Sunday, February 8, 2015

Hadiah dari HK, Sarawak & Germany - entri gabungan.

Recently aku dapat hadiah dari 3 bloggers yang sporting abes. Memang best kawan ngan dorang tau. Aku dapat kad & hadiah kalau x silap sempena birthday aku & sebagai top commentator blog dorang.

Hadiah first datang dari Hong Kong.
Beg mekap (I guess. Sorry kalau silap) & kad ucapan dari SS.
Rasenya tau kan sape blogger tu? Sape lagi kalau bukan Scdha Sein. SS ni selalu travel ngan kawan baik die, HH. Bagi aku, dia ni memang havoc tapi otak senget sikit. Haha..mati ler aku kalau SS bace ni. Kompomlah baca kan. Tak sah kalau aku tak gelak bila baca entri2 dia. Kalau dia komen kat entri aku or blogger2 lain pun memang tak pernah takde sense of humour tau. Paling klakar kalau dia bagi nama orang ikut sukahati die - Cth: Chee Laa Kak (ehh..ni macam aku yang reka sendiri. Sorry ye SS). Walaupun nampak bahasa kasar, tapi ok je dengan otak aku. Sebab aku ni korang nampak je lemah-lembut tapi jangan cuba main kasar ko takkan tau akibatnye...Hahaha.

Antara tempat luar yang SS dah travel - Holland, Paris, Australia, Japan, Hong Kong, Shenzhen, Macau, Brunei, Singapore, Thailand, Vietnam, & Indonesia. Kalau nak tau lebih lanjut, terus ke blog SS. # SS, next week saya tunggu kat Bulgogi Brothers, Mid Valley tau :D Nomnomnom...

Key chain - aku letak kat backpack kerja.
Anak-anak aku suka sangat belek sebab comel tergantung.
Kiri : keychain bear from SS, dari HK.
Kanan : keychain kucing from CT Humairah, dari Kuching Sarawak.

Hadiah ke-2 ole-ole dari Sarawak.
Cepat teka sape kasi ? Haaa...tak lain, tak bukan dari adik manis, CT Humairah. CT ni sama macam SS jugak - rajin travel sana-sini. Antara negara yang CT dah travel - Belgium, China & Holand. Kalau dalam Malaysia tu toksah kate lah ...mana-mana pergi pun korang akan jumpa tapak kaki footprint CT. Hehe.. makan kasut pulak karang - buat ayat tak beragak. Hehe..

Walaupun CT ni anak tunggal, tapi dia selalu cakap dia bukan typical anak tunggal yang mintak je... semua dapat.

CT ni pernah jadi cikgu sementara kat MRSM yang dia belajar dulu tau. And students dia sayang sangat kat dia. Dapat imagine kan CT ni macamana orangnye.

And kalau tak silap, CT suka sangat makan Korean food. Correct me if am wrong ye, adik.


Yang ke-3 adalah kad birthday dari blogger yang menetap kat Germany.
Siapa orangnye ye? Hint - blogger ni menetap kat sana bersama suami terchenta :D

Yang aku maksudkan ialah Siti Aisya Ibrahim. SAI study Electrical Engineering kat sana - pernah dia tunjuk fakulti tempat dia belajar. Selalu cerita pasal honeymoon dia kat sana. Sweet couples gituuu..jelles tau. Dah dok oversea mestilah tak lepaskan chances untuk travel kan. Antara tempat yang SAI dah travel - Czech Republic, England, Holand, France & Italy. Yang aku tak boleh lupe masa SAI pergi Rome dia banyak kali kena tipu. Jangan main-main tau kat tempat orang ni...dorang banyak trick. In fact, kat mana-mane pun kita travel banyak kes penipuan. Thanx to all bloggers yang share & alertkan pasal benda ni. Kalau nak tengok gambar-gambar oversea yang cantik2, jangan lupa singgah sini tau.

Dear, 1 more thing akak takleh lupa bila awak cakap kat neighbourhood awak akan senyap sunyi jam 10malam, kan? Tak boleh nak buka music dah waktu cenggitu. Hehe..

Awak selalu cerita rindukan Malaysia kan? Seronok masa jumpa sorang Auntie Indian yang peramah tu.

Bila awak nak habis belajar? Lama lagi, tak? Harap awak & husband berjaya bawa ijazah ke Malaysia. Insyaallah.
Kiri - kad birthday dari Aisya Ibrahim.
Kanan - kad ucapan & sticker kereta 'Jangan lupa tutup aurat'.

Related topics:
Hadiah dari K.Farrah FAMF-Tower
Hadiah dari Korea - from K.JM
Hadiah dari Australia - from Salbiah

76 comments:

  1. Kah Kah Kah... Adeiiii... Adeiii... SS sakit perut laaaaaaa Doktor! Kasi enjet kat montot satu kali boleh? Dua kali pon boleh... Nak nengok montot aje pon boleh... Eh! Perut yang sakit pesal montot plak yang dienjet... He He He... Adeiii... Doktor tolong laa bagi ubat nak kasi otak SS lurus balik... He He He...

    Hopes u like it... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dh memang bengkok..xleh nk lurus dah...

      Delete
    2. DR shikin bagi ubat bius satu badan hahaha

      Delete
    3. sama la dengan saya Dr shikin. sakit perut. boleh dapat mc esok hihi

      Delete
    4. Itulah bahananya kalu aRz MoHa carik pasal dengan doktor... Kalu sakit perut... Dia bius satu badan... He He He...

      Delete
    5. x aci...Shikin sorang je leh tgk montot SS..sis JM nk jugak!!!

      Delete
    6. hahahaha ZF klakar.. kalo da memang bengkok kenot lurus dah =P
      macam2 la si SS ni.. kasi cucuk pelali seround doc..

      Delete
    7. cucuk ubat pelali kan sat g terus trtdo plak.. xda la org nk komen2 kat blog

      Delete
    8. cucuk pelali kat betul balik biol tu..

      Delete
  2. wahhh kuat ingatan kak shikin ni...semua cerita kita akk ingat :D cool :D harap kak shikin happy dapat hadiah tak seberapa kita tuh yer :D

    ReplyDelete
  3. banyak dapat ole ole tu kak shikin ^^

    ReplyDelete
  4. Seronokkan ada kawan di serata dunia. Lebih seronok jika suatu hari nanti kita berpeluang berada di tempat mereka sekaramg berada...

    ReplyDelete
  5. selamat malam..syira singgah sini..hehe..jom baca entry baru di blog syira :D

    ReplyDelete
  6. Dr shikin lembut ye?? Hehe.. btw, tahniah dapat banyak hadiah.. happy monday doc

    ReplyDelete
  7. Bagusnya shikin..impressed amu..sehari 3 akli tulis blog..aku maaa aih..blig bersarang..huhu

    ReplyDelete
  8. hehehe... ayat last2 tu mcm ayat orang nak bgi surat utk adinda ja..hahaha
    comel sangat..!
    tahniah kak..!
    saya suka simpan ja keychain..hehe..

    ReplyDelete
  9. tahniah shikin.. banyak tuh hadiah.. akak pun banyak hadiah yang dapat, belum update kat blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi update update.. nak pi terjah ni..

      Delete
    2. sabar CT Humairah.. internet agak slow untuk upload gambar2 berkaitan.. huhuhu..

      Delete
  10. untunglah.. dapat banyak hadiah

    ReplyDelete
  11. tahniah . saya juga suka baca blog ss . lawak giler yg selamba je ... ct yg peramah . rajin terjah blog saya juga ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pun suka baca blog dorang bertiga nih..lagi satu dorang ni kalau datang komen bukan 1 tapi 10-15 komen terutama SS dan CT..fuhhh...lelah mak!

      Delete
    2. kembang kembang idungku =D

      Delete
    3. kak JM pun memang suka tinggalkan banyak komen kat blog orang lain.. CT Humairah pun sama.. dengan SS, Eyda baru nak berkenal kenalan..

      Delete
    4. Jangan nak kembang sangat Cik CT.... Kang tak leh kuncup... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. sis lelah ya.. mintak ubat kat doctor lelah setelah...

      Delete
    6. CT jujurnya biasa2 saja.. tapi teruja ngan si SS n ZF ni ha.. diorang tu komen pakai khidmat saka agaknya tlg menaip skali hahaha gurau aje k.. so itulah jadinya nak komen banyak2 gak.. hehehe..

      Delete
    7. Ye SS dan ZF kalau komen, memang meriah. Hihi..

      Delete
  12. bestnya dapat hadiah lagi.. SS tu memang.. QA yg baru ja nak masuk korum ni senang ja berbalas komen ngan dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah SS tu memang.... Sape SS tu? He He He....

      Delete
    2. nak berkenalan dengan si SS tu boleh..ramai org dh kenal dia nih

      Delete
    3. hati² kalau nk berkenalan ngan SS tu..hihi

      Delete
    4. a ah QA.. hati hati sikit ngan SS.. dia kan.. hehehe

      Delete
    5. Wahh ramai yang nak berkenalan dengan SS ni ;)

      Delete
  13. tahniah, bestnya hadiah..nak jugakkk

    ReplyDelete

  14. Salam Ukhwah, Tahniah, Anda adalah salah seorang pemenang Segmen GA Mycherita, minta hantar detail anda kepada saya ye.. Ini Link nya..>>> Pemenang Segmen Giveaway MyCherita

    ReplyDelete
  15. Eh!!! Blog ni dah tukar kulit yeh.....sweetnya....
    Tahniah Nazeck.....awakkan pemurah orangnya, itulah balasan Allah tanpa kita sedarkan...

    ReplyDelete
  16. Salam...

    Banyak dapat hadiah tu...untung ramai kawan serata negara...

    ReplyDelete
  17. wahh bestnya dpt hadiah, , Happy belated bezday sis

    ReplyDelete
  18. Wahh tahniah ya shikin..lum berkesempatan lg nk terjah mereka2 ni,.insyaallah ada masa nnt kak lya pasti terjah diaorg ,.friendly sgt2 diaorg ni hehehe

    ReplyDelete
  19. seronok kan bila dapat kenal kwa2 baik di alam maya ni..dh le baik murah hati lak tu..Sis JM juga pernah terima ole2 dari mereka bertuga nih SS, CT dan Aisya

    ReplyDelete
  20. wah...best!best! ada date kat Mid Valley ngan SS?ok, nanti saya datng join sekaki...hahaha.tahnih doc!

    ReplyDelete
  21. Selamat malam dr..wanie singgah.. ^^

    ReplyDelete
  22. hope akak suka =) serious ke akak gantung keychain tu kat beg n bawak p kerja ?
    hehehe mesti cute sbb usually bebudak aje yang slalu gantung2 cemtu.. miahaha..
    btw thank you kak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cute giler... Tak pernah terfikir.... Nak buat jugak arrr...

      Delete
    2. hehehe bayangkan doc pegi keje bawak bekpek..
      pastu ada bunyi2 keychain laga2.. semua orang pandang mana mai bunyi tu..
      maka terpandanglah keychain di beg kak Shikin hehe

      Delete
  23. Wah, bnyaknya dapat..:) Tahniah Kak Shikin :)

    ReplyDelete
  24. Tahniah doktor sebab dapat hadiah. Tiga tiga blogger tu saya pernah nampak nama diaorang cuma SAI dan CT Humaira je yang blog dorang saya pernah lawat. SS belum pernah lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. marilah marilah datang jenguk =)

      Delete
  25. Best2 dapat banyakkkkk hadiah..tahniah kak

    ReplyDelete
  26. wah banyaknya..semua ole2 yang sangat istimewa kan..tahniah dr shikin :)

    ReplyDelete
  27. wahhh tahniah2!! byk tu...kumpul bleh buat koleksi ;-)

    ReplyDelete
  28. wah, banyaknya hadiah akak dapat!!! :D saya belum berkenala dengan blogger SS lagi. in shaa ALLAH one day ^^,

    ha'a, saya pun ingat cerita kak Aisya kena tipu dekat ROme tu. terus buang dari bukcet list. hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy.. mohon jaga2 k.. skali berkenalan ngan SS tiada pengunduran dah..

      Delete
  29. Bestkan kalau dapat stuff dr bloggers2.. meriah bilik. Tahniah akak. Dpt juga poskad aisya tu

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah . Tahniah kak Shikin . Rezeki berblog ;)

    ReplyDelete
  31. untungnya ada kawan di obersea. Boleh dapat hadiah dari obersea

    ReplyDelete
  32. Tahniah kak shikin. Murah rezeki :)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~