Thursday, August 21, 2014

Budak sekolah tipu MC.

     Semalam ada seorang cikgu call klinik untuk bercakap ngan kawan aku, Dr. L. She wants to confirm betul ke Dr. L bagi sampai 7 hari MC kat student dia yang dilakukan prosedur T+S (jahit) kat tangan. Dr. L kata kat aku, " Memang tak lah. Mane pernah dia bagi MC lama-lama macam tu. "
     Petang tu, cikgu tu datang dengan student tu skali untuk kepastian. Bila kitorang tengok surat cuti sekolah student tu, memang ada kesan pembetulan sana-sini. Memang nampak sangat telah di'adjust'. Sampai comot pulak tu. Dari cuti 1 hari dah jadi 7 hari. Tuliskan pun lain. Warna pen tak sama. Memang kene tindakan disiplin le gamaknye ye..Lain kali jangan cuba nak tipu cikgu or doktor lagi, ok.
" Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua. "

15 comments:

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~