Friday, June 27, 2014

All-in-one Gel Makeup Remover SILKY GIRL.

Bagi yang biasa bermekap..tentu biasa guna bende alah ni, kan?
Eventhough kowrang just pakai eyeshadow & eyeliner macam aku je pun memang penting guna benda ni. Yelah..nak wudhu kene cuci semua benda yang menghalang air sampai kat kulit.
Apatah lagi kalau pakai foundation segala bagai.
Dan, kalau x hilangkan betul2.. senang naik jerawat. 

Banyak brand ade kat market. Murah...mahal. Dolu aku guna Artistry - memang bestlah.
Lembut je kat muka. Padanlah dengan harga - RM81.
101507 - ARTISTRY™ essentials Gentle Action Makeup Remover (125ml)
Klik SINI
ARTISTRY Essentials Gentle Action Make-Up Remover.
(125 ml)
Sekarang,  ni yang aku pakai.
All-in-one Gel Makeup Remover SILKY GIRL. Walaupun dah tak girl lagi...pakai jer. 
Murah - RM16.90 je. Mase beli tu ada discount lagi..jadi RM12.
Kelebihan :
 1. Water-based
(Kalau yang oil-based tu...huiii...jenuh jadi berminyak2 muka. Lagi tinggilah risk untuk kene jerawat.)
2. Wangi (bau die tak strong sangat pun).
Tapi, masalahnye die x jual botol kecik. And, aku pulak memang x suke beli travellers pack. Sebab, dah banyak kali beli. Ade yang longgar sangat lah OR ketat sangatlah. So, alternative lain..aku hamek je bekas2 shampoo or bath gel hotel tu (tube) > Buang isi diec> Cuci > Refill dengan make-up remover aku. Susah nak masukkan?  Senang je..guna syringe ubat anak korang.
Hehe..Takde tumpah2 nye.
Larger image. 
Okey x tips aku?
Tak tips sangat pun aku rase...:D

23 comments:

  1. Tips yg menarik.hihi
    sy pon nk g cari la silky ni...
    sebelum ni guna mary kay..
    pastu cilok extra virgin olive oil kat dapur..
    hahahaa tu pon boleh..

    ReplyDelete
  2. wah murah gak yg silky girl punye.. nak cari la..hihi.. care gune syringe tu memang berkesan.. hihi

    ReplyDelete
  3. ok gak ni...sebab biasa pakai wet wipes je.

    ReplyDelete
  4. hahha ok la dari tak dak langsung...

    ReplyDelete
  5. idea yg baik.. hehe... xyah membazir...

    ReplyDelete
  6. Salam Nazeck..akak JM singgah sini..kiranya kunjungan balas lah ni..terima kasih sudi dinggah di blog akak..wink..wink..

    Alamaka akak ni tak pakai make up..lipstik pun jarang letak huhuhu

    ReplyDelete
  7. Kita suka juga guna silky girl ni..product dia not bad...

    ReplyDelete
  8. kurang guna produk kecantikan ini..so kurang tahu..huuu

    ReplyDelete
  9. Waa.. haha kite tak suka makeup sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . kitaa sama :) saya pun x suka .

      Delete
  10. Sbb sy x suka make up cuma pakai pencuci muka aje... Hehe

    ReplyDelete
  11. silky girl ni bagus sbb harga pon tak mahal sngt.

    ReplyDelete
  12. hehe..dah tak girl hihi..forever and always be a girl sis..dalam hati hehe. lagipun silky girl ni produknya ok juga :D

    ReplyDelete
  13. senang jadi lelaki.. hehehe.. bedak pun kekadang tak pakai

    ReplyDelete
  14. lelaki.. kulit berminyak pun takde orang nak tegur

    ReplyDelete
  15. jarang make up, so memang tak pernah beli make up remover...

    ReplyDelete
  16. bagus lah produk nie sbb dia water based ..muka saya berminyak so kalau pakai yg oil based mmg bertambah2 la jadinya ..

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~