Tuesday, June 17, 2014

How to train your dragon 2.

Well, actually aku xtau pun ade cerita ni.
Aku jarang tengok tv.
And memang dah bertahun2 x pegi panggung wayang - last 2011.
Perasan bende ni bila belikan Happy Meal kat anak2 & anak buah malam kelmarin.
Some of McD toys kan based on latest movie.
So, bila aku surf tenet rupenye memang baru kluar bulan ni.
Hampeh betul aku xtau. Haha :D. 


Aku show movie trailer die kat anak2..
Ooooiii...bukan main excited.
Kalau tengok kat panggung wayang ada 3D.
Aku mane penah tengok movie2 yang 3D ni - outdated sungguh kan?
But, what to do?
Just keep quiet je arr ..nak gi ngan sape. Papa keje okey!
U olzzz ni bukan boleh control kalau mama sorang yang bawak.

27 comments:

  1. hihi kite baru nak tengok hari ni..

    ReplyDelete
  2. bawak le plan2 Shikin..kata kat anak2 tu, sapa yg nakal tak boleh tgk movie..
    tak pun, siapa yg baik nanti mama belanja aiskrim..hihiii..

    ReplyDelete
  3. best nii... dah la comel kartun tu pastu ada moral values jugakla hehe da tengok yang 1st.. elok jugak bawak diorang pegi tengok sekali-sekala sis ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mase belum kawen asik gi panggung wayang. Dah kawen, skali je kot..

      Delete
  4. hurmm kita pun xpernah tgk..kdg2 anak balik cerita pun tak taw huhuuu..cerita frozen tu adeh...

    ReplyDelete
  5. saya dah tengok! comel sangat cerita dia. adik sampai menangis bila ayah Hiccup mati. sian dia, maybe adik teringat kat arwah ayah kot. hmm,, anyways, kalau nak bawa anak-anak tengok, boleh lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siannye kat adik.
      Yelah tu..mesti die teringat.

      Delete
  6. x tgk lg jgk..nmpk cam best..dok kt umah nie jrg kuar..dlu time study rajin gak tgk wayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samelah..time study rajin gi tengok wayang. Study malas..tengok wayang rajin.Hehe..

      Delete
  7. sayangnya anak-anak saya tak nak tengok wayang.. gelap katanya.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh..lagi bagus camtu.
      Macamane En Azman layan anak2 di rumah? Ade tips parenting yang boleh di share?

      Delete
    2. lagi pening dr shikin.. saya kena beli projektor untuk anak-anak layan tengok movie.. buat pawagam di rumah

      Delete
  8. Xtgk lagi..dah ada anak xtgk wyg da...uwaaa how to train your dragon(1) ira tgk wyg 3x. Bujang sama masa tu..best sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang 1st xpenah tau :)
      Yang ni dah bawak cinema malam tadi..for the 1st time, tapi xsampai halfway dah tetido. Jenuh kejut time nak balik. Kalau siang ok kot;)

      Delete
    2. Husband dh kata "no"..tunggu dia download jela...hahahaa...adam rayann xminat cerita ni kot..dia suka iron man spiderman trnsformer..mommy dia ja yg minat..hihihi

      Delete
  9. budak-budak memang minatlah kalau cerita macam ni. bukan takat budak je., mak budak pun suka :) heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita yang dah jadi mama nie pun mmg x lepas nak nonton kartun...mmg syok layan..

      Delete
  10. tak tengok lagi..tapi memang best citer nie

    ReplyDelete
  11. lepas tengok cerita nih.. anak-anak minta belikan dragon sorang satu untuk dibela.. hahahaha.. ingat kucing ke?

    ReplyDelete
  12. kartun ni memang digilai oleh semua peringkat umur, yg da dah 30-an pon sama , 40-an pon sama jugak... bila tiba sabtu ahad, suami saya dah dok depan tv ... tunggu kartun.. huhuuu, kartun & dia berpisah tiada

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~