Monday, August 24, 2015

Tiada sudahnya dunia yang dicari.

Kesibukan seringkali buat aku terlupa peranan, tugas & tangungjawab sebenar aku di dunia ni.

Nikmat yang ada pula seringkali aku gunakan pada jalan yang salah.

Mujur aku masih diberi nafas untuk perbetul segalanya. Syukur Ya Allah..

* This song did remind me untuk kembali pada-Nya, iaitu Allah Tuhan Yang Esa.
Credit to - http://liriknasyid.com

22 comments:

  1. Betul kan, kita sibuk kejar itu ini,...lupa apa peranan yg kita perlu galas.
    Hai Shikin, apa khabar? Salam peluk cium utk The Adams :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang kala saya juga terlupa.. Ya kembali ke jalan yang benar... Hai kak farrah

      Delete
  2. yelah, kita seringkali lalai dengan duniawi..semoga kita dapat menjadi umat yang terbaik..

    ReplyDelete
  3. semua manusia sering alpa dan leka dengan nikmat dunia yang Allah berikan termasuklah saya.

    ReplyDelete
  4. betul tu..dunia hanyalah sementara..sama2 kita muhasabah diri :)

    ReplyDelete
  5. kekadang bila kite ada masalah... kite lupa bila waktunya kite bernafas... take ur time darling... and stay strong...

    ReplyDelete
  6. lama tak singgah sini
    hopefully doktor sihat-sihat aje

    ReplyDelete
  7. redha dgn ujian Allah...
    tetiba terasa insaf ...tq

    ReplyDelete
  8. Seimbangkan... Bila keduanya seimbang barulah rasa lebih bahagia

    ReplyDelete
  9. mmg kadang2 tu ada sikit tersasar.. tapi baguslah bila kita sedar =)

    ReplyDelete
  10. Ros suka lagu Hijjaz tu..

    Thanx untuk peringatan ni kak Shikin. Kadang kita alpa dengan kehendak dunia.. huhuhu...

    ReplyDelete
  11. Fata Morgana!!! suka lagu ni..mmg betul ckp shikin tu...kekadang kita lalai same to me..alhamdulillah jika cepat sedar...sama-sama saling ingat mengingati

    ReplyDelete
  12. Apa khabar Shikin.....sihat? lama tak singgah sini.
    Tajuk lagu tu mcm pernah dengar..... yp tak ingat yg mana satu.
    Syukurkan....kita masih diberi peluang untuk kembali kepadanya disaat kita sedikit lupa....

    ReplyDelete
  13. salam dr shikin. setuju setuju..tp selalu lupa..

    ReplyDelete
  14. Singgah sini ... melawat kak Shikin :)

    ReplyDelete
  15. Knock knock. Assalamu'alaikum.
    Rindu kat Shikin. Sihat ke?

    ReplyDelete
  16. Salam darling... Tak de entry baru ke?

    ReplyDelete
  17. Bila agaknya Dr akan kembali dengan entri terbaru

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~