Friday, June 13, 2014

Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous

TAMAT 23 JULAI 2014
http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/06/giveaway-puasa-rm50.html
< Klik Duit...Duit.. >
 
Pengalaman Puasa Ramadhan paling best :
 
Rasenye ramai je yang ada pengalaman cam aku kot..
Mase tu kecik lagi ..umo 8 tawun. Means in Standard 2 lah, kan?
Aku ni dah pulak kerempeng (korang paham ke word tu?)
Kerempeng a.k.a cikeding (panggilan ayah kat aku mase kecik2. Ayah panggil adik aku, Dewi -> mentot. Haha..klakar betul panggilan ayah)
Aku tak berapa suka sangat main kat luar rumah.
Mak mase tu muda lagi ..so, petang2 mak join kawan2 sembang kat luar - sebelum mak nak start masak. Bagi can lah kat mak, kan..sian die tiap hari penat pikir nak masak ape untuk juadah buka pose.
Then, aku dari kecik sampai dah anak 3 ni memang tak pernah tinggal sahur.
Kalau tak..memang aku melepek arr jawabnye.
Tapi, 1 hari tu, eventhough aku dah sahur tapi aku still penat ..kemain penat.
So, aku cakap kat mak nak mandi dululah.
Dok dalam bilik air dah pulak lame.
Dari luar dengar mak bising, "Lame2 dalam bilik air tu karang batal pulak puasa!"
Sebenarnye...
Memang dah batal pun !!
Sebab ape?
Sebab aku tadah hos paip getah & minum air . Glup !
Haaa..segar rasenye.
Lepas tu, rase bersalah menghantui diri.
Time bukak pose, aku pretend pose macam biasa.
Tapi, dalam hati punyelah cuak sebab menipu pose kunun.
Aku tak cakap pun ttg hal tu sampai beberapa tawun baru aku pecahkan rahsia sendiri. Haha!
Mak gelak je - "Hishh, buat malu muka sendiri je aku ni!!"

12 comments:

  1. Hikhik,rsanya seme budak mcm tu kot..tp sy xde bt rsanye..ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama SA, puas saya dok pikir apelah nak crite utk join GA Suriana.
      At last, come out with this one :D

      Delete
  2. kan kan kenangan kembali jd budak2 hahhaaa

    ReplyDelete
  3. dari giveaway yang sama..
    http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/06/giveaway-puasa-rm50-by-sueakgogeous.html

    ReplyDelete
  4. Dr Shikin..
    Thanks for joining..
    All the best ye:)

    ReplyDelete
  5. haha..zaman bdk2 dlu..biasalah tu..

    ReplyDelete
  6. hahaa... mesti sebab dah tak tahan sgt kan....budak2 cam tu lah...heheee

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~