Wednesday, July 8, 2015

3 Skirt D.I.Y & Garment steamer MORGAN.

Baru ni aku ada cite tentang Mesin Jahit Tepi SINGER & Mesin Jahit TOYOTA aku kan..
So, kat sini aku nak share skirts yang aku dah jahit menggunakan mesin2 jahit kesayangan aku ni.
Kiri: Skirt chiffon hitam-merah.
Kanan atas: Skirt chiffon hijau-oren-hitam.
Kanan bawah: Skirt hijau ber'kaki' (kain biasa).
Kalau nak buat tempahan dah boleh ni (hehe..melawak je).

Yang ni pulak garment steamer MORGAN - RM180. Murah kan? Jenama lain mahal, antara RM4++ - 5++. Yang ni pun dah kira okey, senang aku nak iron pakaian dari chiffon material especially skirt aku tu & tudung layer aku. * Psstt..sekarang dah jarang sangat pakai shawl pi klinik, sebab malas dah aku nak lilit2.

20 comments:

  1. uih pandai pulak doc jahit skirt no..x kira melawak tak melawak nk tempah jugak..juai kt pasar malam laku ni..hehe

    ReplyDelete
  2. wah terer lah sis..cmne jahit pinggang?? sy bab pinggang xleh nak imejin cmne cara buat..tu jadi mls nk menjahit tu huhu

    ReplyDelete
  3. bestkan klu dpt buat sendiri..

    ReplyDelete
  4. murahnya steamer. dah berapa lama pakai steamer tu.. nak cari jgk lah.. malas nak iron..hehe

    ReplyDelete
  5. AKak pun ada beli brand philips. Tp sudahnya hantar baju gosok kat kedai jugak. Tp nampak bekas isi air tu yg ni lagi bagus. Yg philips tu cam kecik je. Rugi duit je beli sbb x guna. Tu semua en husband la punya idea. Sudahnya tak pakai.

    ReplyDelete
  6. amboi amboi! Dah jadi Doktor Jahit dah skrg! Hebakkk!!!!

    ReplyDelete
  7. salam ramadhan, rajinnya cik kak doc buat skirt tuuu ;p

    ReplyDelete
  8. Eh dah rajin menjahit ye kak Shikin...

    ReplyDelete
  9. Sila buka tempahan! Mesti ramai yg nak tempah tu..

    ReplyDelete
  10. Pandai menjahit.. Lepas ni blh la buka kelas pastu buka butik sendiri :D

    ReplyDelete
  11. pandainya jahit skirt tuh.. garment steamer tu pun menarik, harga pun boleh tahan..

    ReplyDelete
  12. woaaaah Kak Shikin !! mohon amek tempahan..
    pandai menjahit bestnya.. CT hahaha hancus kain dibuatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok kan orang pandai menjahit :)
      Lagi2 keperluan menjahit Shikin semua dah lengkap. Mesin jahit tepi pun ada! Akak sangat kagum!

      Delete
  13. waaa tahniah kak shikin... dah boleh dah bukak butik sendiri ni :)

    ReplyDelete
  14. Lawanya skirt. Macam nak tukar selera berpakaian lah pulak lepas ni :D

    ReplyDelete
  15. Boleh buat side income ni, Shikin! Akak suka chiffon yg hitam merah & yang hijau tu.
    Cantiklah! Dalam busy2, siap jugak berhelai-helai skirt :)

    ReplyDelete
  16. nak tempah!!!! dh jadi tukang jahit lak skrg..x lama lgi leh jahit baju kurung sendiri

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~