Monday, February 16, 2015

Kerna terpaksa.

Kerna terpaksa... Aku relakan kau pergi.
Nyanyi sikit sambil nangis. Tacing-tacing gitu.

Hehe..takde maknenye aku nak nangis. And entri ni takde kaitan pun dengan kena tinggal ketapi ke ape. Aku merapu ni sebab kepala macam tak berapa centre.

Actually Jumaat last week & rini aku terpaksa ambik MC. Sobsss.. Baru ingat tahun ni nak Zero MC. Kot2 boleh dapat APC (Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..ehh betul ke? Ke Pekerja Cemerlang?)

Alih-alih sakit jugak macam SS, Bbwana & few other bloggers. Sian kat we olzzz kan? Doakan aku n bloggers lain get well soon tau. Because guys tau x I feel very bad kalau tak kerja hari Isnin. Aku ni memang jarang cuti Isnin. Kalau orang lain selalu ambik MC or EL on Monday.. What to do kan? They have their own reason. Tapi, kalau aku..aku akan avoid benda ni.

Aku suka bila YM senyum tengok aku ada dalam Bilik 8 everytime aku datang kerja (YM aku round tiap pagi nak make sure cukup MO tak kat tiap unit - KKIA, JPL,NCD). I like people feel happy because I was there for the sake of service. I like other people rely on me. I like people think am helping them.

But for now..
I need to rest. (Sebenarnya mental aku pun x berapa sihat) Am sorry. I hope I will be ok by tomorrow.
* Aku belum type surat refer patient aku ke Cardiologist lagi :(
This was taken last 2 week (kalau x salah).
Pretty well that time.
But now? Huh..dugaan demi dugaan. 
Skirt - Booth Fancy Pantsy, AEON S2.
Blouse - Nile.com
Shawl - from Vietnam with love.

61 comments:

  1. Uhukkk Uhukkk... Nakkk MCCCCC jugakkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpayah2.... berjalan sampai seberang larat.. nk p kerja xlarat lak..

      Delete
    2. Tu dia! SS batuk kokol sampai sini! SS dah makan obat ka?

      Delete
    3. alah, ajak berjalan hilang la sakit si SS tu..

      Delete
    4. kalau bab jalan sihat la dia... tapi bila dh hbis berjalan nk balik dh start sakit dh..

      Delete
    5. hahhahahaha.. cian SS.... dr shikin... luna nk mc gak..!!!!! =D hehhee

      Delete
    6. SS acah2 deman aje tu.. dia jalan laju je eheh

      Delete
  2. Soalan cliche:
    " ehhh..doktor pun sakit ke??"


    hahahaha..
    Nak aja menjawab:
    " ko ingat doktor tuhan ke?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah DZ, saye pernah cakap, " Doktor kan manusia jugak ". Kui3.. Sentap.

      Delete
  3. Semoga cepat sembuh.... Kalau dpt APC masyuk oooo......;-)

    ReplyDelete
  4. get weel soon akak doktor yg cantik.. bagus doktor ni, kenapa tak dok dekat ngan ai. kalau x hari2 ai g klinik jmpa doktor ni.. ;)

    ReplyDelete
  5. tak tahu apa yg akak tanggung, tapi ingat, Allah sentiasa ada.. :)

    ReplyDelete
  6. sy pon kurang sihat batuk berkahak..anak pon sm... skrg ni anak sy tgh x sihat.tetibe je mengadu sakit perut.tgh main2 tetbe berguling pegang2 perut...dh banyak kali da 3,4 ari ni..kalo g klinik gov dorg akan xray tak? sb ada kwn sy ckp, anak dia mcm ni jugak ..doc xray tgk2 najis terkumpul...sy risau kalau2 benda ni akan jadi serius huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seboleh2nya doktor akan elakkan XRay.
      Tapi, depends jugak Mila.
      Bawak pi check cepat takut masalah lain kalau dah sampai guling2 tu nampak sakit sangat tu.

      Delete
  7. Alaaa ciannye.. get well soon dear

    ReplyDelete
  8. minggu nih memang ramai cuti.. nak kasi sambung cuti CNY.. huhuhuhu.. yang ditinggalkan kerja kena hadap.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siannye orang bank. Selamat bekerja ye, azman. Kami pekerja gomen nak pi bercuti.

      Delete
  9. semoga dipermudahkan segala urusan, btw... cantik skirt doktor :)

    ReplyDelete
  10. semoga sembuh dr :)

    salam perkenalan & jemput ke blog nana

    ReplyDelete
  11. tahun nih belum MC lagi..cuti tahunan ada dah laa..

    ReplyDelete
  12. Assalam nazeck,
    moga cepat sembuh naaaaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  13. semoga cepat sembuh, dr syikin :)

    ReplyDelete
  14. dah makin teruk ke sakit tu? sabar la ya..wana doakan agar dr shikin cepat sembuh..jaga diri baik2 tau dan makan ubat ya..rehat yang cukup..

    ReplyDelete
  15. cantik dr shikin dalam gambar tu..suka tengok!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wana, itu adalah 'hasil' jika rajin berskin-care. Kalau malas, 2 hari je dah kusam balik. Huhu..

      Delete
  16. Doktor kalau sakit boleh check diri sendiri tak??

    "buka mulut..."

    "tarik napas.."

    ekekek..

    semoga cepat sembuh..:)

    ReplyDelete
  17. Seperti kata Dr Daddy Ziyyad, doktor pun sakit juga. Teringat seorang doktor kenalan saya di Hospital Alor Setar yang kena diabetes, orang kata 'eh kan doktor pakar pun boleh kena diabetes?' Dia jawab: 'hanya Allah dan malaikatNya saja yang tak akan kena diabetes'.

    ReplyDelete
  18. get well soon ... dah nak sakit kan . kena gak rehatkan badan . klu dipaksa , kesian pulak kat badan tu ...

    ReplyDelete
  19. Terima kasih pada semua rakan2 yang mendoakan saya. Love you guys. Muah..muah (pada pompuan je ni :D

    ReplyDelete
  20. Get well soon kak shikin. Sakit itu menghapuskan dosa kecil kita. Sangka baik dengan Allah. :)

    ReplyDelete
  21. Wishing u a speedy recovery, Shikin. Jangan lupa rehatkan diri & minda, baru leh cepat sembuh.

    ReplyDelete
  22. semoga cepat sihat ye Nazeck...have some rest

    ReplyDelete
  23. ni masih ada kudrat lagi ni... sbb masih update blog lagi hihi

    ReplyDelete
  24. Dr pun manusi jugak.. Moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  25. Get well soon sis.. kaki bengkak lg tp xambil MC

    ReplyDelete
  26. get well soon dr...respectnya saya dekat seorang dr nie...nak jadi dr xde rezeki,sekarang suruh adik belajar sungguh2 supaya dia dpt jd dr...hehe...

    ReplyDelete
  27. get well soon kak shikin...
    cantekss tudungg hehe

    ReplyDelete
  28. Cntiknya Dr di atas ni untung jdi patientnya hihi

    ReplyDelete
  29. Cantiknya....
    Suka tengok org yg pandai bergaya ni.
    Orang slim melim pakai skirt gitu mmg cantik. Kalau okje pakai gitu tu harus mcm petiais hihi

    ReplyDelete
  30. macam dah lambat ja.. tapi, valid lagi kan.. get well soon kak!

    anyway, makin cantik lah sekarang.. ^_^

    ReplyDelete
  31. semoga cepat sembuh doktor. biasalah...doktor pun manusia juga. sakit tu kan fitrah manusia. ye ke fitrah? hahaha

    saya yakin satu hari nanti doktor pasti dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang tu sebab doktor adalah seorang yang berdedikasi dan rajin. ;)

    ReplyDelete
  32. eeeh doctor pun kena jaga diri jugak k.. bukan jaga orang saja..
    take time to rest =)

    ReplyDelete
  33. harap2 sekarang ni da kembali ceria... ;-)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~