Saturday, August 22, 2015

Confirm ke suami korang takde skandal?

Susah jugak jadi terlalu open-minded ni ea.. Ramai pulak yang datang mengadu 'nasib badan'..hehe..
Selfie - malam sebelum raya.
Tujuan sebenar aku sharing cerita2 camni bukan tujuan nak mengaibkan sesape. Sekadar nak share realiti kehidupan zaman sekarang yang banyak menggugat keimanan.

Okey, nak cerita kawan aku ni secara fizikalnya memang perfectlah - tall, dark & handsome. Tak gemuk & tak kurus sangat. Muka bersih, licin. Dressing very smart. Ditambah pulak dengan gayanya yang very calm & sopan. And 1 more thing, die suka merenung & bercakap ala2 nak ajak ko flirting ngan die. That's why lah ramai yang 'cair' dengan dia. Makcik2 pulak siap nak buat menantu tapi apakan daya die ni umo 21 dah kawen & anak first pun dah form 2 (anak pun handsome like father like son gitew).

Dia btau aku sejak kawin ramai gila skandal die (Sebelum kawin tak pulak banyak gf). Most of them pulak adalah bini2 orang. Anak dara adalah jugak tapi x ramai. Tapi orang kate, kalau bertepuk sebelah tangan tak berbunyi kan? Kawan kakak die pun (bini orang ler jugak) sampai sekarang cuba nak 'tackle' die. Huhhhh...

Ada orang jenis suka 'test market' kan? Samalah cam dia ni. Yang dia test sume dapatlah. Ngan aku skali dia test (dia sendiri bagitau aku) tapi oooppsss sorry kite kawan saje k.

Tak pernah kantoi ke ngan wife?
Ermmm...kat rumah memang dah janji ngan skandal tak boleh message or what's app (WA). Kalau nak WA boleh tapi tengah malam, bila wife die dah tido. Nombor skandal tak boleh save dalam fon (dia boleh ingat pulak tu..cemane tah). Handphone tak letak password. Lepas tu, letak je handphone merata-rata kat dalam rumah..dengan kata lain jangan dok 'melekat' ngan handphone dalam rumah.

Bila berjumpa?
Time kerja je lah. Or jumpa malam kejap bagi lah alasan jumpa kawan-kawan tapi jangan kerap nanti suspicious. Keluar tu takyah smart2 sangatlah kan. Then, kalau nak jumpa lama sikit, sama2 ambik cuti tapi masa keluar rumah dressing cam nak pi keja cam biasa.

Aku tau banyak lagi benda die x cerita. Takkanlah die nak cite semua kat aku pulak kan. Tapi, hakikatnya die tengah proses nak berubah sebab dia sebenarnya sayang kat anak bini dia. And aku pun slalu remind die ingat dorang. Bini die ok je putih & muka bersih. Cuma chubby (die prefer pompuan skinny) & muka tak mekap langsung. So, nampak pale.

Lagi satu, ni aku nak remind para isteri..ramai suami suka manja-manja, peluk-peluk. Pendek kata, suka flirting masa kat rumah. So, korang layanzzz k. Selebihnya korang pikir sendiri :).

Apepun, aku harap yang terbaik buat dia.

49 comments:

  1. Kalu Pak Ma'on baca ni.. Sumpah tak kantoi... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringat Mahmud June! nape entah ahakss

      Delete
    2. SS ni kan.. ada je nama pelik2 yg muncul.. haha

      Delete
    3. Spesis suke berpoya... Dlm citer Do
      Re Mi... keh keh keh...

      Delete
    4. pak meon pulak timbul dlm cerita ni

      Delete
    5. Teringat Pak Maon dan langkah sumbang tarinya :)

      Delete
    6. tetiba pak meon plak masuk dalam nih.. hehehe..

      Delete
  2. Uish, dasyat nye beliau..Selamat tak kantoi dengan wife, kalau tidak, mau huru hara keluarga dia. Hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah bertahun benda ni...
      Tapi pandai cover line.
      Hopefully die betul-betul berubah lepas ni.

      Delete
    2. pandai betul cover line.. yup, harap dia cepat berubah sebelum wife dia tau..

      Delete
  3. hope boleh berubah la..bhya laki cmni..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn? Die ni x banyak cakap.
      Muka pun nampak very innocent.

      Delete
    2. ooo lebih kepada tak ada ciri nak 'menggatal'.. patut laa dia tak pernah kantoi..

      Delete
  4. Amboi...beraninya dia...moga allah permudahkan la perjalanan hidup dia

    ReplyDelete
  5. Lmanya x singgh bw blog akak, hope dia beeubah. Cian Ank istrinya, crita blakangnya diorg x taw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Bila tingat kat wife die..
      Sian sangat. Masa kawen, umo wife dia 19 tahun.

      Delete
  6. kirenye awl jugak laki tu kawin ek? hmm, harap laki tu berubah lah, sian kat ank isteri kt rmh..

    ReplyDelete
  7. allah nak uji kita...diberi rupa menawan siap pakej lengkap.
    kuat kan iman ....

    ReplyDelete
  8. hermm ciannye wife die.. alamak aiseh kisah benar pulak tu kan kak shikin. ana yg belum kawen ni risau terus la.

    ReplyDelete
  9. amboiii dasyat sungguh. kesian wife dia. orang kawen awal seb nak elak benda2 mcm ni n lagi pula utk bercinta secara halal tp dia lain pula hal nyer.. hurmm

    ReplyDelete
  10. bersepah lelaki macam ni kat dunia. Tak sangka pula doktor sendiri pun dia nak test market.

    ReplyDelete
  11. Aduhai... Harap harap berubahlah dia.. Macam macam ragam orang sekarang ni

    ReplyDelete
  12. laku lepas kawin ni.. katanya sebelum kawin xdak scandal sangat..maybe muda sangat time tu, mesti masih belajar.. bisanya bila dah bekerja makin laku,nak2 plak rupa ada.. harap dia betul2 berubah..sian wife dia..

    ReplyDelete
  13. Allah masih bagi dia peluang untuk bertaubat ... Hargailah peluang yang diberi ... Harap2 segera bertaubat, sian isteri & anak ...

    ReplyDelete
  14. Moga hidayah Allah bersama dia... Insha Allah.. Minta kembali kepada Pencipta

    ReplyDelete
  15. Aduhai macam-macam orang pelik kat dunia nie, moga dia berubah demi anak isteri dia...

    ReplyDelete
  16. adeh la..syg anak bini tp buat hal...suka amik kesempatan..nt dh kantoi baru pdn muka..menyampah dgn lelaki x sdr untung mcm ni.

    ReplyDelete
  17. Semogah kita selalu dalam lindungan Allah SWT

    Salam kami Paket Tour Medan Danau Toba untuk saudara kami yang ada dinegeri jiran sana

    ReplyDelete
  18. nasib le perasaan syg ke anak bini tu masih ade..yg bini org pun same naik..semoga sy dan suami dijauhkan dari perasaan macam ni....

    ReplyDelete
  19. Moga rumah tangga mereka berkekalan dan dia dpt jadi suami & ayah yg lebih baik.

    ReplyDelete
  20. semoga dia cepat berubah menjadi lebih baik.. kesian kat wife ngan anak2 dia..

    ReplyDelete
  21. Kesian jenis manusia macam tu... tak ingat dosa pahala.
    Kalau Allah nak tarik nikmat sekelip mata aje.
    Annoying!!
    Eh! apsal pulak Mrs. A nak emo sangat ni.. hew!hew!hew!

    ReplyDelete
  22. Ini tips nak curang ka atau tips ketahui suami curang ni hehehe.
    Isteri² kena jaga penampilan diri di rumah. Bak kata ustaz di luar macam Princess balik umah macam hantu kak limaah

    ReplyDelete
  23. uuish baca tajuk je dah macam seram seram hahaha.. zaman skrang.. takutnyaaa.. isk napelah perlu ada scandal2 ni.. tpi betul tu kak.. kalo tepok sbelah tgn xde nya bunyi.. ni sama2 bertepuk tu yang pung pang pung pang bunyinya..

    ReplyDelete
  24. Assalam anzeck,
    ketakutan semua isteri ni kan3

    ReplyDelete
  25. kalau gaya s"uka merenung & bercakap ala2 nak ajak ko flirting ngan die" sis JM pun terpikat ehehehe

    ReplyDelete
  26. aduhai,,,isteri chubby sikit dah buat hal....org kalau dh hensem anytime leh cari lain tapi x elok lah mcm tu kan...ko dh bina masjid selok2 x nk tambah pahala ngan masjid tu hurmm..lelaki lelaki....itu sbb malas harapkan cinta dari lelaki.....

    ReplyDelete
  27. Mak aiii takutnya.....So now dah taulah taktik diaorang , kat rumah buat mcm biasa, luar kasi ganas haha....
    Mana pompuan tak frust kalau cik abe buat gitu, tp nak buat mcm mana.....kalau depa dah nak buat, tak boleh nak halang lagi dah....so tawakkal ajelah, kalau itu takdir kita, redho ajelah kot

    Moga dia tu insaflah kan Shikin....

    ReplyDelete
  28. kat tempat kerja saya ni..aduh majoriti lelaki...
    ada yg kawen tu mmg galak la..risau kdg2 tu

    ReplyDelete

Enjoy your reading.
And please come again next time.
~ Dr. Shikin @ Nazeck ~