Saturday, August 9, 2014

Buku MC hilang.

~ Autopublish entry ~
     U olzzz tau tak kalau MC book hilang dah kategori kes polis? Mane-mane tempat aku keje mesti ada jadi kes hilang ni. Slalunya akibat dek kecuaian. Kalau jual sekeping dah berapa boleh dapat? 1 buku tu ada 50 keping u olzzz. Pakcik kayo!! Cop boleh buat..memang takde hal. Depa boleh tengok je bekas yang dah cop kat bahagian Copy.
     Latest, hilang 2 hari sebelum cuti raya.
Mase tu, 1 buku tu aku share dengan Dr. Liyana. Kebetulan lunch time kitorang sama-sama balik umah. (Slalu aku tak balik pun sebab malas nak rushing.) Buku tu terbiar atas meja. Balik petang dah hilang. Tak mungkin staff curi sebab kak B, akak yang jaga kaunter memang bertugas lunch time. Dari kaunter memang jelas nampak sape yang masuk sana. In fact, aku pun slalu lepak kat bilik waktu camni tapi memang tak penah ada nurse or MA masuk dalam.
     Menjadi 1 pekerjaan pulak. So, pergilah aku mereport kat nearby Police Station. And disebabkan ada 1 suspek yang pernah ada rekod jenayah, kena pulak pi Unit Jenayah kat Police Station kat S2 (lebih besar...). Tak tangkap pun. BTW, rase selamat sebab apa-apa jadi kemudian hari ada bukti aku dah wat report.

23 comments:

  1. Serius juga ye kalau buku MC hilang...
    Ermm...sebelum ni ada pernah dengar juga org jual MC hospital...siap bercop lagi...heeeee....

    Tapi Nad tak pernah ler membeli MC segitu....tak berkat gaji nanti main tipu MC

    ReplyDelete
  2. oh shikin... buku MC hilang pun kena wat report polis? owh sbb takut org awam salah gunakan bila dpt buku tu ya...

    nad : pernah dgr jugaklah org jual MC tp melampaula mcm tu.. tk berkat.. KM terfikir jugak tau, kat office tu ada yg senang giler dpt MC padahal bukan sakit pun.. tp KM yg tak sihat ni punyalah susah dpt MC... stress rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan?...risau je...nnt dah jadi darah daging susah la...

      Delete
  3. a'ah..pernah jugak dengar citer org jual mc..tak tau pulak die pi curik buku tu..haihhhh

    ReplyDelete
  4. Buku MC tu hilang tu boleh buat duit betullah...Satu MC 30 hinggit... Siapa2 nak beli MC lah kann...Uhukss... Alhamdulillah, tak pernah membeli MC lagi setakat ni... Dan moga2 tak langsung... Moga dijauhkan dari niat itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahalnye, Farah.
      Taktau pulak sampai 30 hengget.
      Anyone kalau ada jumpa orang jual MC kerajaan please help us by doing police report. MC private tu bior le banyak sangat tak terbendung.

      Delete
  5. bahaya tu..takut orang salah guna buku mc tu kan..

    ReplyDelete
  6. sekarang zaman orang tipu MC...MC pun ada yang boleh beli...bahaya buku MC hilang...

    ReplyDelete
  7. bahayanya buku MC hilang..huhu.

    ReplyDelete
  8. jenuh jugak ye.
    sbb ada pihak yg 'bijak' salah guna MC nih utk keuntungan sdiri

    ReplyDelete
  9. sama macam cikgu juga..kalau buku kedatangan murid hilang..pun kena wat report polis..hari tu pernah terjadi, nak nangis juga cari merata padahal memang confirm dah simpan di pejabat. rupa rupanya, ada cikgu pk ambil,,lupa letak balik..n kebetulan dia pi kursus..ceyy..cuak juga la huu

    ReplyDelete
  10. Em, betul tu.memang pernah dengar orang jual MC..bahaya juga ye, disalahgunakan..

    ReplyDelete
  11. Bahaya gak ye kalo buku mc hilang. Melibatkan polis dah tu.

    ReplyDelete
  12. Waa.. seriusnya.. tak terfikir sampai situ..

    ReplyDelete
  13. ada juga yg curi buka MC eh.. tak baik curi MC. rezeki memang tak berkat sbb menipu

    ReplyDelete
  14. fusyoo.. baru tahu betapa susahnya kalau buku MC hilang. tapi logik gak, buku MC tu kalau ada yang dapat, memang..hmm..

    ReplyDelete
  15. Memang kene report.. Baru lah org yg in charge security celik mata ckt...

    ReplyDelete
  16. Ada jugak yg mencuri huhuhu..mcm2 hal ..

    ReplyDelete
  17. owh baru tahu kena report polis kalau buku mc tu hilang..

    ReplyDelete
  18. misteri nih..siapa pulak yang tangan panjang tu

    ReplyDelete
  19. ooo.. baru tahu buku mc ni penting jugak.

    ReplyDelete
  20. mahalnya sampai rm30.00 , tp klau org yg sanggup beli... diaorg beli je tu ... asal dpt mc..huhuu

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~