Sunday, February 22, 2015

Lethargy.

4.50ptg.

Rasa lama sangat x bersiaran. Pegi Cameron Highland dengan anak-anak ni. Cerita pergi xde. Tup..tup cerita balik.

Kat R&R Seremban - solat jap & betulkan urat2 yang dah bersimpul. Imagine aku yang tak pernah drive lebih dari 300km..drive jugak (Aku rase x pernah. Sebelum ni time drive jauh aku selalu tukar2 drive ngan adik laki aku,Safwan).

Mane x penat. Korang tengok trafik kat bawah ni.
Laju ni je aku mampu drive dari lepas Exit Simpang Pulai - 40km/j.
Muka menahan perasaan. Sila abaikan serobong asap. Hehehe..
Buat muka cam takde pape. Padahal aku dah nausea & headache sekarang ni.
Drive sambil peluk bantal bear baru.
" Boys, don't you dare hug my new buchuk :D "
Masing-masing mama dah belikan patung Angry biru+merah & Minion.
** Best lah lama2 kat Cameron. Keadaan sejuk buat muka jadi halus. Verangan sat dapat baby face. Lepas ni xdapat dah :(

61 comments:

  1. SS pernah gi Cameron waktu raya cina... Adeiiii... nak gerak pon payah... jem kat atas tu... last2 memerap dlm otel... kuar siar2 Brincang... Tapi kalu berjalan hari berkeje... siap leh guling2 atas jalanraya... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ritu cam nampak muka sebijik SS tengah beratur depan balai bomba nak naik bAs rombongan.

      Delete
    2. Abis laaa muka SS orang dah photostat!

      Delete
    3. pelanduk 2 rupa tu..SS mana mahu follow rombongan cik kiahhh

      Delete
    4. Kalu cik kiah tu JM... I follow! Ha Ha Ha...

      Delete
    5. kalau dh cik kiah mana datang nya JM..itu namanya rombongan cik JM heeee

      Delete
    6. Rombongan Cik Kiah Jari Manis,...saya pun nak follow!

      Delete
  2. memang penat kalau memandu jauh jauh macam tu. sakit sakit pinggang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg backache dah Ajik.
      Tapi anak-anak taknak picitkan...sampai hati:(
      :)

      Delete
  3. Wahh pegi bercuti kat tempat sejuk.. sweet moment dgn ank2 (=

    ReplyDelete
  4. heheee , tapi cameron sekarang dah byk berubah kan... saya pon pergi dulu masa umur 19 thn..itupon ikut rombongan sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin banyak bukit2 yang gondol sebab buat hotel n kwsn rekreasi

      Delete
  5. wahhh seronoknyaa jalan jalan CH ^^

    ReplyDelete
  6. Nausea n headache?.?? Ehermmmm..mungkin sebab jalan pusing2 kot yerrrr :p

    ReplyDelete
  7. oh my, saya pun masa roadtrip drive peluk bantal sambil berselimut :D

    ReplyDelete
  8. skrang ni cuti2 perayaan ke, public holiday ke, long weekend ke, highway mmg jem..adoyai..
    tak sabo tggu Dr Shikin share entri cuti2 cameron :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat sangat nak update entri sekarang ni, sis:)

      Delete
  9. Replies
    1. Masa tu je tomey
      Ni dah few days turun Cameron dah hilang seri :)

      Delete
  10. sesekali ke cameron best jugak kan.. lama tak ke sana.. pegi dengan anak2 je ke shikin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asben ade je k.Eyda....
      Tapi dok tido lelap je dalam kete.
      Sudahnye..saya hangkut anak-anak secara single
      Dah biasa macam tu :(

      Delete
  11. cuti2 cameron.. sebab trafik macam ni terus cancel nak keluar sabtu lepas.. haha.. lepak2 kat rumah sambil ulang alik ke rumah kenduri (kenduri sebelah rumah).. hari2 makan knduri.. badan pun dah tambah inci..hehe

    ReplyDelete
  12. lepas habis cuti panjang, trafik memang mencabar jiwa raga

    ReplyDelete
  13. Wah, Dr bercuti kat Cameron rupanya... Zumal selalu tengok berita jem agak teruk cuti CNY kali nie...

    ReplyDelete
  14. Hehhe....siannya akak sorang yg drive...
    Btw...kulit akak nampak sungguh flawless sekali

    ReplyDelete
  15. Wah, berjalan jauh Kak Shikin :) bestnye...Cik Mimie duk rumah je..hukhuk

    ReplyDelete
  16. kalau pegi tempat sejuk tu macam taknak balik rumah kan..best sangat.. :)

    ReplyDelete
  17. Kisah petang semalam ke..?
    Saya tengok dari Tapah menghala ke arah KL sesak teruk.. sampai ada yang sempat ambil barang kat dalam bonet lagi.. huhuhu..
    Semalam saya ada urusan di Tapah.. tapi belum ada mood nak story dalam blog..

    ReplyDelete
  18. Assalam nazeck,
    ok3 iols abaikan serombong itu :P

    ReplyDelete
  19. Memang la krem vontot kalau gi jalan2 time public holiday ni...hahaha..jenuh jem sana sini

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. apa yg best nya abe mkl..kan jem sepanjang jln..setereess lg ada heee

      Delete
    2. abang MKL kan suka jalan-jalan.Jem pun best..hehehe, jangan marah

      Delete
  21. traffik jem di musim perayaan ni mmg tak boleh dipisahkan.

    ReplyDelete
  22. Musim panas ni memang elok sanagt kalu naik CH..kan??heheh..beli apa kat sana..nak tengok..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong jawab...boleh tengok entry twerbaru.hehe

      Delete
  23. uish jem teruk kan Kak Shikin..
    CT syukur dari KL naik ke Penang memang tak jem..
    lalu tengok jalan sebelah adus tension..
    yang tak lalu tension apa lagi yang lalu..

    huuurm cepat cepat up cerita holiday.. nak tau si heroes bercuti buat apa =)

    ReplyDelete
  24. sy fhm perasaan tu. penah drive dr kl-jb pegi blk. dgn jammed lg...rs nk pengsan kt tgh2 highway tu... mmm strawberi fresh ada x utk sy? ;-)

    ReplyDelete
  25. Menjawab pertanyaan:
    1-kami pegi 8 org. Slh seorg nyer jd driver.
    2-yap, dulu free je msk makam mahsuri tu. Kalau x silap, kalau nk tgk persembahan br kena byr.
    3-yap yuyu mmg org langkawi. Penah jumpe dia sblm dia pregnant n sy tanya dia, nnt berpantang kt mana? Kat sini ke kt langkawi? Dia kt, mungkin kt sini je
    1- sy pn x tau psl pasembor ketam. Tgk kwn order nmpk sedap.tp kuah dia manis. Harga, kalu x silap RM6
    4- sy xpasti laa plak psr mlm tu ada tiap2 hari or sabtu mlm ahad je. Tp mmg pnjg giler. Sewal kol 4pm sy tgk da ada org psg payung

    ReplyDelete
  26. Ohhhhhhhh gi cuti2 Malaysia rupanya. Gambar2 The Adams tak menyelit ke?
    Hahaha comel je statement soh abaikan serombong asap tuh ;)

    ReplyDelete
  27. CNY gi mkn angin mmg jem sbb ramai org plan cuti masa ni ...

    ReplyDelete
  28. lagi2 tengaj musim panas macam ni kan kak,rasa nk bertapa kat sana jee..bestnyaa...

    ReplyDelete
  29. Seronoknyerrr bercuti...wah ada bantal buchuk baru eaaa

    ReplyDelete
  30. Bestnye dapat berjalann..AB pon tak pernah pergi Cameron Highland lagi..huhuhu

    ReplyDelete
  31. lame xnaik cameron..
    en asben ajk naik mase cuti ritu
    tp almklumlah klu cuti mmg jem jela mknnye

    ReplyDelete
  32. drive sorang? nasib baik 3 teruna tu behave je...

    ckp pasal kulit flawless ni time sejuk..setuju sgt sbb bila sis JM ke seoul kulit terus x de masalah blk je msia dgn berminyak nyer sunburn nye..itu sbb kulit org korea cantik plus factor pemakanan dorang

    ReplyDelete
  33. lubang hidung mu,tetap mnjadi pujaan hatiku...kikiiik

    ReplyDelete
  34. boleh nampak flawless.. hehehe. oke la tu, nina pun teringin nk drive jauh2 tp xdpt permisi

    ReplyDelete
  35. Hati tu okje balik dari Ipoh hari Ahad pun jem Nazeck ....ikut jalan lama keluar Sungkai ke mana tah lupa...jem jugak...

    ReplyDelete
  36. time cuti ni, jalan jammed.. kena banyakkan sabar lah nampaknya...

    ReplyDelete
  37. wahhh boleh bergambar lagi masa drive kak . hehee

    ReplyDelete
  38. dah lebih 10 tahun tak pi Cameron huhuhuhuhuhh

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~