Sunday, February 15, 2015

Monolog duka.

Korang takyahlah layan monolog aku ni. Just untuk memori aku yang pelupa ni je.

Manusia tak pernah sunyi dari masalah. Kadangkala masalah tu kita dapat solve dalam masa yang singkat. Namun, ada juga yang meninggalkan luka yang terlalu dalam hingga sukar nak diubati. Mungkin luka tu boleh sembuh, tapi parut pula yang tertinggal.

Ada perkara yang boleh dimaafkan. Tapi, ada juga yang tak dapat dimaafkan. Apa gunanya memberi kemaafan andai perkara sama dilakukan berulangkali jua? Susah nak cakap sebab ada orang jenis bengap slow, langsung tak rasa bersalah tapi keep on asking what mistake they had made. U might had explained several times, yet they still ignoring. Buang air liur je.
Merenung ke luar jendela masa depan.
Masih adakah sinar bahagia buatku?
Mungkinkah aku terlalu berterus-terang?
Tapi, inilah aku....

Rupanya aku still simpan kata-kata ni. Thanx S.
Entah dia ingat tak dia bagi aku ni.

Mungkin kerana hubbudunya (cintakan dunia) buat aku jadi macam ni..
Entahlah .... Dah jauh aku tersesat.
Tiba masa aku pulang ke pangkal jalan.

Dari Google :-
 Life is too short to wake up with regrets.
Love the people who treat you right &
Forget the ones who don't !
Believe that everything happens for a reason.
If you get a chance - take it
If it changes your life - let it
Nobody said life would be easy
They just promised it would be worth it.
Ni aku bagi S.
Seronok kawan ngan S sebab dia ni suka buat lawak & suka merepek.
Selalu je aku gelak sorang2 macam orang gila kalau baca what's app dia.
Thanx for being a nice friend to me.

Insyaallah aku akan amalkan ni.
Pesan Tok Adi,
" I LAY MY LOVE ON YOU,
IT'S ALL I WANNA DO ...
Everytime I breathe I feel brand new,
U open up my heart
Show me all your love
& walk right through
As I lay my love on you. "

56 comments:

  1. kak shikin, sedihnya baca...arr u ok akk?

    ReplyDelete
  2. Amboi, panjangnya monolog. Akak tumpang monolog sama dgn Shikin ye. Apapun u must be strong. Dlm hidup kita ni, Allah hantar orang sekeliling dgn mcm2 perkara yg mereka lakukan pd kita utk buat kita lebih kuat,...utk buat kita lebih dekat pada-Nya :)

    ReplyDelete
  3. Kak, kenapa ni?
    Apapun yang sedang berlaku, Ros doakan yang terbaik buat akak. Betapa berat pun beban perasaan yang akak tanggung, harap akak dapat handle.. Stay strong kak !

    ReplyDelete
  4. Moga kak shikin tabah menghadapi apa2 dugaan. Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar.

    ReplyDelete
  5. kita kena redha.. suka pesan tok adi

    ReplyDelete
  6. Sabar banyak2 shikin.. akak memahami apa yang shikin lalui dan apa perasaannya.. in shaa Allah shikin, banyak ganjarannya untuk insan yang sabar..

    ReplyDelete
  7. Nape ni yunk? Meh sini I pujuk2 U... I lambung2 U sampai cucur atap... He He He...
    * Geli tak? Geli tak? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larat ke SS nak lambung shikin sampai cucur atap? hehehe..

      Delete
    2. Untuk mu Shikin... Lautan api sanggup ku renangi... Cewahhh!
      Sape yang buat yayunk I ni merajukkkk nihhh???? Nanti SS penggal pakai cangkol Tok Adi... Biaaaasaaaa diaaa ehhh!

      Delete
    3. Sejak bila SS pggil Shikin?
      Bukan selama ni Nazeck ke..
      Thanx :(

      Delete
    4. Itu nak balas komen si izzeyda... Ha Ha Ha... Adeiii... Tak mo laaa majok2... Nanti kening bercantum... Cenyom2 skit... Nti makin x sihat... Ubat jangan lupa makan... Dengar cakap doktor SS... He He He...

      Delete
    5. Ok jugak kalau kening bercantum.
      Agak2 boleh jadi cantik macam Elfira Loy x?
      Thanks SS...cayunk SS. Bagi pinjam bahu, boleh?

      Delete
    6. Usahkan Elfira Loy... Yap Ah Loy pon mampu... He He He... Meh sini SS kasi bahu...

      Delete
    7. Mau senget sebelah bahu SS tuh dah bagi shikin pinjam bahu.. meh nak pinjam lagi sebelah baru balance.. hehehe..

      Delete
    8. SS ni, Yap Ah Loy buat ape. Tuh k.Eyda nak pinjam sebelah boleh ke?
      SS dah sihat lom?

      Delete
    9. Sebbaik ada SS nak pujuk Shikin. Siap lambung sampai cucur atap, nak pakai cangkul tok adi lagi! SS u r the best!

      Delete
  8. Shikin..byk2 bersabar ketika di timpa masalah.semoga tiap masalah akan diselesaikan sebaik2nya..

    ReplyDelete
  9. Nice quotes semua tu.. seronok baca

    ReplyDelete
  10. akak.. sabar yer. dulu sy jenis suka pendam perasaan tp sekrang saya nk hidup lebih tenang so sy berterus terang walapun sy tahu bakal mengguris hati. tp apa yg lg saya sedih bla sy berterus trang ramai yg anggap saya jahat n xde hati perut, walhal yg dok mengomen tu pakat dok mengumpat sama sndiri kat blakang.. sedih bila fikirkan yg hipokrit dianggap kwn baik tp yg bertrus terang dianggap jahat...
    don't worry akak, insya allah kalau kita benar pasti Allah akan tolong..chill out ok :-)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  11. kadang2 mmg kita akan jumpa ngn insan2 "terpilih"mcm ni sbg ujian...moga kita lebih tabah...byk kan bersabar yerr :)

    ReplyDelete
  12. Be strong, dugaan hidup dan kdg kdg Allah bg dugaan supaya kita sentiasa berdoa dan merintih kepada Nya...

    ReplyDelete
  13. kuncinya hanya satu ... anggap ianya sbg ujian Allah . hanya dgn itu , kita akan redha dengannya ... wpun susah , perit , derita dan luka , kita tetap perlu berhadan dgn ujian Nya ...

    ReplyDelete
  14. sabar bebanyak yer Dr. Semua ini ujian dari Allah.
    Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya

    ReplyDelete
  15. Akak okey...??? berbaliklah pada Dia... sesungguhnya Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya....

    ReplyDelete
  16. sabar, tabah dan redha..jangan sedih sangat ya..kitorang kawan2 blogger sentiasa ada bila dr shikin perlukan teman.. :)

    ReplyDelete
  17. scha harap akak and scha sama2 bertabah. akak kuat! muahh!

    ReplyDelete
  18. Entri entri macam ni biasanya memang saya susah nak paham. Blur.

    saya singgah sini

    ReplyDelete
  19. be strong. redha itu sebahagian daripada iman. peringatan untuk diri sendiri juga :)

    ReplyDelete
  20. Akak, jangan sedih2 tau.. be strong. apa pun yg jadi mesti ada hikmah.. :)

    ReplyDelete
  21. be strong ye Nazeck, whatever it is you are facing..semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete
  22. kuatkan hati cekalkan semangat akak ^^

    ReplyDelete
  23. herm..selalunya..the person that manage to hurt is badly is the one who is closest to us kan..because we love them dearly, so we care what they think about us because we care about them. hati ini sangat sakit bila 'the things' involves oleh orang yang paling kita sayang..

    cuba bayangkan kalau mak jemah kat seberang jalan nun yang tiba-tiba cuba sakitkan hati kita..the pain will be so much lesser kan..he he.

    you r hurting because you care..maybe a little to much..

    serahkan saja dirimu padaNya. in sha Allah.. Dia memegang hati kita dan hati mereka=)) semoga bahagia milik kita semua amin..

    ReplyDelete
  24. Sabar ye Kak Shikin :) Semua ni dugaan dari-Nya..semoga hari2 akan yg mendatang akan lebih baik dari semalam :)

    ReplyDelete
  25. Semoga kak shikin bertabah sentiasa. I know you're very strong lady...

    ReplyDelete
  26. Be strong ye Dr... Jangan sedih2...

    ReplyDelete
  27. as I lay my love on you. we're all love Dr :)

    ReplyDelete
  28. Semoga tabah akak.. dr kena tabah utk yakin kan pesakit mereka. Tetiba

    ReplyDelete
  29. sabar kak...insyaAllah ada hikmah semua ni...akak kena kuat ok! we were with u..with love,

    ReplyDelete
  30. Biasa le tu....nama pun manusia. Rumahtangga pun ada pasang surutnya Nazeck. Eh ? Tetiba jerangkap samar haha...
    Apa pun sabar ye Nazeck, insyaallah semua masaalah ada jalan penyelesaiaannya...banyakkan doa!

    ReplyDelete
  31. akak.. jangan la sedih2.. memang sometimes kita akan rasa down tapi tu semua untuk kuatkan kita. no no u must be strong =) kita kan ada each other.. insyallah semua will be just fine..

    ReplyDelete
  32. Hidup ini terlalu singkat utk disesakkan di dlm kepala dgn masalah dan perangai org lain

    ReplyDelete
  33. Hidup ini terlalu singkat utk disesakkan di dlm kepala dgn masalah dan perangai org lain

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~