Tuesday, December 10, 2013

ASUS Transformer Book

Kowrang...x sempat sangat nak post entri cause asik berjalan je aku ni, kan?Mane nak lekat kat umah.

7/12/2013 (petang) -  asben baru balik dari Johor (game takraw - aku tak tanye pon menang ke kalah. Ishhh teruk aku ni).
8/12/2013
- Subuh gi LCCT.
- Petang kitorang gi KL Convention Centre becoz ada PC Fair.
Memang dah lame plan nak beli Laptop or PC Tab cause yang lame dua2 dah KO.
(1 kene sambar petir, 1 lagi si Haziq terpijak sampai skrin die pecah).

Seperti biasa....kowrang jangan nak layan aku sangat. Karang tak habis2 aku membebel, kan?
So, here it goes...
Jeng...jeng...jeng


So..inilah box ASUS Transformer aku.
Last minute buyer..(time to kol 9pm..dorang dah kemas2 barang).
Nilah isinya...
  1. MODE 'TERTUTUP'
  2. MODE 'TERBUKA' - tu haa aku dah siap letak mouse.
  3. Ni aku dah detach skrin & keyboard.
 Aku saje beli bende alah ni sebab :
  • Laptop lame dah out-of-service.
  • Gadget ni memang best... smarter than laptop biasa...boleh touch screen.( Ade ke anak aku pegi touch screen laptop lame. Macam suruh beli yang ni je, kan? tak gitu?)
  • Aku dah menyampah dengan SGT (android) aku..susah gila nak guna time nak blog.
  • Senang aku nak guna time keje - becoz ade Microsoft & Internet Explorer ..(SGT tu dulu aku x tau dia boleh Google Chrome je. Aku ni kan 'rabun' IT).
  • Tangan aku dah sakit kalau time nak menaip banyak guna touch screen. Ni ade keyboard..better lah kot.
Kat bawah ni Special Gift yang kitorang dapat. Syok betul !!
Ade 12 FREE items dalam box tu..
 Front
Back


Okess..walau pun dah lambat..kitorang sempat singgah kat booth yang jual Power Bank.
Selama ni, aku memang x plan pon nak beli bende alah ni. Tapi, disebabkan tempat pencucuh api dalam kete aku buat hal..sampai dah x leh charge sume gadget2 aku..aku nekad beli jugak lah. Aku x sure dapat murah ke same cam kat luar.. (aku jenis malas nak survey2 ni. kalau aku suke...& aku rase price cam OK je..aku sebat 1 giteww...)


Yang hijau - cik asben punye. Saiz comel sket.
Yang pinky - tu aku punye. 12 000 mAh rege RM70.
(Aku ..kalau pilih barang sume nak yang besar je..)
Actually benda2 ni ade yang slim lagi kan? Tapi, saiz kecik2 x seswai utk aku sebab aku slalu terhilang. Cth: Dua2 Pen drive 8GB aku yang baru guna 3x...dah hilang...sebab tersangat kecik compare dengan orang lain kat klinik. 
11pm - Kitorang singgah makan kat Kg. Baru. Makan nasi kukus dengan ayam rempah + air barli.
Tak sihat sungguh makan di tengah2 malam ni.
12am - Baru check-in kat Olympic Sports Hotel. (Dah book online dalam kete kol 8pm tadi. www.expedia.com - Lepas tax RM149. Kalau walk-in RM3++... Selamat duit aku...). Kitorang ambik bilik Superior je. Budak2 ni sume dah lena time angkat dari kete ke Tgkt 6. Bentang comforter kat carpet...pastu landing kan dorang. Mane leh tido atas katil.. Nanti 'terjun' pulak.

9/12/2013
2pm baru check-out..tu pun lepas kene halau. Yelah, asben aku keje rini.
Die dari Setapak ke Jalan Hang Jebat ni memang jauh ler jam nyer kan..

Balik tu singgah makan nasi ayam kat deretan kedai makan kat Bandar Tun Razak pulak.
Fooohhh...memang sedap sangat. Siap bertambah2.
Tu jelah kot..
Sekarang need to learn how to operate ASUS pulak.
Esok2 jelah. Sekarang...nak tidoq.
Selamat malam semua...



7 comments:

  1. hurmmm saya hanya mampu pakai notebook aje.. laptop masih dalam senarai wish-list

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mampu nak beli asus transformer.. tengok ajelah transformer kat wayang hehehe.. 26/6/2014.. jom kita ramai-ramai penuhkan wayang

      Delete
  2. sayanggnya lappy . kena sambar petir n t'pijak . nak bebel lebih pun x boleh kan kak ? lappy tu x dpt d'selamatkan . hehe

    ReplyDelete
  3. mak oi, serius cantek sangat asus transformer tu..idaman hati wana tu..huu, bila la dapat beli macam tu..T__T

    ReplyDelete
  4. comel sungguh hero-hero akak haha..btw, lappy tu comel ;) teringin juga haha..

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~