Thursday, June 12, 2014

Restaurant Mee Tarik Warisan Asli, PV128.

Ni adalah keadaan Adam Hadif & mama di KL Sentral.
Kitorang tengah boring tunggu papa yang tak muncul-muncul.
" Sayang, nak tak mama belikan coklat?"
Hurmmm..
bagai pucuk dicita, ulam mendatang lah kan?
Seronok dia bila singgah kat Choc Boutique sebab ada variety of chocolates.
And, taraaa.. he saw his favourite marshmellow.
"Mama, boleh tak belikan Abe marshmellow tu?"
Ofkoslah boleh....

Adam singgah kat Choc Boutique.
Di sebelahnye adalah pekerja bangla yang sangat banyak cakap
- terlebih peramah
Dah lama, baru papa sampai. Sian Abe..Nampak die cam penat.
Tapi, macam biase non-stop tanye soalan.
Lalu kat Subway..
"Mama, ape yang bau busuk ni?"
Punyelah sedap bau Subway tu die kate busuk. 
Muka kami-kami yang x mandi dari petang-malam.
Dari KL Sentral
Papa bawak makan kat PV128, sebelah kem die je.
Kedai Cina Muslim
- Restoran Mee Tarik Warisan Asli.

Die order mee. Aku mestilah nasi.
Aku kalau sehari tak jumpa nasi ..boleh masuk hospital okey.
Heheh..lawak jer.
Lupe nak rase mee tu. Nasi tu okeylah. Takdelah wow sangat. Harga je mahal.
Tengok tempatlah kan.. Kat Bandar..sewa kan mahal.
Harga sepinggan nasi tu je dah RM8.80.
Aku, kalau makan x tengok tempat - asal bersih, sedap & yang penting murah.
Kalau mahal, tapi xsedap mane ..tak hengen aku pegi lagi.
Takdenye nak jage2 standard ni.
Aku suka makan kat Kg. Baru & Bandar Tun Razak..kedai yang tepi-tepi jalan tu..
cubelah kowrang...memang mavles sangat!

14 comments:

  1. seronok dia dpt marsmellow yer..duk selyang 5 thn aana tak p mana pun malas nk p jln2 semak dgn geng bangla huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm tu lah. Kalau kat Kotaraya tu lagi lah, kan?
      Kita ni dah tak macam kat Mesia.

      Delete
  2. marshmellow bukan Abe je yang suka makan,Cik Nur pun suka tau..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila cite kat mak pasal beli marshmellow..mak kate tak boleh makan sebab ade gelatin b*b*. Erghh..

      Delete
  3. wow. nampak sedap sangat. nanti nak try la. ^^

    boleh pula subway dikata bau busuk. haha. comel je. agaknya coklat je kot bau wangi. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal gigi pun warna dah sama dengan warna chocolate..

      Delete
  4. Eh... Dh buka ek... Yee.. Nk g nanti... Dh dkt dh dgn umah, sblm ni dok g kt sg besi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa yeke ,Maria? Husband saya keje kem dekat2 situ.

      Delete
  5. nampak macam sedap.. ceritkanlah tentang rasanya.. :)

    ReplyDelete
  6. hahhaha saya sebnarnya bau macam busuk juga subway tu..hihi mungkin sebab bau pickles kot..sedap mmg sedap tapi..hihi. by the way, pernah dengar juga restoran mee tarik warisan asli..tapi tak pernah sampai lagi..jauh..

    ReplyDelete
  7. kalau bab coklat & marshmellow kita pun suka..

    ReplyDelete
  8. slalu jgk dgr pasal mee tarik warisan nie

    ReplyDelete
  9. mee tarik warisan. pertama kali saya dengar ni :)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~