Sunday, January 12, 2014

Misi yang tak berapa misi.

Ape punya tajuk daaaa?
Saje je gune perkataan misi tu bersempena cik asben yang sepatutnya beroperasi di Sabah sekarang. Die dapat kebenaran balik sementara ni pun sebab Iri admit spital last week. Apepun, Alhamdulillah syukur dia selamat sampai ke pangkuan keluarga.
Seperti biasa - posing kat dalam kete.
         Rini kami plan survey rege paip sink yang cabang 2 tu & air-cond. Paip tu ingat nak beli yang temporary je. Nanti dah betul2 berkenan + cukup bajet, baru beli yang RM1k ++ tu. Barang sekarang mane ade yang murah, kan?
        Misi hari ini adalah di area Seremban 2.


Khusyuk cik asben membuat survey.
3 tempat kat area Seremban 2 kitorang gi:
Result untuk paip -:
1. Shong Heng (kedai hardware)- Macam2 brand jumpa kat sini : KOSA, MOCHA, abagno, paffoni, dll.
2. AEON, S2 - Sorento
3. SenQ - Item tak wujud.
Mahal pulak. Yang biase sesangat pun mencecah minimum RM300. Baik cancel je beli yang temporary. Esok2 bile jumpe yang best, terus ngaap.
         For air-cond, asben kate 1.0 HP dah cukup untuk bilik kitorang.
Cume specs tu tak sure yang mane paling seswai. Features pulak dah macam2 - Virus Doctor+, Full HD Filter, Turbo cooling lah. And, most mmg jenis Energy Saving. Harga memang tengah SALE!!
Before this aku mmg not keen pakai air-cond sbb aku ade airway hypersensitivity to cold. Which mean anak aku dah ada family history of atopy. Karang dowrang plk jadi mcm aku. Tapi, aku tengok dowrang selamba je tido dengan tak pakai baju-seluar. Tinggal pampers je. Kadang2 malam yang terasa panas tu, dowrang tido cam gelisah je. So, nak tak nak kene lah beli 1.

        Tak beli lagi ni. Survey pon dah pening...




9 comments:

  1. 1.0hp aircond memang dah cukup untuk rumah.. lebih takut overload.. boleh terbakar rumah..

    ReplyDelete
  2. urmm byknyer motionnyer hahhhaha..puas hati kan..huhuu

    ReplyDelete
  3. telah berjaya menyambar satu aircond semalam

    ReplyDelete
  4. bila tiba cuaca panas yg serius, time tu lah terpk nk pasang aircond kat rumah... lepas tu tak ingat dah... hehee

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~