Wednesday, August 27, 2014

Janji Allah itu tak pernah kuragui.

     Alhamdulillah. Kupanjatkan syukur padaMu Ya Allah kerana masih diberi peluang hidup di atad Bumi ciptaanMu.
     Entri kali ni ada kaitan dengan entri yang aku published semalam ~ Bersabarlah wahai hati.

     Sesungguhnya setiap kesabaran telah Allah janjikan akan ada ganjaran dariNya. Tak semestinye di dunia. Tapi, di akhirat sudah pasti.
     Bawah ni aku repeat quote semalam. Kenapa? Sebab aku nak tunjukkan tanda-tanda KebesaranNya. Walau sabar & redha aku baru takat 'bertatih', tapi ganjaran Allah tetap ada? Ape maksud aku ni?
Apabila kita redha atas sesuatu yang mengecewakan hati..
Maka Allah akan menggantikan
Kekecewaan itu dengan kegembiraan
yang kadang-kadang di luar jangkaan kita :)
25/8/2014 - Gaji kakitangan kerajaan masuk.
26/8/2014 - Baru aku dapat check account. Eh, duit aku lebih RM450 dari biasa. Ohhh...rupanya dah 'due' kenaikan gaji tahunan. For some people, this may be small. Tapi, bagi aku..tak. Syukur padaMu Ya Allah. 

12 comments:

  1. janji Allah itu pasti! no doubt! :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, sikit ke banyak ke,...janji berkat Shikin :)

    ReplyDelete
  3. Sentiasa yakin dengan janji Allah...banyak juga tu pada wanie.. ^_^

    ReplyDelete
  4. banyak tu. alhamdulillah, sabar dan redha inshaAllah ada ganjarannya :)

    ReplyDelete
  5. nice sharing kak :) alhamdulilah ^^

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah. kalau kita selalu bersyukur, nanti ALLAH tambahkan lagi rezeki kita kan ^^

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..ye betul janji Allah itu pasti..terutama bab sedekah..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, rezekinya meluas... :)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~