Monday, August 24, 2015

Tiada sudahnya dunia yang dicari.

Kesibukan seringkali buat aku terlupa peranan, tugas & tangungjawab sebenar aku di dunia ni.

Nikmat yang ada pula seringkali aku gunakan pada jalan yang salah.

Mujur aku masih diberi nafas untuk perbetul segalanya. Syukur Ya Allah..

* This song did remind me untuk kembali pada-Nya, iaitu Allah Tuhan Yang Esa.
Credit to - http://liriknasyid.com

Kelulusan Penempatan Kanak-Kanak Ke Tahun 1 Sesi Persekolahan Tahun 2016.

Masih ingat tajuk ni?
Permohonan penempatan murid sesi persekolahan Tahun 1/2016 & 1/2017.

Okey, alhamdulillah penantian seorang mama dah berakhir. At last, skolah dah pos semula envelope jawapan menandakan Abe dapat masuk Darjah 1 sekolah tu. Kalaulah tak dapat sekolah tu memang teruklah mama sebab sekolah lain dah menyimpang dari laluan rumah ke tempat kerja mama.

So, kat bawah ni lah surat kelulusan tu.

Apa tugas mama sekarang?
Pergi semula ke sekolah untuk buat pengesahan penempatan anak mulai 1/8/15 - 30/8/15. Kalau mama tak patuhi benda ni, penempatan anak boleh dibatalkan.

Apa nak bawa masa urusan pengesahan.
1. Sijil Lahir Asal.
2. Surat Kelulusan ini.

Itu saja.
Sok mama ambik pm off k :)

Saturday, August 22, 2015

Confirm ke suami korang takde skandal?

Susah jugak jadi terlalu open-minded ni ea.. Ramai pulak yang datang mengadu 'nasib badan'..hehe..
Selfie - malam sebelum raya.
Tujuan sebenar aku sharing cerita2 camni bukan tujuan nak mengaibkan sesape. Sekadar nak share realiti kehidupan zaman sekarang yang banyak menggugat keimanan.

Okey, nak cerita kawan aku ni secara fizikalnya memang perfectlah - tall, dark & handsome. Tak gemuk & tak kurus sangat. Muka bersih, licin. Dressing very smart. Ditambah pulak dengan gayanya yang very calm & sopan. And 1 more thing, die suka merenung & bercakap ala2 nak ajak ko flirting ngan die. That's why lah ramai yang 'cair' dengan dia. Makcik2 pulak siap nak buat menantu tapi apakan daya die ni umo 21 dah kawen & anak first pun dah form 2 (anak pun handsome like father like son gitew).

Dia btau aku sejak kawin ramai gila skandal die (Sebelum kawin tak pulak banyak gf). Most of them pulak adalah bini2 orang. Anak dara adalah jugak tapi x ramai. Tapi orang kate, kalau bertepuk sebelah tangan tak berbunyi kan? Kawan kakak die pun (bini orang ler jugak) sampai sekarang cuba nak 'tackle' die. Huhhhh...

Ada orang jenis suka 'test market' kan? Samalah cam dia ni. Yang dia test sume dapatlah. Ngan aku skali dia test (dia sendiri bagitau aku) tapi oooppsss sorry kite kawan saje k.

Tak pernah kantoi ke ngan wife?
Ermmm...kat rumah memang dah janji ngan skandal tak boleh message or what's app (WA). Kalau nak WA boleh tapi tengah malam, bila wife die dah tido. Nombor skandal tak boleh save dalam fon (dia boleh ingat pulak tu..cemane tah). Handphone tak letak password. Lepas tu, letak je handphone merata-rata kat dalam rumah..dengan kata lain jangan dok 'melekat' ngan handphone dalam rumah.

Bila berjumpa?
Time kerja je lah. Or jumpa malam kejap bagi lah alasan jumpa kawan-kawan tapi jangan kerap nanti suspicious. Keluar tu takyah smart2 sangatlah kan. Then, kalau nak jumpa lama sikit, sama2 ambik cuti tapi masa keluar rumah dressing cam nak pi keja cam biasa.

Aku tau banyak lagi benda die x cerita. Takkanlah die nak cite semua kat aku pulak kan. Tapi, hakikatnya die tengah proses nak berubah sebab dia sebenarnya sayang kat anak bini dia. And aku pun slalu remind die ingat dorang. Bini die ok je putih & muka bersih. Cuma chubby (die prefer pompuan skinny) & muka tak mekap langsung. So, nampak pale.

Lagi satu, ni aku nak remind para isteri..ramai suami suka manja-manja, peluk-peluk. Pendek kata, suka flirting masa kat rumah. So, korang layanzzz k. Selebihnya korang pikir sendiri :).

Apepun, aku harap yang terbaik buat dia.