Friday, May 30, 2014

Kuiz Medical #1 by Dr. Shikin

Sticky post (till 30/5/2014)
TAMAT

Syarat2 :
1. Bloggers yang menetap di Malaysia.
2. Jadi follower blog Nurashikin ZA a.k.a NAZECK.
    - Nyatakan anda FOLLOWER ke berapa (Bagi New Follower - saya check tau :)
3. Buat entri bertajuk ' Kuiz Medical #1 by Dr. Shikin'.
4. Copy banner & backlinkkan ke sini.
5. Letakkan URL di kotak komen.
6. Jawapan pm kat FB Nazeck Zenal ye.. nanti orang lain tau. Hehehe..
*** Penyertaan oleh doctors & medical students akan terbatal secara otomatik (harap jujur ye..)
7. Hanya 1 pemenang dicari.
(Sape yang TERAWAL berjaya jawab semua soalan dengan TEPAT akan dikira pemenang). 

Hadiah :
Cash RM30

Soalan :
1. Medical term bagi pendarahan 
    (11 huruf).
2. Ujian kencing (short form) bagi menentukan samada positif mengandung (3 huruf).
3. Ujian darah (short form) bagi menentukan samada terdapat jangkitan kuman dalam darah
    (3 huruf).
4. First line of treatment bagi pesakit DM type 2 (9 huruf). 
5. Medical term bagi jangkitan kuman paru-paru (9 huruf).
6. Medical term bagi penyakit resdung (9 huruf).

NOTA : [UPDATE !]
- Hanya 1 jawapan diterima bagi setiap soalan.
- Jawapan adalah berdasarkan praktis di Malaysia (yang oversea tak terima).
- Hanya 1 penyertaan per person.

Amacam? Senang ke susah ye?

Tamat 31 Mei ATAU sehingga terdapat pemenang. 

53 comments:

  1. join
    http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  2. Ade tidak bisa join karena Ade tidak menetap di Malaysia
    semoga berjaya.....

    ReplyDelete
  3. join :)

    http://my-contest.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh pm kat FB. id: kopi pasta

      Delete
    2. Owh. Sory...
      Nnti i check gune laptop. Hp ni problem Kdg2 tu..

      Delete
    3. Ermmm..byk mesej x masuk inbox. Ade dalam bhgn 'Other'.

      Delete
  4. NAK joiin ..nk try kemahirn iman sbb iman pun bljr sikit2 ni

    ReplyDelete
  5. http://miszsheyla.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    join gak..jawapan dah pm kt fb

    ReplyDelete
  6. Susahnya... huhu... nak kena google jawapan la kalau cam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Saje seronok2.
      Join lah..try je mane tau mengena ;)

      Delete
  7. Joinn. :))

    http://izzahyukiko.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    fb- Izzah Arsyad

    ReplyDelete
  8. dah bagi jwpn tp lupa nk komen link kat sini~ huhu

    http://akuorangkecilengkauorangbesar.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  9. join your class here ! heee http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  10. saya join
    http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  11. iman join..maaf kalau salah

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    #followers 116

    ReplyDelete
    Replies
    1. X ape. At least dah try your best.
      Thanks for your support.

      Delete
  12. Insyallah kalau berkesempatan nanti saya akan join..thanks for the invitation...

    p/s: follow sini #118

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Nak join tp xtau macammana nak copy banner, acaner ye? Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, saya ada paste link untuk reference.
      Harap berjaya..

      Delete
    2. TQ doc,
      Dah join, jawapan dlm box others kat fb :)

      Delete
  14. Replies
    1. Give a try, sis.
      So far, belum ada yang dapat jawab dengan tepat.

      Delete
  15. Follow sini sis shikin.. #121 :) Kena fikir dulu jwpann ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, kite suke2 test medical knowledge je.:)

      Delete
  16. Done semua..sakit kepala :(
    Follower #119
    http://herlittlehome.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  17. kena buka buku dulu.manalah nak tau benda alah ni puan doc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Ramai yang bagi jawab hampir betul. Saingan sengit;)

      Delete
  18. salam..

    singgah sini dan follow awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx awak. Nanti saya singgah blog awak tau...& follow juga.

      Delete
  19. Salam Dr. Shikin
    Joined.
    http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html
    Harap2 menang :)

    ReplyDelete
  20. Salam,
    Followers yg ke 125
    Join jgk!
    jwpn da PM kt FB
    ID:Mariyam Nana Nabella Ishak
    http://mummysoffya.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  21. Kita cuba k..dah puas mengoogle ni..Jawapan dah PM ke FB ya..

    Kita follower ke 131.

    http://myblogsantai.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. akhirnya siap juga entry.jawapan dah pm ke fb.banyak juga ilmu yang diperolehi dalam sesi mencari jawapan Dr.Shikin ni,Tak memang duit,menang ilmupun kira sudah cukup baik.

    http://sallyadan.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually nak bagi hadiah Tupperware, tapi turn out asik xsempat nak pos. Tu yang buat cash. Alaa kak, jangan lah x join. Give la support kat saye;)

      Delete
    2. Saya tahu semua jawapan tu, tapi saya tak nak dedahkan identiti saya boleh tak Dr.?
      saya pakai nama anonymous juga.

      Delete
    3. Ermm..kalau u tepati sume syarat ape salahnye..

      Delete
  24. Salam Dr..I da join =) da pm u answers (FB mummykiddies)

    my URL: http://mizaharun86.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  25. http://mizaharun86.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    join =)

    ReplyDelete
  26. bismillah saya join :)
    http://twinkleeestar.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  27. woah! hihi menarikla sis.. Bagus jugak wat segmen yang cenggini kan. Dapat tambah pengetahuan :)

    ReplyDelete
  28. ada try cari jwpn tapi x jumpa..hihi

    ReplyDelete
  29. sekali sekala wat segmen ilmu kedoktoran best jugak

    ReplyDelete
  30. Next time nak buat lagi tapi tunggu lepas setel Setulus Kasih Ibu Contest dulu.
    ** Suka sangat buat segmen ni :)

    ReplyDelete
  31. tak sempat nak join sebab belum berkunjung ke blog ni masa tu. hihihi

    ReplyDelete
  32. bila nak buat contest lagi? saya pon teringin nak turutserta :)

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~