue, hope blh drop links kat sini. Saya dah try kat Google Circle tapi x berjaya visit blog sis.

      Delete
  4. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking sambil cari kawan blogger.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  5. satu lg rancangan jom tanya muslimah best...

    ReplyDelete
  6. Aww.. jauh di hujung benua :3

    ReplyDelete
  7. hurmmmm.. maaflah ini pendapat saya sahaja.. bukankah lebih elok majlis ilmu itu percuma.. tapi entahlah.. kadangkala kalau berbayar ilmu itu lebih dihargai.. hurmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ada sebabnya ianya berbayar..

      Delete
    2. selalunya bila ia berbayar.. ilmu tu lebih dihargai

      Delete
  8. simposium ni sama mcm seminar ka ek?

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~