Saturday, August 16, 2014

Patient angkat kaki kat aku.

Aku: Sila duduk. Pakcik sakit apa?
Pakcik: Saya sakit kaki. Doktor tengok ni.

Mase tu dia dah pusingkan badan & angkat kaki letak atas kerusi yang aku duduk hinggakan terpijak sikit baju aku.

Aku: Amboii! Pakcik janganlah pijak kat kerusi saya ni.
Spontan terkeluar ayat tu.

Pakcik: Pakcik nak tunjuk keadaan kaki pakcik ni. Doktor rasa apa masalah pakcik?
Aku: Ermmmm... 
Masih terkujat (betul ke ayat aku).
Sebab ni first time patient hangkat kaki sampai cenggitu skali.
Nak gelak pun hado.

18 comments:

  1. Haha...ingatkan patient yg berlagak ke apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.
      Mula saya pun ingat pakcik ni macam kurengs je.
      Rupenye bersungguh-sungguh nak soh tengok.

      Delete
  2. hahahhaha..pakcik tu dh beriya nk tunjuk kaki dy kt Dr... :) tu yg mcm tu kott..

    ReplyDelete
  3. Ahahaha pakcik oh pak cik x perlu lah sampai begitu angkat sikit pun dh nampak kan

    ReplyDelete
  4. pakcik tu jjur la doktor..hehe..

    ReplyDelete
  5. Hahaha. .berlagak pulak, igtkan knp. ada jgk org macam tu . .

    ReplyDelete
  6. Hehe pakcik tu excited jumpa doc kot. Tak sabo tunjuk kaki sakit. Mcm2 ragam. Hehe

    ReplyDelete
  7. begitu semangat pak cik tu ye..

    ReplyDelete
  8. haha. pakcik tak sabor nk cerita sakit kaki die tu sampai terover angkat kaki. :D

    ReplyDelete
  9. hahaha.. dia nak explain susah kot agaknya. tu yang tnjuk terus. senang cter.

    ReplyDelete
  10. Huhuhu Pak Cik tu pon agak2 la nak tunjuk kaki ..

    ReplyDelete
  11. sik baik ltk kt kerusi kalu kt ats meja? ;-)

    ReplyDelete
  12. wah..berani yer.. hihi. tindakan spontan tu :)

    ReplyDelete
  13. pakcik tu determined nak soh shikin tengok...sakit benar kot kaki dia

    ReplyDelete
  14. bukan main semangat lg pakcik tu angkat kaki ... hehee

    ReplyDelete
  15. Nasib baik laa sakit kaki aje... Kalu sakit kat bahagian lain... Tah cemana dia angkat...
    * You know what I mean.... He He He He He He...

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~